ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нинова скочи срещу Йотова: Коя е тя, че да определя срок на годност на правителството?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 29.01.2022Коментари (3)5240
© БНТ
"Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството." Така вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова коментира пред БНТ призива на Илияна Йотова в ефира на Националната телевизия за по-голяма подреденост в посланията и в действията на правителството.

"Госпожа Йотова си позволи да каже "Имате 100 дни и след това може би отиваме на избори." Нито е в правомощията на президентската институция, нито е и морално да се поставят такива условия пред правителството. Този парламент е избран от народа, това правителство е излъчено от този парламент и в България има разделение на властите. Нека има спорове между институциите, но в рамките на разделението." - каза Нинова.

Въпреки критиките си към вицепрезидента Корнелия Нинова увери, че няма напрежение между нея и президентската институция. Президентът Румен Радев си има своите правомощия и ги упражнява, допълни тя. Поясни, че е пропуснала церемонията по встъпване в длъжност заради конгреса на БСП, но е поздравила президентската двойка за началото на втория им мандат.

Вицепремиерът Корнелия Нинова изтъкна, че правителството показва ясна воля за справяне с кризите чрез заложеното в бюджета за 2022г.

Тя подчерта, че е предвидено увеличение на капиталовите инвестиции на общините с 30%. Това ще е в помощ за разрешаване на проблеми като този с високите сметки за ток, заради който много населени места въведоха режим на уличното осветление или промени в градския транспорт.

Според нея чрез предвиденото увеличение на социалните плащания в бюджета правителството показва, че започва коренно нова политика, с която се връща ролята на социалната държава. "Това са големите идеологически претенции на БСП от години и сега започват да се реализират", изтъкна Нинова.

"Знам, че това не е всичко, което хората очакват. Не можем с магическа пръчка да решим всички проблеми, но това са първи стъпки, които показват че има промяна в политиката." - каза Нинова.

За поскъпването на цените на мобилните услуги Корнелия Нинова коментира, че министерството на икономиката и индустрията е предотвратило незаконното двойно увеличение на цените, което са възнамерявали да направят мобилните оператори.

Сега цените на мобилните услуги се вдигат, но само с индекса за миналата година, което е в правото на операторите, подчерта вицепремиерът.

Тя увери, че новият закон за колекторските фирми, ще бъде внесен в Народното събрание до края на февруари. Очаква голяма съпротива от сектора, защото в него се въртят 4 милиарда лева, но увери, че е готова да осъществи промените докрай.

След колекторите да се готвят частните съдебни изпълнители, заяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и лидер на БСП изтъкна, че социалистите не са се отказали от осъществяването на големите си цели като преизчисляването на пенсиите и прекратяване на практиката болниците да работят като търговски дружества. Изрази увереност, че с актуализацията на бюджета през юли, БСП ще има възможност да заложи големите си политики.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как коя е тя ? Нали я издигна ти и я подкрепяше за вицепрезидент ? Нали и тя е червена свинка ,като теб ако и да прилича на биволица в момента. Определя срок ,щото задържите ли се повече на власт после и тя ще поеме камъни. Нали са ви ментори. Пък за теб е ясно,че отидеш ли си от министерския пост при нови избори ни министър ,ни парламент.
0
 
 
АМИ И ДВЕТЕ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.ВЗЕМИ ЕДНАТА,БЛЪСНИ ДРУГАТА.ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
0
 
 
Нинова, кажи какво предприе срещу гамена в НС?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: