ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:45 / 12.01.2022Коментари (9)9449
©
“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло в академична атмосфера, тъй като вероятно протестиращите срещу зелените сертификати колеги участват на протеста в София". Това заяви Райко Онбашиев, студент втора година по магистърска програма "Безопасност на храните“ на среща с ръководството на университета. За себе си съобщи, че е ваксиниран и с бустерна доза, ръководи екип от 10 души в частна фирма, където е осигурена безопасна работна среда.

“Не смятам, че правата ни са ограничени, напротив – защитено е най-напред моето здраве и на колегите ми, както и интереса ни – да се обучаваме", бе категоричен Онбашиев. “Благодарен съм за мерките, които са взети от ръководството на университета за нормалното и безопасно протичане на учебните занятия, което ми дава възможност да завърша желаната от мен магистратура, необходима за настоящата ми работа".

Той увери, че протестиращите срещу въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки сред задочниците са само трима души. Всички останали не само стриктно спазват правилата, но са признателни на екипа на ректора проф. Пламен Моллов за предоставената възможност да се обучават присъствено. “Зеленият сертификат пази всички, които идват в университета – студенти и преподаватели. Колегите са наясно, че заповедта на ректора от 8 декември 2021 г. е изцяло съобразена с националните противо­епидемични мерки в момента. Дали ще посещаваме университет, МОЛ или ресторант изискванията са ясни, всеки трябва да ги спазва и ние го правим.

Несериозно е 3-ма души да се опитват да възпрепятстват достъпа до УХТ на повече от 300 студенти. Като средно интелигентни хора, някои от които изучават втора или дори трета магистратура, би трябвало да имаме необходимото ниво на култура и на знания, които предполагат по-високо доверие в медицинската наука“, заяви Онбашиев. Според него твърденията за чипиране и за рискове от ваксините са смехотворни.

Райко Онбашиев прогнозира, че броят на протестиращите сред задочниците в следващите дни няма да се увеличи, защото колегите напълно подкрепят достъпа до учебни занятия да става със зелен сертификат и са против действията на тримата недоволстващи.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.01.2022 г.
+1
 
 
Имам познат доктор който ми разказа следното. Студентка неваксинирана подкрепяна от семейството също против ваксините за Ковид решава да продължи обучението си в англоезична страна. Дотук нищо нередно но идва другото че в документите за кандидатстване има точка задължителна ваксинация с бустерна доза. Сега студентката започва ваксинацията си а докато беше в България беше категорично против. Питам се къде се нарушават правата на гражданите
0
 
 
Който се цепи от колектива,му го нацепват колективно...имаше една стара бг приказка.Което шимпанзе няма сертификат е свободно да ходи на майната си.Не разбирам защо е това квичене
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 12.01.2022 г.
0
 
 
Ха сега! Абе нали все гледаме на запад! Защо сега не се обърнем на там и да погледнем какво се случва?! Там хората са дисциплинирани и имат самосъзнание! !! Не мрънкат ,а изпълняват и то без протест!
+4
 
 
Здравейте! Нямам представа колегата каква информация има, но явно тя не е коректна. Има няколко неточности в горното интервю. Не искам да коментирам цялото интервю, който е бил вчера в Университета знае, само искам да кажа: Достъпа на нито един от колегите не е ограничаван. НИТО ЕДИН!!! Всички студенти бяха свободни да влязат в Университета, нещо повече - ако някой се опита да ограничи достъпа им, ние сме насреща! Уважаваме личното мнение на всеки един от колегите, също така на преподавателите. Уважавам мнението на колегата, който е дал интервюто. Не го познавам лично, жив и здрав да е! Но когато някой иска да ни запуши устите ние няма да мълчим. Когато някой лъже и изопачава истината, ние няма да мълчим. Тук изобщо не става въпрос за ваксини, с нас имаше колега, който също е ваксиниран, така че тази тема не е на фокус. Процесът в Университета днес беше нормален, не защото някой е бил в София. Друга е причината и вие го знаете, и то много добре! И ще си позволя едно субективно мнение: Не виждам позицията на Студентския съвет! Имам отправено запитване преди много време и все още очаквам отговор. Но вместо това получавам гонене от тяхна страна, триене на информация, която се опитахме да споделим с тях и опит за запушване на устата. Студентският Съвет трябва да е от СТУДЕНТИ на Университета и то настоящи, но тази и още няколко много важни теми трябва да бъдат коментирани вътре в Университета, а не посредством медиите! Пожелавам ви Успех и нека съхраним усета за Свобода и Отговорност!!!
-1
 
 
Какво точно ти предложиха, колега, за да изрецитираш тая реч? Срам. Протестираха трима, защото останалите предпочетоха да използват фалшиви сертификати, за да влязат на упражнения, за да получат заверка и така да могат да се явят на изпит. Каузата подкрепят мнозина, но не всички имат топките да излязат и да мръзнат цял ден на студа, борейки се за правата и свободата си. От друга страна, никой не е пречил на протичането на учебните занятия, явно е, че колегата не е присъствал лично на събитията. Та, какво точно (или колко) ти предложиха?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: