ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марин Бакалов: Мачът Ботев - ЦСКА-София ще завърши наравно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 18.03.2022Коментари (1)2937
© Plovdiv24.bg
Легендата на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов даде интервю относно предстоящото дерби между "канарите" и ЦСКА-София. Двубоят от 24-ия кръг на Първа лига е в неделя от 15,15 часа на базата в "Коматево". Бакалов е и бивш футболист на ЦСКА.

Г-н Бакалов, какви са очакванията ви за срещата между Ботев и ЦСКА-София?

- Очакванията ми са, че ще станем свидетели на много добър мач. Той е изключително важен и за двата отбора, което предвещава оспорван и динамичен футбол. От гледна точка на класирането Ботев е задължен да вземе някакъв точков актив, за да пази преднината си на третата позиция. Този сезон се очертава битката за нея да е много интересна, като шансове за бронзовите медали имат цели четири отбора. За жълто-черните предстоят срещи с двата най-трудни съперника (след подновяването на шампионата футболистите, водени от Азрудин Валентич, гостуват на Лудогорец в Разград). През есента те показаха, че могат да се надиграват с тях, като единствено липсата на малко спортен шанс ги лиши от позитивни резултати. Затова и очаквам да влязат в мача с ЦСКА уверено и без да отдават излишен респект на съперника. Армейците от своя страна са длъжни да спрат пропадането и не могат да си позволят нов негативен резултат. Освен това все още на теория са в играта за първото място, която обаче изисква само победи до края на шампионата.

Има ли сили Ботев да запази третото място в класирането и би ли било то заслужено в края на сезона?

- Смятам, че отговорът и на двата въпроса е да. На базата на това, което демонстрират през целия сезон. Забелязва се завидно постоянство в представянето на Ботев. Играят хубав футбол, макар че има какво още да се желае, но е важно, че са стабилни и това им помага да вървят напред в класирането и да трупат точки. Редно е да се отбележи, че нямат загуба от началото на пролетния полусезон (б.а. - 2 победи и 2 равенства), но е нужно да продължават в същото темпо, защото и преследвачите не свалят гарда. Виждате, че и Черно море правят силна пролет, при Левски се забелязва голям прогрес. Големият плюс на Ботев е, че разполага със силни индивидуалности, които заедно стоят добре на терена. Тимът притежава доста солидна за нашите стандарти тактическа грамотност, което позволява на Азрудин Валентич да прави промени и да търси изненади в течението на всяка среща.

На какво се дължи кризата, в която се намира ЦСКА-София?

- ЦСКА завърши есенния полусезон с големи надежди, съкратиха доста изоставането от Лудогорец, но през пролетта така и не успяват да напипат ритъма и не играят добре. Познавам характера на Стойчо Младенов и знам, че няма как да не вземат мерки и да не променят нещата максимално бързо. Сигурен съм, че още в неделя армейците ще покажат различно лице и затова очаквам динамичен и непредвидим сблъсък.

Каква е прогнозата ви за срещата?

- Не съм човек на прогнозите, но мисля, че двубоят ще завърши наравно. И двата тима ще атакуват, ще гледаме двуостър и резултатен мач, но не очаквам да има победител.

Интервюто е на в-к "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Бакал, победата за БОТЕВ е задължителна, а цецка на практика доиграват сезона!!! Има интрига само за третото място между нас и морето...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: