ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внасят предложение за премахването на паметника Альоша в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 24.02.2022Коментари (86)23964
©
"Партия КОД внася днес предложение за премахването на паметника Альоша в община Пловдив.

"Настояваме идеята да бъде разгледана спешно в светлината на агресивната политика на Путин към независима Украйна, която открито застрашава мира на целия континент", аргументират се от партията

В обръщението към кмета Здравко Димитров и общинските съветници се подчертава, че това е монумент на окупационната Червена армия, който няма място в сърцето на най-древния български и най-стария жив град в Европа.

"Консервативното обединение на десницата разглежда размаханото съветско оръжие над главите на пловдивчани и над паметника на Апостола на свободата - Васил Левски, като недопустим символ на окупация, доминация над българската държавност и обида за свободолюбието на българите. В тези дни на пряка военна агресия на руските политици съществуването на този войнствен колос е израз на потъпкване на българския национален дух и унижение на гражданското достойнство на всеки пловдивчанин“, казват още от формацията.


Още по темата: общо новини по темата: 114
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте! В близко бъдеще нашият екип създава кратко видео за паметника на Альоша в Пловдив. Нуждаем се от респондентите, които да съставят обективна картина на мнението на жителите на града за паметника. Ако искате да изразите мнението си на камера - пишете ми на лично.
0
 
 
На мен лично паметника не ми пречи. Ако ще е символ на града/а всички знаем, че е/ не е ли по-логично да е на Филип Македонски? Защо трябва да е Левски или Ботев? Категорично не смятам обаче, че мястото му е до братската могила, ако ще бъде местен. Ако е символ на Незнайния войн, загинал по време на ВСВ категорично няма място до Братската могила. Смятам, че трябва да си остане така, но мисля, че трябва на центъра да е Филип, а не там където го забутаха/ако е още на новото старо място/.
-1
 
 
Става дума за протокола от срещата на политическите директори на външните министерства на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, проведена в Бон на 6 март 1991 г. Темата беше сигурността в Централна и Източна Европа.
-1
 
 
Според нотата политическият директор на външното министерство на Германия Юрген Хробог аргументира това по следния начин: „Ние казахме ясно на преговорите 2 плюс 4 (за обединението на Германия, с участието на ФРГ и ГДР, както и САЩ, СССР, Великобритания и Франция), че няма да разширяваме НАТО отвъд е*а (текстът допълнително пояснява, че не става дума за е*а, а за река Одер). Затова не можем да предложим на Полша и другите страни от Източния блок членство в НАТО“. Според Юрген Хробог тази позиция е договорена с федералния канцлер Хелмут Кол и външния министър Ханс-Дитрих Геншер.
-1
 
 
Представителят на САЩ Реймънд Зайц, както се казва в документа, се съгласи: „Ние дадохме ясно да се разбере на Съветския съюз, в преговорите 2 плюс 4, както и в другите преговори, че нямаме намерение да се възползваме от изтеглянето на съветските войски от Източната Европа... НАТО не трябва да се разширява на изток нито формално, нито неофициално“. Участниците в срещата се договориха за укрепване на стабилността и
-1
 
 
А знаете ли за споразумението между НАТО и Съветския съюз през 90 -те? Обединява се Германия но не трябва да има разширение на НАТО Документът е пазен в Британския национален архив.
+2
 
 
Да,ходЕли сме у австрийско,и у Турно Магуреле,и у Пеща,пък туй Виената като съседното село го имаме.И като е тъй,да ти го рекна - рушляшкия паметник е построен НАРОЧНО от рушляците точно на границата между тяхната и останалите зони,на бившите им съюзници,в окупирана Австрия след Втората световна война.И денонощно е пазен от полицейска кола.Пазят го от голямата австрийска *любов*!
+1
 
 
Някои от тук коментиращите ходил ли е във Виена ? Или само до кварталната кръчма ? Ако не - потърсете Schwarzenbergplatz .....
+1
 
 
ДА ГО МАХАТ !!! ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО НАПОМНЯ НА РУСИЯ В България ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: