ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обвиненият в двойно убийство през сълзи в съда: Те щяха да ме убият!
Автор: Цвети Тончева 14:19 / 21.02.2022Коментари (4)7474
©
Жертвите
Йордан Таков, който е с обвинение, че на 26 ноември 2019 г. в Пловдив е застрелял със законно притежаван пистолет "Макаров“ своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил Ботев, днес даде показания пред съда. Той с категоричност заяви, че не се признава за виновен в двойното убийство и пожела да разкаже всички подробности около случая. 

"Те са изключително опасни хора. Ние имаме история“, каза Таков и добави, че бащата Васил сам се е определял като бандит, а синът му Христо – също. И двамата - баща и син, са тренирали борба, а Васил е бил около 10 пъти шампион. Той е работил и в Специалните части в полицията, откъдето е бил изгонен за рекет.

"Васил е една от причините синът му да има психически проблеми“, каза Таков, който е братовчед с бащата. "Казах им, ще го изтървете тоя човек, да знаете“, каза Йордан Таков за Христо и се разплака пред съда.

После поясни, че Христо често му споделял, че му били опрели автомат в главата, докато са арестували баща му, обвинен за рекет. "Оттогава нещо му стана, получава паник атаки и пие антидепресанти“, каза още Таков.

След развода си Христо станал още по-неспокоен и заядлив, депресивен. Често се биел в заведения, а Йордан, с който имали близки отношения, го разтървавал неведнъж. Имал 7 забрани да не влиза в заведения. Шофирал без книжка, тъй като му била взета, когато бил заловен да шофира с алкохол в кръвта. Състоянието на Христо много се влошавало, когато пиел алкохол заедно с антидепресантите. "С Ицо бяхме в идеални отношения, докато не се спречкахме за 10 стека кафе. Ицо скочи да ме бие“, разказа още Йордан.

Тогава той го заплашил, че ще изнасили жена му и децата му. Оттогава си говорели само служебно, Йордан се дистанцирал от Христо.

Бащата Васил работел на заплата в общата фирма, а в последните месеци искал да му вдигат парите на 1200 лева. Понеже Йордан не бил съгласен, тъй като няма причина за това, той заплашвал, че ще си намери друга работа.

За законния пистолет "Макаров“ Йордан Таков каза: “На дядо ми беше – бащата на жена ми, имаше сантиментална стойност за мен. Аз пистолета не го нося постоянно в мен, само когато ходя на стрелбището да стрелям“.

В деня на кървавия инцидент Йордан си свършил работата във фирмата и се прибрал да яде, около обяд. Взел пистолета в себе си, тъй като мислел да ходи на стрелбището. Но преди това трябвало да вземат една машина от склада, за да я преместят. С него, в камиончето, бил и последно назначеният работник във фирмата Дошев. Той останал да чака в колата, а Йордан влязъл в склада, където заварил баща и син Ботеви.

Васил стоял пред вратата на рампата и търкал едно огледало, а неговият бус стоял паркиран отпред. Помолил го да си махне колата, за да може по-лесно да натовари машината. В началото на левия коридор в самия склад бил и Христо, който си ремонтирал някаква машина. "Отидох и го попитах за един клиент, който иска да купува машина, а той ми отговори, че е капарирана“, поясни Йордан Таков.

След това взел машината, качил я на палетната количка и започнал да я дърпа. В това време Христо му извикал със заядлив тон “Ще сбъркаш“. Йордан помислил, че му казва нещо за тази машина, която взима и казал, че няма за какво да сбърка. Тогава Христо отишъл до него и му посегнал да го удари с юмрук, а той се отдръпнал. Вкопчили се в схватка. Бащата Васил ги видял и също тръгнал към двамата. "Неочаквано, той също започна да се нахвърля върху мен, а аз очаквах да застане между нас и да ни раздели. Почнаха да ме бият и двамата“, каза Йордан.

"Много се уплаших, защото знам добре какъв човек е Васил – рекетьор и престъпник. Блъскаха ме и ме удряха. Започнах да плача. Докато ме биеха, видях да проблясва някакво острие от ръцете на Христо. Не знам дали беше нож, или отвертка. Съпротивлявах се, но когато видях острието, се уплаших, че може да ме наръга. Мислех си, че искат да ме убият, изтръпнах и започнах да бягам към вратата.

В този момент ми стана нещо психически, покрай мен мина някаква сянка. Извадих пистолета и се върнах в обратна посока. Ицо беше взел една врата от кафе машина. Васил беше до мен. Той посегна към ръката ми, а аз стисках пистолета и така съм натиснал спусъка. Не чух изстрел, стреснах се и тръгнах отново да бягам към вратата. Васил ме блъсна, залитнах и ми каза, че няма да изляза жив. Свършвам с теб. Бяха откачили и двамата. Те с думи и действия ми показаха, че ще ме убиват. Бях много уплашен. Знам, че Васил има извършено убийство, неговият брат Борис ми е разказвал.

Той имаше и други престъпления. Знаех какво може да се случис мен. Плачех. Каза ми още, че той няма сърце като мен и взе да се навежда. Тогава отново насочих пистолета, не знам дори накъде, чух само леко пукане, мислех, че е засякъл. Васил си стоеше на едно място, а по левия ми крак нещо се свлече. Беше Христо. Той падна на земята. Не знам откъде дойде. Не знам и да съм стрелял. После успях да изляза и тръгнах към буса. Озовах се в него, известно време не мърдах, докато се опомня. Видях, че никой не ме следи, а на вратата видях проснати два крака, които не мърдат. Тогава осъзнах, че пистолетът ми не е засякъл. Много бързо стана всичко. Дошев ме попита защо са искали да ме убият двамата. Той си седеше на седалката на шофьора“, приключи разказа си обвиненият Йордан Таков.

След това той поискал да отидат в полицията, а Дошев му казал да се обади. Не помнел номерата нито на полицията, нито на Бърза помощ, но после се сетил, че може да звънне на тел. 112. След това вече последвало задържане и арест. Не бил на себе си, не помни какво е обяснявал на полицаите. От тях разбрал, че всъщност са изстреляни не два, а цели 6 куршума, от общо 7 в пълнителя. "За мен това е невъзможно“, отбеляза подсъдимият.

Съдията попита защо е помислил, че искат да го убият. А Йордан Таков още веднъж отговори: "Аз го виждах, знам историята на тези хора. Сами се хвалеха, че са голяма работа и даваха примери от миналото си“.

Извън съдебната зала, известният адвокат Хари Харалампиев, който представлява съпругата на Васил и майка на Христо, коментира обясненията на Йордан Таков така: "Хашишът на въображението му беше по-силен от реалните му сетива“.


Още по темата: общо новини по темата: 32
07.12.2023 »
17.10.2022 »
25.02.2022 »
22.02.2022 »
27.01.2022 »
26.01.2022 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е стока тоя пич като психо е бива и да му повярват може всичко да каже все пак са 2 човека застреляни като животни да ги беше стрелял по краката а мои ги мразеше само пари са в главата му да лежи доживот там 5471
0
 
 
В чий клас си завършил ВИТИЗ и със сигурност с отличие !!!!!?????
Свобода и свободия са две различни неща!
на 21.02.2022 г.
0
 
 
Тая история верно абсолютно наркомански звучи, може да мине за есе в гимназията, ама то в България всичко е възможно, така че на нищо няма да се учудя! Тука можеш да убиваш, наръгаш, стреляш, пребиваш до смърт хора, с правилните връзки и пари няколко годинки и си вънка, а някои хора дори са само на домашен арест...
0
 
 
колко години имаш да плачеш. Убил си двама мъже като кучета и сега плачеш. Господ гледа.Стават едни неща ама питай защо ми се случва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: