ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Работници в известен завод до Пловдив: Трохи, 800 лева заплата!
Автор: Цвети Тончева 12:41 / 03.02.2022Коментари (27)95459
© Plovdiv24.bg
Работници от бившия завод "Осрам“, сега "Санмина България“ ЕООД, стачкуват заради ниско заплащане, сигнализират те в редакцията на Plovdiv24. bg. Хората  настояват да им бъде повишено възнаграждението с 10%. 

"Поради лошия имидж на фирмата и честото назначаване и уволняване на персонал, както и липсата на интерес към работата на българи, се назначават молдовци и украинци на временна заетост.  Те обаче работят на много по-добри условия от старите работници със стаж над 3 години", пише още в сигнала.

По думите на служители от фирмата новите чуждестранни работници получават по 1100 лева нетна заплата + платена квартира от фирмата и част от разходите за битовите нужди. А в същото време българските работници получават "трохи“!

"Кой допусна да се подиграват с труда ни? До момента се работи на две смени, като се очаква скоро да се мине на трисменен режим на работа. Срещу всичко това българите получаваме смешните 30 лева от ваучери за храна, като нетното ни заплащане е около 800 лева“.

От синдикатите "Подкрепа“ и КНСБ твърдят, че са се опитали да изградят структури в това предприятие, но засега нямат такива. Въпреки това, до единия синдикат е стигнала информация за подобни проблеми, но няма как да бъде проверено това.  

Колкото и странно да е, Фирма "Санмина България“ ЕООД все още няма български сайт с форми за контакт, установи наша проверка. Седалището на компанията се намира в село Труд. По повод липсата на официална страница с контакти за връзка с работодателите Атанас Кръстев от синдикат "Подкрепа" заяви, че за съжаление има такива измежду работодателите, които създават пречки да се комуникира с тях.

За тази фирма специално той е реагирал преди време, когато имаше проблем със заразената вода и работници. Тогава от ръководството от София са дошли представители и са се срещнали с тогавашния областен управител, за да бъде обсъден проблемът, припомни Кръстев. 

Новият собственик на "Осрам" - американската компания "Санмина" обеща да увеличи производството в завода край Пловдив. В предприятието работят малко над 800 души, като договорите им трябваше да бъдат запазени от новия собственик. Пловдивското предприятие започна производство през 2017 г. след вложение от 25 млн. евро.


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Когато през 2018 на хвърчащ лист се подписвахте да минете на сумарно работно време и двусменен режим по 12ч., на същото възнаграждение - САМИ СИ ГО СЛОЖИХТЕ 2 КАТА, скъпи служители на ОооСран! Тогава трябваше да се стачкува, но само 2ма човека се вдигнахме, а всички много лаеха, но додохте задна! Още ги помня ехидните, лицемерни муцуни на ямболските директорчета, когато въпросните 2ма им обяснихме някой неща от кодекса на труда, който грубо погазиха! Но овцете си спяха и блееха, а трябваше още тогава да окачат мантите на оградата и да стачкуват... Виждам спяха и блееха чак до сега! Малко по-рано като ви натровиха с обратните води ибсе посрахте половината завод, пак си траехте и пукната стотинка на видяхте! Така ще е, драги бивши колеги, а и не само... Като сте страхливи овчищи и си търсите правата когато вече е късно, или ви е шубе да си ги търсите въбще... ТАКА ЩЕ Е! ЩЕ ВИ МАЧКАТ! Никой не ви е виновен, нито шеф, нито държава! Виновни сте си сами, че търпите!
0
 
 
неможе да претендираш за увеличение на заплатата и т. н. при условие че нарушаваш трудовата дисциплина по определени начини [чрез лошо междуколегиално отношение, проява на разни своеволия и безобразия по време на работния процес и други подобни], като по този начин не уважаваш работодателя и не си коректен към него, а в същото време искаш той да е коректен към теб. Докато има тарикати и разни самозабравили се лукави индивиди, които си мислят че могат да вършат глупости ей така безнаказано и да се закачат и подиграват междуколегиално така ще е, и работодателят ще се подиграва с вас, защото въпросът не опира единственно до работата...
+7
 
 
Дошли са в България да експлотират,а не да дават пари. Бели роби сме и проблема е , че няма държава която да ни защити!
+7
 
 
В много фирми се дават такива пари,в завод Ю.гагарин е така,текучеството е голямо,заплати от 5 години не са вдигни,така че пазара на труда е свободен и няма какво да се оплаквате а си търсете в други фирми работа
-5
 
 
Много оригинално,фирма Осрам стана за срам! Малко ли ви са 800 лева бруто или нетна заплата,каквато и да се води там,а? Бедният българин 500 лева не му стигат да се покрие разходите и да живее нормално с една смешна и мизерна заплата,вие ще ми разправяте,че 800 били малко.Вие какво искате милиони ли да получавате,чакайте малко всяка фирма си има различни условия и различно заплащане и не може навсякъде да дават по хиляди левове заплати от 2-3 или 5 бона.Ако един ден работя за тези пари ще съм много доволен и ще си ги спестявам,даже да са 900 или максимум 1000 лева пак ще съм доволен.
-1
 
 
До коментиралите: Фактът,че се изказвате по адрес на работещите в Санмина,без да ги познавате, говори за вашия интелект! Който разбрал, разбрал,за останалите приятен ден!
на 03.02.2022 г.
+7
 
 
Знам за строителна фирма която си внася работници от Турция и казват че работят два пъти повече и по добре от българи . Заплащането в левове за Турция е златен дъжд.
на 03.02.2022 г.
+7
 
 
Смятай колко е калпав нашия материал, щом на бизнеса му излиза по на сметка да внесе хора от чужбина и да им плаща повече... Ако си мислите, че е лесно да се вкарват хора извън ЕУ за работа в БГ, жестоко се лъжете.
+3
 
 
Не, че нещо, но повечето хора, които се оставят да бъдат третирани по такъв начин срещу такова заплащане са или хора с основно или най-много със средно образование, завършено без много напън. Фирми има бол, ако си опитен и можеш винаги ще си намериш работа.
-2
 
 
смятай колко трябва да си зле да бачкаш за 800
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: