ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивско училище ще има уникална спортна зала, басейн и нова сграда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:17 / 18.02.2022Коментари (2)16553
Уникална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време врати за учениците на СУ "Любен Каравелов“ в Пловдив. Заедно с тях възпитаниците на училището, което е с музикален профил, ще се радват и на обновената сграда на улица "Марагидик“ №37. Приемателна комисия вече е огледала обектите, като не е изказала никакви забележки и се очаква в най-скоро време да бъде издаден Акт 16.

"Залата ни е многофункционална, в нея може да се тренират волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с модерно електронно табло, а при нужда може да функционира и като Концертна зала, тъй като има изградена и сцена. Местата за зрители за спортни срещи и концерти са 238. Басейна е с 4 коридора, дълъг е 25 и е широк 12,5 метра“, разказа с гордост директорката на училището Славка Щерева.

Тя посрещна заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и му показа вече завършения уникален комплекс, който е свързан със сградата на училището посредством топла връзка.

"Изключително съм доволен от свършената работа, тъй като приемам този обект като кауза – в страната няма друг подобен. Доста често съм инспектирал строежа и сега, когато го виждам в завършен вид, разбирам, че всички усилия са си стрували. Тук имаше проблеми с неточно проектиран трафопост и неговото преместване отне известно време, но резултатът е впечатляващ“, не скри одобрението си зам-кметът.

Залата и басейнът, както и ремонтът на основната и помощната сграда на СУ "Любен Каравелов“ са изпълнени по проект "Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма "Региони в растеж“. Стойността на залата и басейна, заедно с изградената топла връзка със сградата, е общо 2 885 415 лева с ДДС.

Заместник-кметът Райчев и директорката Славка Щерева разгледаха и реновираната сграда на улица "Марагидик“, която е преобразена. В нея се помещават кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти, има две зали за танцовите ансамбли на училището, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. В сградата има и собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите и ансамблите ще правят своите демозаписи. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
От една страхота сграда с изключителна архитектура и един огромен двор със страхотна каменна ограда , се изля един бетон и направиха едно голямо НИЩО. Даже се показват и се хвалят с постижението си, трябва да се срамувате от проекта, това е само параван да се харчат едни пари. Такива страхотни сгради трябва да се реновират и да се запазват в автентичен вид. А за басейна и залата се унищожиха площи за няколко игрища. Хубава идея, но много лошо изпълнение, важно е пари да се харчат и колкото повече по-добре, така се усвоява!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: