ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Десетки дипломати се възмутиха от призивите за насилие от пловдивска депутатка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 29.03.2022Коментари (13)8334
©
Посланиците на десетки страни в България осъдиха призивите за насилие, изразени в публикация на народната представителка от "Възраждане" Елена Гунчева от 18 март, предава "Свободна Европа".

Елена Гунчева на парламентарните избори през ноември 2021 година е избрана за народен представител от 16-ти МИР - Пловдив град. 

Гунчева в пост в социалните мрежи написа, че Русия разполага с оръжия, с които "точно може да улучи Министерски съвет", ако българското правителство реши да изпрати военна помощ на Украйна.

По-рано председателят на парламента Никола Минчев разкритикува публикацията на Гунчева. В профила на Народното събрание във Фейсбук Минчев определи изявите на конкретен депутат като "недостойни и недопустими" и посочи, че според чл. 29 на Виенската конвенция "всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите".

В публикацията на Минчев не е цитирано името на народния представител, но описанието съвпада с пост на депутатката Елена Гунчева от "Възраждане" от 18 март. По-късно постът беше изтрит, но много хора вече го бяха снимали и разпространили. Самата Гунчева посочи, че е изтрила публикацията по настояване на ръководството на "Възраждане".

"Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата", пишеше в изтрития пост на Гунчева.

С второто Гунчева заявява, че има готовност да посочи какъв е адресът в София на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа.

Късно вечерта в понеделник посланиците на ЕС в България разпространиха позиция, в която приветстваха изявлението на Никола Минчев, осъждащо заплахите за насилие срещу Министерския съвет и акредитирани посланици.

"Подобни заплахи са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества", пише в съобщението на посланиците.

Във вторник към позицията се присъединиха и посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство.

"Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества", се казва в тяхното съобщение.

Официалните изявления на Минчев и дипломатическите представители дойдоха след множество обществени призиви за реакция и позоваване на чл. 419А от Наказателния кодекс. В него се казва, че който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие, подлежи на наказателна отговорност.

Самата Елена Гунчева отговори на позицията на Минчев с нов пост във Фейсбук, в който написа, че е "недопустимо за български народен представител да служи на чужди интереси, а не на българските".

Обвинението, че българското правителство защитава чужди интереси е сред основните тези на партия "Възраждане". От формацията настояват България да не изпраща военна помощ на Украйна с обяснението, че това "би въвлякло България във войната". Досега всички представители на управляващите отричат кабинетът да планира изпращането на такава помощ.

От "Възраждане" организираха и протести в подкрепа на действията на Русия в Украйна, в които взе участие и депутатката Елена Гунчева. По-рано тя стана известна с конспиративните си позиции срещу ваксините, като например, че те са продукт на "определен кръг", който си е платил на политиците по света, за да проведе потенциално смъртоносен медицински експеримент.


Още по темата: общо новини по темата: 195
02.03.2024 »
27.02.2024 »
26.02.2024 »
14.02.2024 »
08.02.2024 »
08.02.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лошото е ,че ще я отърват от пандиза ,като невменяема. Тя е луда тази овца.
0
 
 
В пандиза!!! Във сливенския затвор, там ще я направят щастлива
0
 
 
защо ни занимават с тази нещастна женица.Оставете я да си говори каквото си иска.Тя отдавна си говори само с Господ и с Костя Копейкин.
+3
 
 
Да обобщим ситуацията: Ваксинираните антиваксъри от Възраждане, работейки против интересите на България и слугувайки на Русия се възмущават, че е недопустимо български народен представител да не работи за интересите на България. Тяхна депутатка призовава руснаците да ударят България с ракети. Същата тази депутатка преди време беше писала, че Путин е най-голямото зло след Сталин, а сега протестира в подкрепа на Путин.
0
 
 
Е тя тази е ПУТИНОРОБ, скъсайте и българския паспорт и я оставете в международни води!!! Да ходи където иска само да не е в България!
+3
 
 
ДЕПУТАТКА БЛИЗАЧКА РУСКИ СЛОГИНАЖ НА ПУТИН.
0
 
 
ПРОДЪЛЖАВАЙ КУКУРИГО , СЪС СИГУРНОСТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ ИЗХВЪРШИМ КОПЕЙКАТА И ТЕБ ОТ ПАРЛАМЕНТА . ПИЙ СИ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА ИЗКУФЯЛА БАБКЕ
+4
 
 
ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПУТИН.ФИНАНСОВО СА ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ КОСТЯ КОПЕЙКИН И НЕГОВИТЕ ПРОТЕЖЕТА.
+5
 
 
РУСКИ ПОДЛОГИ СА ВЪЗРАЖДАНЕ КОЙ НОРМАЛЕН ГЛАСУВА ЗА ТИЯ РУСКИ ПОДЛОГИ.ТАЯ ДЕПУТАТКА Е НАДУПЕНА ПРЕД ПУТИН.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: