ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Разплаканият Вичев: Забравиха ни! Някакви фенчета на Ботев питали кои са тези легенди, а аз дадох живота си за клуба!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 11.02.2022Коментари (24)15879
© Plovdiv24.bg
Димитър Вичев е емблематичен вратар на Ботев Пловдив. Титулярен страж на канарчетата в продължение на 16 сезона. Носител на Купата на Съветската армия през 1981 година с жълто-черния екип. Пазил и в националния отбор на България.

Ето какво сподели Димитър Вичев пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

- Господин Вичев, остават още малко дни до подновяването на сезона в Първа лига. Какво очаквате от Ботев през пролетта?

- Минимум да задържат моментното си класиране, което според мен ще бъде успех. През есента записахме както много добри мачове, така и някои по-колебливи. И истината е, че ако бяхме взели някои от тях, спокойно можеше да бъдем плътно зад ЦСКА на третото място. Но и това не е никак малко, което постигнахме.

- Как сте, ходите ли да гледате някои от мачовете?

- От клуба ни дават безплатни карти за мачовете, но аз съм си по-често в родния ми Чирпан. Даже сега претърпях една операция на окото, но съм добре… възстановявам се. Благо Блангев ми помогна, закара ме до болницата, после ме върна вкъщи. Много съм му благодарен. Но друга е болната ми тема.

- Какво ви мъчи?

- Някъде около Нова година са се събирали някакви фенчета на Ботев. Мисля, че Иван Глухчев е бил един от малкото поканени от ветераните. И тези фенчета са разправяли – кои са тези легенди?! Не са били поканени нито Петьо Зехтински, нито Бакалов, Панчо Раков, Пашев, Пехливанов – да не ги изброявам всички. Тези, с които бихме Барселона, Байерн Мюнхен… Не знам чия е вината, но се чувстваме обидени от това отношение. Преди няколко години треньор ни беше Николай Костов заедно с Коце Видолов – обаждаха се, събирахме се, питаха ни за мнение или разговаряхме по различни казуси. Сега няма такова нещо. Ние все едно, че не същестуваме. Какви ветерани или легенди сме?! Легенди са тези, които имат по 15-20 мача с екипа на Ботев и после си заминават…

- Очаквате ли това да се промени?

- Не знам, но гледам или чета, че в Левски честитят на някого, връчват му плакет или значка. С една дума – сещат се за ветераните си. Искам да го запишете точно така, както го казвам. Кой е вратарят с най-много мачове без допуснат гол – 108 мача? Димитър Вичев. Ние с Георги Велинов сме лидери в тази класация. Кой е вратарят с най-много спасени дузпи в България? Димитър Вичев заедно сме с Илия Вълов първи по този показател – по 12 спасени дузпи. Знам, че по едно време Илко Пиргов имаше 11, но не съм следял след това дали ни е минал. Дадох живота си за Ботев Пловдив, нищо че пристигнах от Чирпан. На 70-годишния ми юбилей миналата година никой от клуба не се обади, писмо не пратиха дори. Звъняха ми от Берое, където също съм играл. Обадиха ми се всички приятели, с които сме играли в Ботев, но не и от клуба (в този момент се разплаква)!

- Какво е мнението ви за настоящите вратари в Ботев Пловдив?

- Да ви кажа честно, през годините изпуснахме много наши момчета, които можеше да останат и да играят в Ботев. Взех Лилчо Арсов още в 8 клас и започнах да се занимавам с него. След това с Армен Амбарцумян. Дадохме път на Илия Николов, Румен Тинков, Петър Денчев, който е познат и с прякора си Шмайхела, на Мишо Ролев. Всички те поради някакви причини отидоха в други отбори. А бяха със статут на юношески или младежки национали.

- Доста години се занимавахте и с подрастващи? Какво се случи в последните години, за да бъде футболът ни на това ниво, което е в момента?

- Нямаме добри треньори. Това е истината. Това, че отиваш и за две седмици си плащаш за лиценз, не те прави добър треньор. Не са само децата или юношите виновни. Треньорът трябва да ги научи. А те сега гледам, че нямат особено желание да развиват младите. Много по-лесно е да купиш наготово футболист, за да не губиш време да го развиваш. И така останахме без собствени кадри.

- Има ли ботевисти в Ботев Пловдив в момента?!

Има някои млади момчета, но ми се иска да им дадат шанс, както ние навремето го получихме. Пак отбелязвам, нищо, че съм от Чирпан, но играх с три поколения ботевисти. Първо с Чико, Тумби, с Гошо Убинов. После онова нашето поколение от 80-те и накрая с братята Иван и Гено Добревски, с Боре Хвойнев, Ясен Петров и други.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Уважавам Вичев, беше комшия на дядо ми, караше един бял Варбург и само той се застъпи да не махат игрището зад блока/живееше във военните блокове/. Много му се кефих как пазеше...като дете съм ходил да го гледам на пълен Копнеж. За съжаление не си ли плаща членски внос на определени хора да не очаква да бъде помнен. Те майките си забравят когато спрат да им дават пари та Вичев ли няма да забравят!
-4
 
 
Вичка голям вратар беше но си играл за грешния отбор.От див и нагъл селяк благодарност и уважение не чакай.
-1
 
 
Ново кретените кичещи се с шалчета и надписи на Локо и Ботев не си познават легендите. Те водят битки пред мониторите и понякога ходят пияни на кочините си да псуват и реват пияни и дрогирани ,голи до кръста. Когато Вичев е бил вратар на Тракия,те не са били родени. Когато са станали ботевисти ,не са знаели,че е имало такъв вратар или защитници ,като Раков,Пачев ,Блангев. За какво им е! За тях е важно да се оплюят и напсуват. Селски феЙнове ,каква признателност и памет да искаш от лайна ,които са станали ботевисти или локомотивци ,като са ги докарали в Пловдив
-3
 
 
Перлата избягала от Коматево. Бавите сеее
+2
 
 
Ако наистина има такива проблеми в комуникацията на клуба след всички тези катаклизми, добре е наистина да се решат. Да не познават Вичев могат единствено много млади фенове. На черно-белите йезуити в коментарите ще кажа само: "И защо виждаш съчицата в окото на брата си, а гредата която е в твоето око не усещаш?" Да започнеш да проявяваш интерес към историята на началото на своя собствен клуб чак някъде доста след 2000-та година и да имаш претенции към паметта на други е най-малкото лицемерно!
+2
 
 
Няма фен на Ботев,който да не знае кой е Вичев,но или това интервю е фалшиво или човека има някакви проблеми с главата.От кога на събирания на фенове трябва да се канят и легенди?И кои са тези фенове,които са питали:"Кви са тия легенди?",защото това е долна лъжа..Че аз по тая логика мога да кажа,че Вичев е казал,че мрази Ботев.Истината е ,че родните легенди вместо да си гледат внуците и да посещават мачовете на любимия клуб във ложите свиканаха да са на службици с дебели заплати.Е това време изтече.И само за информация в момента феновете на Ботев започват изграждането на мономентен парк посветен точно на тези легенди,които "не знаели кои са" и тн. глупости.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 11.02.2022 г.
-5
 
 
Много грозно от страна на отбора, спомням си и един път как изгониха Чико от фен клуба на стадиона като мръсно куче, играехме със Славия и на почивката ми причерня, реших да догледам мача в клуба, където станах свидетел на това, после ревяха като луди и разправяха, че бил много уважаван във фен клуба, вярно е, че е правил мизерии, тъй като имаше проблеми с алкохола, но тогава точно като куче го изгониха! Чико беше земен човек, още помня как си даде телефонния номер на негова картичка с автограф, пазя си ги още. Само моля за история да не ми говорят хората, които до 2005 имаха цигани в агитката, а преди 2000 те бяха умопомрачително голяма бройка, винаги можете да гледате клиповете със заглавие "Когато пловдивското Локо беше още Юве", както и по-старите фенове на отбора много добре си спомнят, ако имат доблест да признаят и да кажат защо ги наричат циганите на Пловдив в цяла България! Лек ден и Само Ботев!
-2
 
 
Да си жив и здрав Вичка!!! Уникален човек! Скромен и работлив! Локомотивци уважаваме както собствените си легенди, така и достойните противници. Добре, че нямаме нищо общо с грандоманските изпълнения на т.н. "господари на Пловдив". До къде са я докарали. Жалка работа
-1
 
 
С нетърпение чакам да прочета коментара на капацитета с ник "Майна".
-4
 
 
Локомотивец съм, но изпитвам огромно уважение към този човек. Отношението на жълтите към него е срам и позор за тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: