ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Търговци протестират срещу спиране на движението в Капана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 30.11.2009Коментари (10)4560
© Plovdiv24.bg
Според наши читатели знак за забрана за паркиране и еднопосочна улица (каквато тя не е, както шофьорите много добре знаят) липсва от години, така че обяснението за кражба е смешно. Допълнително недоволство пораждат залепените на предното стъкло стикери, които се махат изключително трудно и затруднявали видимостта на водача
Около 200 души се подписаха в протестно писмо до кмета Славчо Атанасов срещу възможността кв. "Капана" да бъде затворен за движение и превърнат в пешеходна зона, за което Plovdiv24.bg съобщи наскоро. Това каза заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев на пресконференция днес.

Не спиране на движението, а ред трябвало да има в Капана според подписалите се. Те предлагат всеки да може да спира с колата си за пазаруване или по работа до 1 час, а след това да им се начислявала входна такса.

Възмущението на търговците настана след изявлението на главния еколог Христо Минков, че с ограничаването на движението в квартала от януари догодина се цели, освен намаляване на трафика, преди всичко чистотата на атмосферния въздух. Той беше влязъл в координация с Руси Панчев.

"Като пешеходна зона към Капана притурям и Стария град, но навсякъде се забъркват бизнес интереси. Не можем да отсечем сега с брадвата и да решим изведнъж. Ще се отчетат интересите на всички и ще се прецени дали гражданите трябва да носят тегоби заради търговците, които пък може да си открият магазини навсякъде", отбеляза заместник-кметът. Още този месец комисията по безопасност за движението ще излезе с конкретни предложения по въпроса, ще има и обществено обсъждане.

По повод воплите на засегнати, че органите на реда безпощадно лепят фишове по паркиралите коли, Панчев напомни, че това им е работата. На ул. "Железарска", където читатели на Plovdiv24.bg се оплакаха, че им лепят глоби по стъклата при отсъстващ знак за забранено паркиране, Панчев предположи, че става въпрос за умишлено откраднат знак. Ако се пипнел някой на местопрестъплението, го заплашвала присъда до 2 години.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 87
20.04.2024 »
06.04.2024 »
11.03.2024 »
06.02.2024 »
09.07.2023 »
28.06.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аман от тези вопли! Капанът трябва да си е изключително пешеходна зона! И живеещите там, ако си нямат гараж, да си оставят колите на платен паркинг по абонамент! Или да се включат в общия режим на разрешено автомобилно движение от 21 часа вечерта до 7 сутринта за Капана! Така търговците да си правят сметка кога и как да си зареждат жалките дюкянчета.
0
 
 
Господин Панчев,а аз защо имах лепнат стикер на стъклото когато бях спрял Пред Колежа по икономика и администрация?Малко по встрани бях вярно,но и там имаше други коли.Слизам на обяд до колата и какво фиш за 20 лв.А няма никъде знак за забранено паркирането!!!Това противоречи на закона.Не ми ги дрънкай откраднат знак.За какво ми е?да бия някой мангал с него ли или да си обърша нещо?Помислете добре къде трябва да се спира и къде не!На Лев Толстой няма никъде знак забранено паркиране и за престой!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: