ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Фенклубът на Локо: Вижте как ракета гръмна на сантиметри от лицето на дете! Системна практика в Коматево!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:19 / 08.03.2022Коментари (26)8415
© Plovdiv24.bg
Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с гневна позиция, озаглавена "БФС и МВР - институции, в които промяната никога няма да настъпи"! Повод за реакцията на "черно-белите" привърженици е "безхаберието" на въпросните институции, които не взимат мерки срещу "традиционното" използване на бомби и ракети от феновете на Ботев срещу противниковите агитки.

От "Лаута" разпространиха видео от момента, когато изстреляна ракета се възпламенява в сектора за гости в "Коматево" по време на пловдивското дерби. Фенклуб Локомотив твърди, че въпросната ракета е гръмнала на сантиметри от лицето на 10-годишно дете.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на фенклуба на Локо:

БФС и МВР – институции, в които промяната никога няма да настъпи!

Години наред сме свидетели как българският футбол цикли на едно място и дълбае в дъното. Години наред сме свидетели на безхаберието на Българския "футболен“ съюз, в който футболното присъства само в името. Провеждане на мачове в странни часове в работни дни, тенденциозно съдийство, поръчкови съдии, демонстративно различен аршин при съдийски решения и налагане на наказания.

Конкретният повод за нашето недоволство е последната среща на Локомотив Пловдив, проведена на съоръжението в Коматево. За пореден път зрителите по телевизията се убедиха, че трибуната за гости представлява нищо по-различно от висок тротоар, а трибуната на домакините се използва като площадка за изстрелване на ракети по гостуващата публика, внесени поради очевадната липса на контрол от служителите, гордо носещи званието "органи на реда“.

Очевидна липса на контрол, защото това не е първи или втори такъв случай, а е системна практика - да се използват пиротехнически средства и бомби срещу гостуващата публика!!! Нещо, което не може да се види на нито един друг стадион в България!

Контролът! Такъв категорично отсъства на тренировъчната база в Коматево! За кой ли път сме очевидци как под благосклонния поглед на "органите на реда“ се изстрелват ракети, една от които гръмна на сантиметри от лицето дете на 10 години! За кой ли път сме очевидци как небрежността на "органите на реда“, а може би неспособността, могат да доведат до причиняване на телесна повреда!

За кой ли път сме очевидци как "органите на реда“ действат неадекватно, след като отлично знаят как се държат обитателите на клетката зад вратата (а дали тези действия не са съгласувани???). Защо трябваше да бъдат изстреляни три ракети, за да се насочат служителите на полицията, но сякаш с нежелание, към трибуната на домакините? Кой носи отговорност за това, че публиката на домакините внася пиротехнически средства (дотук добре, смятаме, че разумното им ползване внася колорит в една футболна среща), но с цел да бъдат употребени срещу привържениците на противника? За пореден път!

Какво трябва да стане, за да се размърдат ръководителите в МВР и да потърсят виновните сред себе си за поредния пропуск или липсата на адекватни действия след това? Нали всичко се заснема по време на мач? Къде са записите? Къде са нарушителите? Дават ли си сметка "органите на реда“ за последиците, ако имаше пострадал сред публиката на Локомотив Пловдив?

Къде е отговорността и вината на правоохранителните органи? Или за пореден път ще чуем дежурния отговор, че "МВР няма данни за пропуски или нарушения сред своите служители“. От кого МВР трябва да получи данни за пропуски? От служителите, които са ги допуснали? От техните преки ръководители?

Отношението на служителите на МВР към всички посетители по време на футболна среща, без оглед на възраст, пол и социално положение, е абсолютно тенденциозно и крайно враждебно. Футболните привърженици се третират като животни, а представителите на "органите на реда“ демонстрират удовлетворение от присвоената роля на звероукротители и чувство на безнаказаност.

Недоумение буди ескортът, който служителите на МВР – Пловдив наложиха насилствено на привържениците на Локомотив Пловдив след мача с ЦСКА в София. Нулева комуникация, нулева координация, действия с цел провокиране на безредици и отмятане на дейност (може би се раздават бонуси за брой арестувани лица месечно).

Недопустимо е да се задължават няколкостотин души да пътуват в пакет и да не им бъде дадена възможност за спирка за почивка, тоалетна, вода и т.н. На служителите на МВР им липсва нормално човешко отношение към хора, които извън рамките на футболната среща са данъкоплатци и източник на тяхното възнаграждение. Не е лошо служителите на МВР да си припомнят Eтичния кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи, защото поведението им показва, че са напълно незапознати с него – нито осигуряват ред, когато обстоятелствата го изискват, нито оказват съдействие, когато е необходимо.

Вероятно ще чуем поредните оправдания и прехвърляне на вината на външен виновник. И все пак нуждата от промяна и най-сетне някакво развитие в положителна посока и в БФС, и в МВР, е крещяща. Защото утре нечие бездействие може да доведе до нещастие, което да засегне някой от служителите на двете институции. И тъй като отново няма да има данни за нарушение, кой ще е виновен тогава?

Още по темата: общо новини по темата: 75
06.04.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
08.03.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам въпрос към феновете на неградските... какво прави 10 годишно дете на такъв мач, като се знае естеството и заряда на този мач, особено на Коматево? Много бързо забравят един мач на лаута в който и ние бяхме стреляни с ракети.
+2
 
 
не оправдавам стрелянето и хвърлянето на бомбички на стадионите!!! но като чета рева на неградските за пореден път се убеждавам, че посещението и ученението в училище не им е приоритет. много чужди са им мерните единици и разстояния...замълчете неградски простотияти ви е в повече!!!
-2
 
 
Цигани,селяни,комплексари,подвластни винаги на власт и мафия.Това сте вие,жълти утрепки.
-3
 
 
Жълтите селяни са най-долната измет на света! Господ гледа и не забравя!
-3
 
 
Кривоглавите, нямат грам мозък в кухите лейки! Дано не се стигне до нещо по-лошо! Но явно и полицаите не са си свършили работата, щом са допуснали това да се случи! Като искате да се биете, знаете как става! Тарторите им са същите мишки, щом допускат това! В Солун, видяхте какво се случи…дано не се стигне до някоя крайност по улиците на Пловдив, заради шепа надрусани олигофрени! Кривоухи, спрете изявите от джунглата и се дръжте с достойнство и чест!!!
0
 
 
Ясно е защо циганите не са качили откъс от официалното видео на Диема, ами са снимали с 10-годишен телефон някакъв телевизор хахаха За да не се вижда поредната им измишльотина и жалък опит да се настрои общественото мнение към феновете на Ботев. Аз лично не одобрявам тия глупави ракети и със сигурност не подкрепям стрелянето на други хора през оградите. Но това не омаловажава фактът, че циганите за пореден път търсят съжаление и обществен отзвук с крайно преувеличени факти или откровени лъжи. Това се отнася и за "битата" жена и "откраднатата" й чанта. Това показва само и единствено колко слаби, жалки и нищожни човечета сте.
-3
 
 
Разликата между двете обръщения е просто отчайваща. Не мога да приема, че дишаме същия въздух с тази жълта измет.
-3
 
 
Чудя се на простотията на някои хора. Какво трябваше да стане? Някой да бъде осакатен или убит? Сигурно и на Коконов му гръмна ракетата на 20 м разстояние. Престъпниците, които са взривили ракетата, трябва да бъдат арестувани и съдени. Тренировъчното съоръжение в Коматево трябва да бъде забранено за футболни срещи.
+2
 
 
Тва ли измислихте? Това дете явно е от древните племена от Атлантида (може би бесите са населявали и този континент?), защото трябва да е високо 4-5 метра, за да му гръмне ракетата на сантиметри от лицето. ДЕТЕ ГИГАНТ! От децата на бесите по-високи нЕма! ПП: Междувременно вчера пловдивчани ходиха да взимат бежанци от Украйна, БЕЗ да парадират от кой отбор са...
-3
 
 
Чета изказвания на олигофрени .Къде имало деца а какви са феновете простаци жълти.90%са деца малоумни селяни.Защо пребихте семейство жълти пе**ли.Не затвор а и здрава глоба в хиляди докато им дойде акъла на тези боклуци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: