ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
КПБП: Ето истината защо "Колежа" няма да бъде завършен дори до края на 2023 г.
Автор: Стойчо Генов 15:24 / 03.02.2022Коментари (43)13070
© Plovdiv24.bg
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив продължи да изнася притеснителни факти относно довършването на стадион "Христо Ботев". "Жълто-черните" фенове се обърнаха днес към "ботевисти, уважаеми граждани на Пловдив, уважаеми приятели на футбола и спорта и уважаеми държавни ръководители", за да ги информират как са протичали разговорите с Община Пловдив.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на КПБП:

Истината за Колежа: Шест месеца за изпращане на едно възлагателно писмо!

Уважаеми ботевисти, уважаеми граждани на Пловдив, уважаеми приятели на футбола и спорта, уважаеми държавни ръководители,

Измина една година от възлагането на обществената поръчка "Изпълнение на строеж, част от Общинската спортна инфраструктура Стадион "Христо Ботев“ – град Пловдив", една година на гръмки обещания, разтягане на локуми, неадекватни и некомпетентни действия от страна на Възложителя - Община Пловдив. Една година от възлагането и почти две - на неспирни срещи и комуникация с представители на Възложителя, целящи да бъдат защитени интересите на Ботев и гражданите на Пловдив.

Уви, след игнорирането на нашите предупреждения за различни проблеми при изпълнението на обществената поръчка сме длъжни да запознаем обществеността с истината за това защо стадион "Христо Ботев“ няма да бъде завършен дори до края на 2023 г. Както вече Ви обещахме, ще Ви разкрием поетапно основните проблеми, довели до забавянето на обществената поръчка. Днес ще Ви запознаем с казуса за етапността на строителството.

Още през далечната 2020 г., преди пускането на обществената поръчка, предупредихме г-н Пламен Райчев (зам.- кмет по "строителство и инвестиции“, пряко отговарящ за обществената поръчка), че след като Община Пловдив възнамерява да въведе обекта в експлоатация частично (за провеждане на футболни срещи за нивото на "fbet Лига“), тя трябва да раздели обекта на етапи на завършеност. Това е нужно, защото съгласно първоначално издаденото разрешение за строеж обектът трябва да се въведе в експлоатация след пълното завършване на всички сектори или на всеки един от тях поотделно на 100%.

Община Пловдив не се вслуша в думите ни и проведе обществената поръчка, като вмени на строителя в тримесечен срок да изготви финансово-строителен план, в който да представи какво ще изпълни с осигуреното финансиране.

След изтичане на тримесечния срок се стигна до април 2021 г., когато Изпълнителят предложи да бъдат изградени напълно две трибуни (сектор А и Г) и то с частична козирка на сектор А (по проект в сектор А се намират търговски площи, ресторант и кафене).

След твърдата позиция на феновете на Ботев, че градът не се нуждае от поредния мол с две трибуни над него, г-н Райчев най-накрая проумя, че е необходимо да бъде направена етапност в изпълнението на строителство, в която всички търговски площи да се изпълнят във втория етап. За съжаление на него му бяха необходими близо 6 месеца от април насам (до 22.12.2021 г.), за да състави и изпрати възлагателното писмо до арх. Георги Савов, необходимо му за препроектирането. И след "тежката“ работа по изготвяне на възлагателно писмо в продължение на 6 месеца и до днес все още няма изготвена етапност на проекта, която да бъде вписана в разрешението за строеж.

До крайната дата на завършване на цялата обществена поръчка остават 11 месеца, а Община Пловдив няма дори необходимите проектни документи за изпълнение на строителството. С тези темпове на действие, всъщност бездействие, не се вижда краят на построяването на стадион "Христо Ботев“.
Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Много хубаво писмо! Най-много ми харесва ясната диференциация в обръщението между ботевисти, граждани на Пловдив и приятели на футбола. Всички знаем, че това са различни социални групи, на явно и ботевистите са го разбрали.
-4
 
 
Стига сте плашили гаргите бе,горял бил за кви се мислите шльоковци.
-5
 
 
А ва лишпери, стигъ сти ми зъштитавъли интиресити на "сички граждъни ут Пловдиф". Те сичкити граждъни съ гадни буфири ут Локуту. Оть ни зъштитавъти нашти интиреси - нъ сичкити селйъни ут силатъ укуку Пловдиф и ут рудопскътъ якъ, дету брахми гулемийът срам нъ финалъ в Софийъ и дету ошти ни можим дъ си нъместими питътъ и бахурити ф дивийъ ва дъгуевъ?
-5
 
 
Най-големите унижения на селяните-1974 7-3 , 1979 4-0 , 2007 4-0 ,2002 5-3 , 2019 Финал за КБ 0-1 Пета, 2020 6-0 !!! Нека някои кривоглав ми обесни за това.
-4
 
 
Жълтите селяни много добре го знаят, но тъпия кмет, няколкото некъдърни архитекта и тираджията не го казват в прав текст - Трябват още пари! Преди инфлацията бяха 28 милиона без ДДС, сега вероятно са към 35-36. Жълтите отказаха да проявят разум и в рамките на отпуснатите средства, да се направи нещо функционално и заслепени от селската грандомания се запънаха: Или целият проект, или нищо. Е, сега какво се изненадват? Естествено, че няма да стане до 23-та нито до 33-та. Колкото и лицемерно да го извъртат, ултиматумът към техния фен е: Или намираш още много милиони, или гориш.
-1
 
 
Не, че нещо, ама никакъв шанс!И какво значи гориш??? Всеизвестен факт е, че футболните фенове са най-неблагодарните от всички, ухажваш ги, президенти им сменяш...намираш, даваш пари и накрая "гориш" на изборите? Е, те за това нЕма да има козирка и стадиони, гледайте поне седалките и тревата да сложат...Твърде малко, твърде слаби, твърде неблагодарни (справка последната година) никъкав шанс с подобни заплахи!
-1
 
 
Хората в цял свят местят стадионите си в края на града, тука от 45 кладенеца вода само о само да е в центъра на града -да се задръсти всичко. Пловдив има огромна нужда от разширение, а не от задръстване. Обединете се за стадиона на гребната база, хем удобно, хем голям стадион. Някой беше писал за финали на спортни турнири. Това би било най-смисленото нещо от всички декларации
-3
 
 
Стоян канара е чул на ущенце, че там ще се изгради луксозен жилищен комплекс с дюнерджийница и приветства това разумно решение за доброто на пловдивчани.
-1
 
 
Най-добре е да се бутне това недоразумение и на негово място да се изгради едно затворено кимплексче, а ако има останали все още пари, на Коматево две трибуни с винилче.
0
 
 
Тия черно-белите цигани са най-наглата и долнопробна селска сган в цяла България. Неблагодарни джуджета.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: