ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Позиция на УМБАЛ "Свети Георги" по случая с бащата на детето с пукнатата глава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 08.02.2022Коментари (7)24932
© Plovdiv24.bg
УМБАЛ "Свети Георги“ излезе с позиция относно случая с бащата на детето с рана на главата. Припомняме, че мъжът избухна срещу медицинско лице в болницата.

По случая е извършена проверка, включително и на записите от камерите в Спешното отделение (СО). Установи се, че бащата е посетил СО в 15:55 часа като е видно, че докато родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи около него във видимо добро състояние и без кръвотечение от раната. В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата вече се намира пред Спешния кабинет, където действително в този момент има струпване на хора. Бележките за етническата принадлежност на близо "90% от тях“ и примерите за "раздаване на шамари от време на време“ считаме за крайно неуместни.

Тук обръщаме внимание, че всеки гражданин на Република България има право на равен достъп до медицинска помощ, а подбуждането към омраза, насилие или дискриминация е форма на престъпление.

Буквално минута след пристигането пред спешен кабинет от видеозаписа се проследява, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуска отделението заедно с детето. През това време дежурният лекар търси детето за преглед, но то вече е напуснало пределите на болницата. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното напускане на бащата е продължило не повече от 6 минути и за нас остават неясни причините за лошото отношение към болницата и персонала, представено чрез социалната мрежа и медиите.

Болничното ръководство подчертава, че се отнася с разбиране към тревогите на родителите, особено когато те са свързани със здравето на децата им. В същото време преднамерено агресивното поведение към медицинския персонал, особено в критичните и спешните клинични структури, уронва доверието между лекари и пациенти, и създава предпоставки за повече конфликти, от които никой няма полза.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още един родител мухльо,който си мисли че е родил Симеончо и че неговото гомно е по от другите.
-2
 
 
Наистина трябва да има някакъв контрол за влизане. Абсолютно ЗА съм, че всеки има право на здравна грижа, но трябва да има ограничение на придружителите, независимо от етническата група и независимо от това дали е пандемия или не.
+10
 
 
Когато става въпрос за етническа принадлежност е добре да се знае, че, поради неплащане на осигуровки и липсата на лични лекари за голяма част от циганското население, то същите използват спешните кабинети. Посещенията са винаги в извънработно време. Проблемът основно е в това, че посещенията се правят с цялата рода и струпването е огромно. Крайно време е да се назначи истинска адекватна охрана, която да ограничи достъпа на странични хора!!!
Свобода и свободия са две различни неща!
на 08.02.2022 г.
+7
 
 
Отношението на голяма част от персонала на УМБАЛ "Свети Георги" и не малко лекари сред тях е по-гнусно и от на контрольорите в градския транспорт. Не мога да сложа всички под общ знаменател, но голям процент.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: