ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственици на сграда временно забавиха строителството на скандален мол за радост на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:57 / 25.11.2009Коментари (35)10652
© Plovdiv24.bg
Сградата на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Гладстон" точно до новостроящия се, скандално известен със престъпното си и некадърно изпълнение на строителството, Мол Марково тепе, трябва да бъде отчуждена по бързата процедура, за да не се стопира изграждането му, научи Plovdiv24.bg

За радост на Пловдив и пловдивчани, които откровено ненавиждат новострояшия се търговски център, сградата няма да бъде отчуждена лесно. Собствениците на имота настояват да им се плати над 1 милион евро, колкото е пазарната стойност на имота, докато от общината могат да им предложат приблизително 1/4 от тази сума. Отчуждаването със сигурност ще мине през съда, което обаче ще забави значително процедурата.

Незнайно защо строителите са предвидили един от входовете да е на мястото на неотчуждената сграда. Явно, прославилите се със своята наглост градители на Мол-а, са разчитали, че общината ще плати отчуждаването, тъй като къщата е в списъка за отчуждаване при реализиране на замисленото разширение на пътното платно. Тъй като в момента то изобщо не е на дневен ред в инфраструктурната програма на община Пловдив, трябва да се пристъпи към принудително отчуждаване, което обаче ще бъде максимално затруднено от собствениците.

Plovdiv24.bg ще следи темата. Междувременно очакваме вашето мнение по казуса, което може да споделите в коментарите към новината.


Още по темата: общо новини по темата: 75
22.09.2022 »
10.01.2022 »
17.09.2017 »
15.09.2017 »
28.08.2017 »
17.08.2017 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
нашите ,,славни бивши,,управници НЕ трябваше да разрешават да се бута един от символите на нашия град...но някой са имали изгода от този пестъпен според мен АКТ
-1
 
 
Тъпи еврейски нагляри, като ги няма вече Аушвиц и Бухенвалд да им вземат страха, си мислят че могат да правят каквото си искат. Да ги видя дали могат да си позволят още 2 години отлагане на пускането на строежа. Той и без това е безмислен. Кой човек ще блъска в трафика по Гладстон и Руски само и само да отиде до глупавия мол, където така или иначе всичко е много по-скъпо?
-1
 
 
ХОРА НЕ СЕ ЛИ ОБЕДИХТЕ ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ЗАКОНИ .С КАКВО ПРАВО ЩЕ БУТАТ ТАЗИ КЪЩА СЛЕД КАТО НЕ ПРЕЧИ НА НИКОЙ И НИЩО?ФИРМАТА КОЯТО СТРОЙ ТОЗИ ( НЕНУЖЕМ МОЛ )Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ТОВА. С ПЪЛНО ПРАВО ХОРАТА ЩЕ СИ ТЪРСАТ ПРАВАТА. И АКО СЪМ НАТЯХ НЯМА ДА РАЗРЕША ДА Е БУТНАТ.В ЩАТИТЕ НАПРАВИХА НЕБОСТАРГАЧИ И ПОСРЕДАТА БАБАТА СИ СТОЯ ДОКАТО УМРЕ,НИКОЙ НЕ Е ДОКОСНАДО ТОГАВА .ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЯМАМЕ ЗАКОНИ.ДАНО СОПСТВЕНИЦИТЕ НЕ РАЗРЕШЪТ БУТАНЕТО НА КООПЕРАЦИЯТА ВЪОБЩЕ. КАКВО ОТ ТОВА ЧЕ ЗАД НЕГО ЩЕ ИМА МОЛ. ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ
0
 
 
Какъв вход/изход на това място, тия ненормални ли са!?
0
 
 
Сградите строени от началото на 20 век до някъде 40сте години трябва да се обявят за архитектурни обекти с културно-историческа стойност. Помните ли откъде идваше чара на Пловдив(едно време)-Стария град разбира се и къщите от времената на Арт нуво, Арт деко, Баухаус разположени по главната улица, улицата Иван Вазов, около тепетата...Едно -две поколения архитекти са подарили това богатство на Пловдив....Повечето то тези къщи бяха оставени да се разрушат или направо бяха бутнати от алчни "предприемчиви " строителни фирми, които се възползваха от слеското корумпирано управление на Пловдив през последните 10-15 години. Сега този процес продължава. Гогова няма и да се сети за тази ценност на Пловдив, която е на изчезване. Говорим за архитектурата на Пловдив от началото на 20 век-Гогова, Атанасов, желаещи да се включат по темата?Тази къща е типичен пример..,макар и обезобразена с магазини ит.н 'подобрения'..Борете се до дупка за този остров сред бетонните барикади !
+4
 
 
ТОЗИ ТЪЙ НАРЕЧЕН МОЛ Е ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА КОРУМПИРАНИТЕ ПЛОВДИВСКИ УПРАВНИЧИ КЪМ ГРАДА НИ-СЕГА ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПЯТ ТОЗИ БЕТОНОВ МАСТОДОНТ-ЧУДОВИЩЕ НА ПЪПА НА ПЛОВДИВ-ВМЕСТО НЕГО МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПРАВЯИ ОЗЕЛЕНЯВАНЕ-ВОДНИ КАСКАДИ И СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ И ИГРИЩА ЗА ДЕЦА-НО КАКВО ДА ЧАКАМЕ ОТ СИМБИОЗАТА НА АЛЧНИ ЕВРЕИ И КОРУМПИРАНИ ПЛОВДИВСКИ УПРАВНИЦИ-А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ АЛЧНИТЕ ЕВРЕИ НАТИСКАТ ОБЩИНАТА ДА ОТЧУЖДИ ЗА ГРОШОВЕ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ НА ГОРКИТЕ ХОРИЦА-ЕЙ ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХЪТ НА БЕЗОБРАЗИЕТО-ХОРА ТОЗИ ПЪТ НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ
-2
 
 
Съчувствам на хората които имат апартаменти на близо и им се закрива гледката.....но разберете, че това место в центъра на града не може да остане празно, тоест да е един кратер там. Все някой щеше да го застрои. Колкото по-бързо построят мола толкова по-добре, за да не стане пак като замръзения "музей" до Понеделник пазара който стоеше 30 години незавършен.
0
 
 
браво на съседите за борбата! заставам зад тях срещу това отвратително бетоново чудовище, което буквално ме смачква, като излезна на терасата си, от която преди имаше прекрасна гледка...
+1
 
 
В крайна сметка този имот си има реална цена,която не могат да определят от общината или който и да е друг,а именно пазара я определя. Какво би следвало според вас ако тези хора откажат да продадат имота си? Дали някой пита въобще тези хора дали биха искали да напуснат този имот? Общината не трябва да абдикира от този проблем,а да се намеси за по-бързото му решаване и то в полза на собствениците на имота,по този начин ще направи поне едно добро нещо за пловдивчани.
+1
 
 
Браво на собствениците!Така трябва да се действа!Тази сграда е над 60 години и собствениците на МОЛа е трябвало да се съобразят с нея!Но явно на моларите им и било през х*я и са мислили че ще минат през нея като експрес през малка гара.Интересно ми е колко ще искат собствениците на оня фалос на Герджика, като доколкото си спомням , строежа и започна три месеца след започването на второто платно на моста!Но Славчо-той си знае!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: