ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (23)
Димитър Илиев за трети пореден път е "Футболист №1 на Пловдив"
Автор: Стойчо Генов 09:09 / 09.02.2022Коментари (24)3816
© Plovdiv24.bg
За трета поредна година звездата на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за "Футболист на годината“ на Пловдив за 2021 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция "Темпо Нюз“.

За разлика от миналата година, този път 33-годишният национал спечели трудно приза, с много малка разлика. В оспорвана битка за първото място капитанът на "черно-белите“ събра 91 точки, само с 5 точки повече от национала на Ботев Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки.

Третото място заслужи нападателят на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев, събрал 26 точки.

На четвъртото място се нареди правещият силен сезон младежки национал на Ботев Димитър Тонев, който събра 17 точки.

Любопитното е, че петото място в анкетата, с равен брой точки - по 12, заеха двама играчи  -  голмайсторът на Марица и на Втора лига - Мариян Тонев и бразилецът Маркиньос.

Въпреки трансфера си в Италия, бившият нападател на Ботев Атанас Илиев отново намери подобаващо място в традиционната класация на медиите за най-добрите футболисти на Пловдив, като се нареди на шестото място с 11 точки. 

По-нататък в класацията са вратарят на Ботев Георги Аргилашки със 7 точки, Па Конате - с 6 точки, Виктор Генев, Бисер Бонев и Илия Николов - с по 3 точки, Петър Витанов - с 2 точки, както и Тодор Тимонов, Николай Николаев, Веселин Марчев, Реда Рабей, Георги Лазаров, Илко Пиргов, Еманюел Току, Мартин Паскалев и Бирсент Карагарен - с по 1 точка.

51 спортни журналисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба - Локомотив, Ботев, Марица и Спартак,  гласуваха тази година в петото поредно издание на анкетата "Футболист №1 на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.

В номинациите на спортните журналисти Димитър Илиев бе поставен от 20 "пишещи братя" на първото място, а от 11 - на второто.

Неделев пък бе определен за №1 от 19 журналисти, а в 12 номинации той бе класиран втори.

Нека припомним, че Димитър Илиев, който изведе с капитанската лента Локомотив (Пловдив) до вицешампионската титла през миналата 2021 година,  наскоро удължи своя договор с родния си тим от "Лаута".  Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година подписа контракт до средата на 2024 година.

В анкетата имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.

На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и определена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.

Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за пета поредна година, след като през 2017-а бе възродена от екипа на "Темпо Нюз“.

В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Димитър Илиев – вече 3 пъти - през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.
Още по темата: общо новини по темата: 338
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
27.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тук има един който се представя с ник майна.Моля не го закачайте защото той е болно момче и има психични проблеми.По цял ден пеел в Стряма.....ооооо мой Бутвфъ ний за тъйеб га жа умрем.
0
 
 
Честито на Митко .Браво и на другите футболисти от четерите отбора.
-1
 
 
Майна, ти си по голям селяк и от Чопър!!! Няма нищо срамно да си признаеш и ти че си от Белозем....
+2
 
 
Хахахха само не разбрах от кога "Темпо Нюз" (аз лично за пръв път я чувам тая "агенция") представлява цял Пловдив, че даже си позволява да дава награда от името на целия град?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев раздава безплатни билети за Славия, но с две условия
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Крушарски осъществи поредна мисия: Локомотив Пловдив отвъд всякакви граници!
Бивши "канарчета" с неясно бъдеще в Славия
Шотландски гранд също се нареди на опашка за новата звезда на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: