ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьорка понесе големи обиди, разказът й обаче накара хората да се замислят
Автор: Йоланда Пелова 11:12 / 19.02.2022Коментари (10)7067
Вчера ви съобщихме, че шофьор на лек автомобил е оставил возилото си на трамвайната линия, като по този начин спря движението на трамвая по линия 22. Сценката се разигра на ул. "Пиротска" в София. 

Днес ви представяме историята от първо лице, която накара много хора да се замислят над това, което казват и прибързано коментират.

Публукуваме думите на майката, която е била шофьорът на въпросния автомобил. Ругатните и обидите по нейн адрес бързо се изсипаха, малцина обаче се попитаха и се стекоха на помощ, за да разберат защо аджеба стои там тази кола.

Публикуваме поста на потърпевшата без редакторска намеса:

Добър вечер на всички, които успяхте няколко часа да си начешете езиците! Добър вечер и на хората, които качиха снимките и никъде не уточниха, че колата не е зарязана, а в нея има майка с дете! От стотиците коментари, никой не се замисли, че колата може да се е развалила?!?!? Не че трябва да давам обяснение на някой, просто искам да изкажа огромното си разочарование към по- голямата част от българския народ.

Днес спрях пред училището на детето ми на ул. Пиротска, да уточня, че обикновено там е невъзможно да намериш място, а аз буквално спрях, за да се качи детето, което ме чакаше на тротоара, обикновено това щеше да отнеме не повече от 5 секунди, всеки, на който детето му учи във въпросното училище е наясно. Да не уточнявам, че там е синя зона и от общината нямат търпение да ти вдигнат колата за минутата, за която ще слезнеш да си вземеш детето! В този момент става нещо с електрониката и колата не засича ключа, съответно тя не може да запали, а още по- лошо - не може да се сложи на неутрална скорост, за да се избута. В този момент само, като си представих какво ме чака, ми прилоша, но се оказа, че за тези 30 мин., за които трябваше да ми донесат резервният ключ, са ми били слаби представите какво може да преживее човек.

Веднага излезнах на улицата, за да кажа на ватманката на приближаващия трамвай какво се случва, а тя дори не пожела да ми отвори вратата с думите:" Не искам нищо да ми казваш, МА, разкарай си веднага колата от тук"! Аз разбирам напълно колко хора съм изнервила и колко хора съм забавила, но знаете ли кое е най- лошото????? Че всички хора реагираха точно, като вас!!!! Лошото е, че от близо 200-300 човека, които се изредиха да ме обиждат и да ми казват да си махна колата, НИКОЙ не дойде да ме попита какъв е проблема, искате ли да я избутаме( не че можеше да се избута).

Само един човек от всички 200-300 човека, половината се смееха, половината ме обиждаха с толкова гнусни думи пред детото ми, все едно съм спряла нарочно, “мъже" ръкомаха от колите си да съм се разкарала по- бързо, без да слезнат да попитат имам ли нужда от помощ! Няма хора, за съжаление, убедила съм се не веднъж. Само да подчертая, че няма път, в който да видя закъсал човек на пътя и да не спра да попитам с какво мога да помогна, десетки пъти аз- жената, съм слизала да помогна да избутаме някоя кола, всичките пъти спирам аз - жената( включително и миналата седмица на човек закъсал на Сливница), всички мъже подминават или много рядко от срам, като ме видят да бутам, някой слиза да помогне. За съжаление сме такъв народ и се убедих за пореден път! Хора, най-лошото е не че на една “овца, душевен инвалид, малоумница, олигофрен…" се е развалила колата, най-лошото е че, хората не са Хора!!!

Бъдете добри, помагайте и не осъждайте, защото утре може да потрябва и на вас помощ, не само за развалена кола, за всичко…, защото майка ми беше припаднала на улицата и повечето я бяха подминавали, като куче, защото си мислели, че е пияница, а тя е с много заболявания! Също като вас, тези, които не попитахте какво е станало и имам ли нужда от помощ! Бъдете добри, бъдете Хора!


И последно, понеже гледам, че повечето хора са се подразнили от марката на колата, но по улиците сте същите хора, като тези които, когато се кача при баща ми да ме закара до някъде с неговата количка, не го признавате за човек на пътя! Защото за мен всички са равни, независимо от марката, даже напротив, всеки път си казвам на пътя: "Това можеше да е баща ми". Когато се научите да мислите по този начин:Това можеше да е баща ми, това можеше да е майка ми, детето ми, баба ми…, тогава отношението ще ви е друго към всички!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
НЕуважаема вуйно, лъжеш, та се съдираш, което е срамно и най-важното НЕ МИНАВА пред среднограмотни технически хора! 1. Защо колата ти е в лентата за насрещно движение? Тя НЯМА МЯСТО ТАМ, особено спряла - това е противоправно и неетично! Но ЗДвП и ПП явно не си ги прочела или се смяташ за важна и не важат за теб! 2. Както питаха по-долу - кой си гаси колата, ако детето само ще се качва и тръгвате, а не ми обяснявай, че запалена кола не си разпознава ключа! 3. Как точно ти установи "проблем с електрониката"? И това дали "не си е разпознала ключа" е силно съмнително, но вече недоказуемо. И не става така, обикновено колата няколко седмици сигнализира за проблем, преди да "не го разпознае". 4. Всяка кола с автоматични скорости има бутон за аварийни ситуации като тази, чрез който дори без акумулатор и ключ механично да сложиш лоста в неутрална позиция. Но ти няма как да знаеш това, защото си чукча писател, а не читател - обяснено е в книжката на колата, която явно не си разлистила, защото не ти стигат качествата. Така че не се прави на ощипана госпожица, правилно са ти се присмивали и не са ти помогнали, щото си "тЕрикатка"! Другият път пак така спри, но дано трамваят ти пусне една стружка тогава! Не може да създаваш проблем и да губиш времето на десетки хора в час-пик! ПРОСТАШКО Е!
+4
 
 
Неуважавана г-жо. Обясни на всички които не искат да ти влезнат в положението ЗАЩО ЗАГАСИ КОЛАТА. за секундите докато се качи детето.
Aнонимен
на 19.02.2022 г.
+4
 
 
Ако беше паркирала правилно,нямаше да го има целия този цирк.
Aнонимен
на 19.02.2022 г.
-1
 
 
В Бълхария най-вече народа е такъв прост и гаден и нещастен.Балканско-мангалски манталитет.Малко останаха свестните хора, може би 2-3 % макс.,за съжаление.
0
 
 
нагло-проста шунда!Значи всеки ден СПИРАШ ВЪРХУ РЕЛСОВИЯ ПЪТ и се правиш на невинна?!?И десетки пъти тя,от мерджана,слизала да помага!?!Я духай и продължавай!
0
 
 
Айде пак криви извинения на селски пръчки.Детето я чакало на тротоара и тя спряла да се качи детето и.Айде сега да каже защо е изгасила колата и за това не е могла да я запали.Като лъжете поне давайте смислени лъжи
Aнонимен
на 19.02.2022 г.
-1
 
 
Един мъж каза истината в НС - 85% от българите са идиоти. Затова сме на това дередже.
на 19.02.2022 г.
0
 
 
Демокрация братче. Навремето ходихме сами на училище без придружители и родители. И по лошо ще става
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблеми с водата в Брестовица
Срути се къща в Стария град
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: