ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Анализатор направи дисекция на НАТО
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:31 / 25.01.2022Коментари (3)1527
© БГНЕС
Международният анализатор Боян Чуков направи дисекция на съвременното НАТО. Експертът по борба с тероризма, бивш дипломат и журналист на свободна практика смята, че в съвремието ни има различни о́си на влияние в организацията за военно сътрудничество. Публикуваме коментара без редакторска намеса:

"Около драмата с Украйна множество нашенски баш евроатлантически траншоеди прегракнаха да се кълнат във вярност на НАТО. Добре! България е член на НАТО. Това никой не го оспорва.

Но днешното НАТО няма нищо общо с това, в което България влезе преди години. Нещата се промениха. Британците обявиха, че създават оста Лондон-Варшава-Киев плюс "добавката“ Прибалтика. Като изключим натовизираната Украйна все "НАТО“. Франция и Гърция подписаха споразумение с очевидна военна проекция, която е срещу Турция. Пак все "НАТО“. Едно "НАТО“ срещу друго "НАТО“. Гръцкият премиер избърза да посети София и да "намигне“ на новоизбраното правителство. Всички мислиха, че Мицотакис идва заради РСМ. И той е с харвардска закваска, но друга "реколта“. Много по-висококачествена от нашата. Кириакос се опита да рекламира у нас франко-гръцката версия на евроатлантическата солидарност, която е абсолютно "НАТО“. Отделно Атина си направи американо-гръцко НАТО, което покри гръцката територия с американски бази като акне по лицето на тинейджър.

По линия на тюркските страни в Централна Азия, Близкия Изток и Закавказието се оформи ясно оста Лондон-Анкара. Отново пак "НАТО“, но турско-британско. Не е същото като френско-гръцкото. В последно време Париж и Лондон не се имат много. Британци и турци с общото им историческо наследство си имат свой собствен chuchotage (птичи език разбираем само за тях). Британо-турската дружба има мощен балкански вектор, който засяга и България. София от британо-турския chuchotage нищо не вдява. Никой не ни дава "тълковен речник“, а и в Харвард не изучават в последно време толкова сложни науки. София си остана със своето образование на ниво "евроатлантически буквар“ за начинаещи балами. Продължаваме да я караме със спомени и разкази на дългогодишни български траншоеди на тема "Как преди години в София се ковеше евроатлантическата интеграция на България“.

Въпросът на който трябва да отговорят управляващите у нас е следният: В коя опция на НАТО е България? В британската, франко-гръцката, франко-германската, британо-турската...? САЩ отиват да се занимават с Китай в Азия. Даже си направиха азиатско НАТО в лицето на QUAD (САЩ, Япония, Австалия и Индия). Индия се дърпа и затова за всеки случай бе организиран и AUKUS (САЩ, Австралия и Великобритания). Нашите евроатлантици са готови да влезем и в AUKUS. Ама не сме англосаксонци. Въпреки твърденето на Петър Стоянов, че сме направили своя цивилизационен избор и вече сме автентични "евроатлантици“. Но между евроатлантици и англосаксонци разликата е от земята до небето. Затова няма да ни вземат и в Британската общност ( Commonwealth of Nations)!

Какво ни остана? Нищо друго освен да запеем дружно... "Радамес отива да пик**, всички ние дружно да го придружим“. И да го последваме. Без да се запитаме накъде точно отива нашето Богохранимо Отечество водено от баш булгаристански натовски генерал истерично подкрепян от услужливи "автентични“ русофили с православно-славянски пориви. Сбъркана работа. Господ да ни е на помощ!"


Още по темата: общо новини по темата: 73
16.04.2022 »
29.03.2022 »
25.02.2022 »
19.02.2022 »
17.02.2022 »
17.02.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От тази биография излиза че е работил за държавата. За разлика от сегашните, които я продават.
0
 
 
Един чук в тъпата червена дзурла и лустросване с шут към Кремъл. Тоя кретен е толкова експерт по тероризма ,колкото вицепрезидентката е йокозуна. Ама поне може да си вярват!!!
0
 
 
*През 1981 г. Боян Чуков става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва.[6]От октомври 1984 г. е изведен в задгранична резидентура в Париж под прикритието на 3-ти секретар в посолството на НРБ във Франция, където той вербува агент, използван по „Възродителния процес“.[6] на 21 ноември 1980 година ст. л-т Чуков е назначен за разузнавач в Управление научно-техническо разузнаване (УНТР) на външното разузнаване – 1-во главно управление на Държавна сигурност (ПГУ-ДС) на 1 януари 1985 година е произведен в капитан и преназначен за старши разузнавач в УНТР-ПГУ-ДС на 1 ноември 1988 година е преназначен за инспектор в УНТР-ПГУ-ДС на 31 декември 1989 година е преместен от УНТР в политическото разузнаване (ПР) и назначен за заместник-началник отделение в ПГУ-ДС през февруари 1990 г. е преназначен в Националната разузнавателна служба (НРС) към Президента на България, наследила Първо главно управление на ДС, същата 1990 г. е награден с медал III степен от директора на НРС ген. Румен Тошков. на 1 август 1991 „предвид структурните и кадрови промени в НРС" по предложение на полк. Л. Савов, резолирано от полк. К. Тодоров е освободен от оперативна длъжност в НРС и минава в запаса.[4]* М-даа,голям специалист!Поредният,открит от екипа.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: