ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Сложиха ми 45.55 литра, а резервоарът ми събира 45!
Автор: Гено Петров 17:31 / 10.02.2022Коментари (15)28372
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати касова бележка с интересно наблюдение. Пловдивчанинът е зареждал гориво преди няколко дни на бензиностанция в Пловдив.

Tой обръща внимание, че колата му, която е с марка "Шкода Фабия", е с обем на резервоара 45 литра. На бензиностанцията обаче са му заредили 45.55 литра. Поне така пише на касовата бележка. Той допълва също, че на колата не е светнела лампата за резерва и е имала поне 5 литра гориво, преди да пристигне в бензиностанцията на булевард "Пещерско шосе". 

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Място имало, въздух имало, дрън дрън, нали все пак е имало някакво количество в резервоара, няма как да иде с празен на станцията.
+3
 
 
Абе нали не е като да ти налеят 7 литра нафта у 5 литрова туба... случи ми се наскоро в гЪзпром
на 10.02.2022 г.
+3
 
 
Още един капут дето не знае, че има делта оставена за газовете. Туба от 5 литра, побира 6 - да. Горивото си променя обема при различни температури и газовете му могат да пръстнат тубата. С резервоара е подобна ситуацията. Резервата, тръбите, дали пистолета е изключил и пича се е опитал да долее още малко до капачката... Да ви е**м книжките ей....
0
 
 
Вместо да се радва че има да кара ..... Какво по-хубаво от това има да събереш колкото може.
+2
 
 
Преди години в чисто нова 10-литрова туба сложих 12 литра от една бензиностанция... бях убеден, че са ме излъгали!!!!! По-късно с мерилка от един литър измерих, че наистина въпросната тубата побира 12 литра... често слагаме над максимума! Обема на даден съд е относително понятие и зависи понякога дори и от температурата на околната среда. Най-добре въпросният господин тайно да отиде и в една туба да сложи 5 литра и после вкъщи да си ги премери... Е тогава може да претендира, за некоректност... Колко имал, какво пише в книжката е абсолютна несериозно :)
0
 
 
Видно от касовия бон,цена на литър е 1.29ст./за търговеца/.разликата до 2.47 е прибира Кокорчо в хазната и колкото повече се качва цената,толкова повече прибира държавата.За сигнала на колегата,ако е вярно,това си е пладнешки обир 5л.отгоре с тези цени.
0
 
 
Имал съм един-единствен подобен случай, когато на несветнала лампа ми заредиха 68 литра гориво, при резервоар от 65 литра по паспорт. Давам си сметка, че това е вместимостта на самия съд.. Има още тръби, които обикновено събират поне 2-3 литра. Но и аз така си познавах колата. В крайна сметка влезна в авариен режим двигателя на АМ Тракия и имах известни неприятности. Възможно е колегата дълго време да е карал с някакви минимални количества бензин и поплавъкът в резервоара да се е износил на определена отметка. И когато пълниш догоре, стрелката остава общо взето на същата позиция, както обикновено много дълъг период - примерно 50-100 км пробег, но после така или иначе трябва да се вдигне малко. Каквато и да е истината, надявам се да се разреши бързо случая и да няма колегата поводи да се срамува в сервизи пред комисии.
+4
 
 
При така цитираните от читателя стойности става въпрос за разлика от 1,2%. Читателя знае ли колко точно е реалната вместимост на резервоара? Какво пише по документи е едно, а какво е реалното е друга работа. То и на флашките пише например 2 TB, но като я пуснете винаги това което излиза не е това което пише. Другото е че тази вместимост е определяна при някакво ниво на запълване на резервоара, което не е "до горе". След достигане на това реферетно ниво резервоара може да побере още някакво количество. За да бъде напълно сигурен човек, трябва да се вземе контролна мярка (например съд със скала), да се напълни до някакво ниво и да се сравни с показанията на колонката. Иначе така при 1,2% разлика и толкова много условности от типа "аз си знам" някак си е неуместно да се правят заключения. Това на читателя са по-скоро догадки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: