ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Витанов за пандемията: Май е време да ме сменяте
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 09.03.2022Коментари (2)3884
©
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса у нас към 09 март 2022 година. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 09 март февруари 2022


Както винаги - първо - пандемията, после - войната.

Днес - без бележки от общ характер.

Сега за пандемията. Скуката продължава. За разликата от войната в Украйна, с пандемията в България нещата са под контрол. Сценарият "Хари Селдън" е стабилен, Омикронът получава шамар след шамар.

Да видим дали е така.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.96. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Това е добре. Гледаме сега основните характеристики на сценария "Хари Селдън".

2. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи продължава да спада. Това е добре.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.

Това е добре. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Още по-добре.

4. Да няма тотален локдаун. Няма тотален локдаун. Няма и да има. Има срокове за падане на зеления сертификат.

Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Писах ви, че днес Регион 1 ще е в зелената зона. В зелената зона е. Учениците ходят на училище, заболеваемостта не се вдига. И това е добре.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.

И това - много добре.

6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци не вдигат заболеваемостта. Очаквано. " Хари Селдън" се справя и с това.

7. Заключение - социалната системата се движи по предначертаната от сценария "Хари Селдън" траектория.

Скука, пълна скука. Нещата са под контрол, Омикронът получава шамар след шамар и не може да си и помисли за вторичен пик.

Как беше питането към вируса?

What's up doc?

8. Понеже се оплаквате, че било много дълго, днес вместо 2 карти - 1 карта - тази за риска. Какво очакваме - виолетовата зона да остане само покрай морето. Тоест ситуацията да се подобрява. Няма плашещи вести. Скука. Омикронът ще продължи да отстъпва. Дифузното разпространение в страната полека спира. Скука.

Май е време да ме сменяте. Няма адреналин, знаете какво ще има да става с месеци напред. Е това, вече не е интересно. Приспах ви.

Сега малко за войната.

Да напомня - анализите тук са от технически характер. Който иска да лее чувства - да ги лее на друго място. Напомням аз, но чувства се леят. Хайде да обсъждате на други места какво чувства и как мисли Витанов. Нито за едното знаете достатъчно, нито за другото. Не падайте на нивото на всезнайковците от Ганковото кафене и на юрдециге от локвите пред кафенето.

Напомням - Витанов е прост, глупав и тъп, от анализи нищо не разбира и няма защо да си губите времето да четете това по-долу. Предупредени сте.

Какво става по бойните полета на Украйна? Знаете - целите са две - техническо и психологично пречупване на противника.

Днес най-напред за психологическото пречупване. Както знаете, по време на война се лъже яко. Ама яко се лъже и то от всички страни. Като слушате щаба на украинската армия, руската армия е унищожена вече 6 пъти. ЦРУ друго казва - лъжат. Нормално е да лъжат, трябва да поддържат боен дух. Ама Витанов, те и руснаците послъгват. Тъй, де всички послъгват, кой повече, кой по-малко. Трябва да го имаме наум. Информационнатас реда у нас - трагедия. Абе не се прави така. Искате да разпространявате проукраинска информация. Добре, ама не го правете толкова левашки. Структурите за идеологическа обработка на населението не работят добре. Е тука се изпозаляха с кафе в Ганковото кафене, а юрдеците отвън се разкрякаха. Кой съм бил аз ли, че да казвам това. Ами този, дето има математическа теория за идеологическата борба.

Техническото пречупване. Аз съм от тези, дето казаха, че няма да има блицкриг. Нали така. Виждате - двете страни губят бойна техника. Въпросът е кой първи ще загуби толкова, че да се пречупи. Аз знам, че на повечето ви се иска Русия да се пречупи. Гледайте обаче трезво на нещата. Руснаците още не са вкарали най-техките си оръжия в действие. Ресурсите на украинската армия намаляват. Няма масивни оръжейни доставки от чужбина. Какво мислите, че се очаква да стане.

По бойните полета.

1. Мариупол. Руснаците влязаха в града и контролират един голям квартал. Няма да падне лесно, не е малък град. Но хайде, няма да пиша сега, другата седмица ще си говорим по въпроса.

2. Групировката на украинската армия около Краматорск.

Манщайн би я изтеглил и предислоцирал в големите градове като Днепропетровск, Полтава и Харков. Да , де, но Манщайн го няма. Групировката си седи, руснаците я котелират полека.

Дето има една приказка - лошо Седларов, лошо.

3. Николаев. Разбрахме се, че градът е стратегиски. Падането му не само допринася за котелиране на украинската групирока около Одеса, ами и отваря пътя за инвазия в западна Украйна. Значи - чакаме свирепи боеве там.

4. Харков. Какво да кажев тук - камъните падат. И не е весело. Знаете - тук се решава имперския статус на Русия. Изнесе ли се населението, гадът се очаква да бъде сринат.

5. Киев - красив град. Тук руснаците полека го обкръжават, зада прекъснат снабдителните линии. Позната история - Осман паша и Тотлебен. Оставям на вас да мислите, какъв ще е резултата.

6. Запорожие и Днепропетровск? Т-цъ, т-цъ, първо Мариупол.

С две думи - изглежда, че нищо не се случва. Измамно е това. Количествените изменения се трупат. Великият закон казва, че предстоят качествени изменения. Какви ще са те ще научите в Ганковото кафене. И като научите, помислете си точна обратното. И няма да сте далеч от истината.

Накрая - преговори казвате. Преговорите са продължение на войната с други средства. Дамите да не четат следващите две изречения. С преговорите нещата в момента стоят така: и двете страни го вадят голям. За да имат успех преговорите, нечий трябва да омекне. Виждате ли сега, колко е добре, че Витанов е глупав, прост и тъп. Позволява му се да ви обясни ситуацията с думи прости. Ако беше велик професор, досега да е дръхнал една реч в Ганковото кафене. А той глупакът приказва същото, което преказват и американските генерали.

Добре, стига за днес.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. И който пие кафе в Ганковото кафене - да ви е сладко кафето, ефендилер.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оффф боже тоя няма ли кой да го застреля?Защо му давате гласност всеки ден на 1 дето са изпуснали от Карлуково?
0
 
 
Иди си оправи перлите около очите,че ти пречат да виждаш в бъдеще след сриването какво ще се случи. И ти познаваш,като циганина от Сливен. Ама като мине време. Първо беше БлицКриг,после 9-12 март....сега айде в бъдеще. То и аз ще позная числата от тотото след тиража :) Малоумник!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: