ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
Ботев спечели дербито на Пловдив, Димитър Илиев изпусна дузпа
Автор: Стойчо Генов 19:31 / 05.03.2022Коментари (99)12411
Отборът на Ботев спечели 114-ото издание на пловдивското дерби, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните победиха вечния си градски съперник Локомотив с 2:1 в мач от 22-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в "Коматево".

Виктор Генев (76) и направилият официален дебют Джак Лейн (84) бяха точни за домакините. Димитър Илиев (89) вкара за Локо, но преди това изпусна дузпа.

Така общият баланс от шампионатните двубои между двата тима вече е: 114 мача - 40 победи за Локомотив, 41 успеха за Ботев, 33 равенства. Голова разлика 138:135 за Локомотив.

Двубоят два пъти бе прекъсван през първата част заради хвърлени от феновете на Локо седалки към терена.

Още в 7-ата минута локомотивци стигнаха до много чисто положение. Реда Рабей не успя да изчисти подаване на Бирсент Карагарен и топката се озова в Парвиз Умарбаев. Той бе на 8-9 метра от вратата и шутира силно, но над напречната греда.

В добавеното време на първата част Тодор Неделев отправи силен шут, при който вратарят Рейдър изби. Топката попадна в Бароан, който със страхотна задна ножица я прати в мрежата. Голът обаче правилно бе отменен заради засада на французина.

В 57-ата минута Локо спечели дузпа. След комбинация между Преслав Боруков и Димитър Илиев последният изведе Умарбаев сам срещу вратаря. Таджикският национал финтира Георги Аргилашки, след което бе фаулиран от него. Зад топката застана Димитър Илиев, който шутира слабо и Аргилашки спаси. Това бе трети пропуск от бялата точка на Илиев от общо 19 дузпи за първенството.

Четвърт час преди края ботевистите откриха резултата. Тодор Неделев центрира от корнер и Виктор Генев засече с глава за 1:0. Така бранителят отбеляза втория си гол през настоящия сезон, като първото му попадение бе също в дербито, но на "Лаута".

В 84-ата минута жълто-черните удвоиха преднината си. Тодор Неделев  пусна 30-метров пас към Джак Лейн, който надбяга Мартин Паскалев и от малък ъгъл промуши топката между кратата на вратаря Рейдър за 2:0.

Минута преди края на редовното време Димитър Илиев с шут от 12-13 метра намали резултата, но за нещо повече "смърфовете" просно нямаха сили, а и време.

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Тодор Неделев (87- Лъчезар Балтанов), Мохамед Брахими (64- Димитър Тонев), Дилан Мертенс, Емануел Току (87- Николай Минков), Антоан Бароан (72- Джак Лейн).

Локо: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Кристиан Гомис, Милош Петрович (86- Ивайло Димитров), Парвиз Умарбаев, Александър ВасилевБирсент Карагарен (86- Христо Иванов), Венсан Марсел (67- Райън Бидунга), Емил Янчев, Димитър Илиев, Преслав Боруков.

Още по темата: общо новини по темата: 75
06.04.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
08.03.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не стана електрическо дерби, защото се залагаше на сигурността. На всички ни се искаше да видим по-бърза и красива игра, но ще остане за друг път. Важното е, че всички града сме доволни тази сутрин - едните като победители, другите, че победителите си вадят "пети и бахури" отнякъде. Честито на празнуващите от първата група, а също и на доволните от втората.
+3
 
 
ултрас 19?6 се събуди и се изсра тук,ожболт петата не е спал тази нощ,очакваме включване от Пловдивския любимец,който по всяка вероятност е неориентиран и не знае къде се намира до такава степен,че не може да си пусне компа....Не,че ни липсва,но малко се притесних за него,не е писал от 18 часа!!!!!....
0
 
 
Хубаво, победа, победа, но никой не написа нищо за ракетите изстреляни срещу пловдивчани от страна на коматевци. Това беше и причината за хвърлените седалки по терена. Умишлено или не но никой не каза 2 думи по темата?
+3
 
 
На Митко сега в национала пак ще му дадат да бие дузпа-ако го пуснат изобщо да играе-за загубата оправдания няма-стига сте писали глупости-съдията бил виновен,комшийката била виновна-всичко е ясно и има официален резултат-гледах мача Локо не минаха центъра 30 мин и могат да се радват че не отнесоха 3-ка още до почивката
+3
 
 
Честита победа на всички КАНАРИ! След като изгледах мача на запис, мога да кажа,че въшкарите бяха доста жалки, а Пловдив е ЖЪЛТО-ЧЕРЕН!
0
 
 
Пичове, знам че повечето от вас са млади момчета и обичат истински тия два отбора, но тези крайно груби коментари изобщо не трябва да ги има. Едва ли ги мислим тия неща. Смърт, заплахи и т.н.. Всички имаме близки и приятели от противника. Впрегнете енергията си в нещо градивно, като каузи за стадион, база, детско - юношески школи и по добър футболен съюз. Играем 21 век на кърищата и ни бият всички националите. Утре ще излезем без един бял футболист срещу друга държава.
+9
 
 
Цигани прости в Пловдив сте гости.Само Ботев Пловдив.
+7
 
 
Честито на жълтите! Напълно заслужена победа. Колкото до нашите.... Не случайно Митко Илиев като юноша не изпълняваше дузпи те в отбора си. И едно друго важно нещо.... Ако има играч, който в ДЕРБИ не мога да гледам как започва като титуляр, то винаги ще е най-изнежения, прехвален анти футболист в нашия отбор-онова подобие на десен халф! Биската е срам за отбора. Последния силен мач, който направи беше 2018!
Сподели какво ново....
на 05.03.2022 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 05.03.2022 г.
+8
 
 
Малцинството, хвърлете един поглед в дясно. На мен ми става много драго.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: