ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Потребител: Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България? Отговор: Не са!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:04 / 21.02.2022Коментари (12)16023
© Фейсбук
Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България! Защо инфлацията в България е по - висока от много страни в ЕС? И докога ще ни разказват сладки приказки!? Това попита потребител в социалната мрежа Фейсбук.

Публикацията му, придружена със снимка, предизвика стотици коментари и оживена дискусия. Ето и една много малка част от мненията на хората:

- То и с другите ужким по-евтини продукти е така. Снимат на бройка, а съобщават все едно е на килограм. Бях три години в чужбина и знам номерата на големите вериги. Няма безплатен или по-евтин обяд.

- Какво сте се вторачили в тези краставици. Я вижте другите продукти. По цени на стоки успешно бием най-скъпата държава в Европа - Швейцария. Да ни е честито. И ние веднъж да сме на първо място по нещо.

- Ох, пак тази мантра. Не, не са по-ниски цените на храните в Германия. Може да купиш някои по-евтини продукти от България, но като цяло излиза по-скъпо. Всъщност, може да се храниш по-евтино в Германия, но ако ядеш абсолютни боклуци. И знам колко мрънкаме за качеството на храните в България, но си нямате идея за какви боклуци говоря. Ако гледате да се храните с качеството и вкуса, с който сме свикнали в България (особено зеленчуци и плодове), излиза около 2 пъти по-скъпо в Германия, дори взимайки предвид над два пъти по-ниското ДДС там. Ако искаш наистина да се храниш с качествена храна (например яйца, които не са им бели жълтъците, а всъщност имат някакъв вкус), разликата е 3-4 пъти в цените. Знам много добре, защото години наред си следях всеки разход в Германия и от година и половина правя същото в България. Покъртително е, че някой още вярва в тия постове, които сравняват отделни цени извън контекст.

- За сведение... краставиците в Германия се продават за брой, не за килограм.

- Към 3 лв. на брой, кое му е евтиното?

- а и цената е за брой на снимката... общо взето и тук е толкова... даже на места и по-евтино







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо ли? Дали пък не е защото търговският сектор на запад действа на принципа на свободния пазар и пазарната икономика вместо да е вдъхновен от руски "капитализъм" с олигарси и монополи? С адекватни и стремящи се да гарантират качество контролиращи органи и антимонополни комисии вместо кокошкари със заплата от 800 лева, които биват подкупвани с торба луканка? На какво ли, наистина, се дължи тази мистерия?
+1
 
 
Влезте в Италианска верига примерно, цените са по евтини и качеството по добро...и за малоумниците казвали че било на бройка лъжат, наистина е по евтино навън...но това е така понеже минималната заплата е 5 пъти по висока от нашата и хората разполагат...тук пазарувам 9 пъти с минимална заплата, а в Германия 45 пъти с минимална...
+1
 
 
Защото сме мангали и казваме, че кефа цена нямал! Спрете да купувате бе тъпаци!
-1
 
 
Да благодарим на другарите Кирчо, Кокорчо и Фуражков и малоумния матрял който ги избра,или по точно на този който манипулира машините
0
 
 
Идете да си направите една пломба в Германия и ми снимайте сметката. Или някой наем си снимайте сметката. Някой карта за транспорт -месечна. Ово е стандарт! Взимат много ,плащат много. Едва ли хората живеят само за едното плюскане от Лидъл или краставиците им. И ако някой ми каже ,колко били заплатите там... Е там не бяха 45г.на власт червени мухуморки. И още 30г.наследниците им. Как искате да имаме високи заплати ,като Зимата 1996/97 тръгнахме от 10$. Благодарение на кой ?
+1
 
 
Вярно че и минималната заплата в Германия е 620 лева :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: