ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Заведенията в стрес - няма мерки, но нямат и оборот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 05.04.2022Коментари (13)4180
© Plovdiv24.bg
Двете браншови организации, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, са притеснени, тъй като не откриват съвпадение между техните проблеми и дневният ред на правителството и парламента и настояват оцеляването на българския бизнес и българските граждани да бъде основен приоритет за държавата.

"Ние ясно съзнаваме, че на километри от границите ни се води война и изразяваме своята съпричастност към всички, засегнати от нея, без значение от националността им. Съгласни сме, че те трябва да получат подкрепа и много наши членове се включват с такава според възможностите си. Но недоумяваме защо на произвола на съдбата са оставени хиляди български предприемачи и стотици хиляди техни служители", се посочва в изявление на браншовите камари.

Според БАЗ и СЗБ българското правителството не прави абсолютно нищо, за да овладее развихрянето на кризата у нас. Заведенията са притеснени, тъй като виждат "чутовна инфлация, ужасяващи цени на ток, газ, горива и липсва каквато и да е предвидимост по отношение на утрешния ден". Оборотите им спадат драстично и често работят на загуба. Едновременно с това не можели да вдигат цените в заведенията така, че да компенсират инфлацията, тъй като клиентите им не биха могли да си го позволят. Служителите им също настоявали за повишението на заплатите.

Едновременно с това са изчезнали всички икономически мерки с мотив, че вече COVID-19 няма. А за спасение от новите кризи не се говори. Имитират се компенсации за тока, които са крайно недостатъчни и въпреки които сметките ни са минимум два пъти по-високи в сравнение с миналогодишните."

Заведенията настояват "държавата да влезе във функцията си и да направи всичко възможно за овладяване на кризите и адекватна подкрепа за най-засегнатите от тях. Те също така искат държавата да не ги преследва като престъпници и да изменя правилата в движение - какво точно имат предвид и какви правила не се посочва.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нека реват, че нямат клиенти! Отиваш в най-простата квартална пицария - и пицата, която в цял свят е най-евтин продукт, струва 15 лева. Айде, стига вече!
+2
 
 
Абе тия 3 години как пък не спряха да мрънкат за всичко, ебати наглярите! Не стига, че 95% от тях са в сивия сектор по всички възможни закони и трупаха безобразни печалби допреди кризата, ами само мрънкат! Само те не разбраха, че има криза, все някой друг им е крив.
+2
 
 
Къв оборот няма, уикенда нямаше къде да седнеш да се наядеш, всичко фраш. Макар че би било хубаво при това постоянно надуване на цените и намаляване на грамажите наистина да останете без клиенти, но уви, българинът е прост.
+2
 
 
Не тъжете. Като ми се дояде бургер за 10+ лв. ще дойда при вас. Обещавам.
+3
 
 
нормално-преди ковид джоланче в Егерхов беше 13,70 дойде ковид намалиха им ддс-то,дадоха им помощи-отивам пак там-джоланчето 19,80-е ще ме чакате ама няма-парите не са ми проблем,но не съм балък да ви плащам чак толкова
+6
 
 
крайно време е бранша да разбере че печалби се генерират от оборот а не от високи цени ! Докато има алчни бизнесмени, които слагат цена на салата 14-15 лв. няма как да разчиташ на клиентела. Нооо не всеки бизнесмен в тази държава всъщност разбира от бизнес...
Aнонимен
на 05.04.2022 г.
+6
 
 
Проблема е изцяло в собственици и управители, както и в персонала. Вие драги имате банални и скучни заведения с никакъв асортимент...общо взето места за комплексари и позьори. Отдавна няма истински уютни заведения, които да те привличат с обстановка и асортимент. За висене и смучене на едно кафе хората няма да ви предпочетат (а сигурно и вие няма да ги искате). Искате да ви плащат като на бутикови заведения, а сте конфекция, ама от най-скучната...няма как да стане. Свършиха балъците. Ама тя трагедията тепърва предстои за онези, които превърнаха доскоро китните Златни Пясъци и особено Св.Константин и Елена в ЖК, там каква пустиня ще е...
+6
 
 
С това обслужване и качество на кухнята,няма как,да са доволни!Имам вила,на прекрасно място в Родопите.С добра компания и барбекю,с всичките му прилежащи стъклени атрибути,нека ме чакат:):)Удрииии....
+5
 
 
Няма как с тези високи цени,а и вече навиците на хората се промениха,предпочитат разходките на открито по паркове и градинки отколкото висенето по кафетата.Спряха да правят проблеми и ако се пие бира по пейките в парка
+3
 
 
До колкото знам ДДС все още е намалено за кръчмите. Вместо да се намали за брашно и стоки от първа необходимост, то се намаля за кръчми. И сега пак недоволни. Преди недоволни от сртификата, ето сега не се иска сертификат и кво стана? Искали помощи да им се плащат. Значи да имат намалено ДДС да няма мерки за тях, но да има финансови помощи. Ама ако може те да съкратят персонала и да затворят, за да не вървят разходи а държавата да им плаща помощи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: