ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Строителят на "Руски" засега работел даром на общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 10.12.2009Коментари (15)6293
© Plovdiv24.bg
Решение какво да прави с недостига на пари за бул. "Руски" ще вземе следобед градската управа, съобщи заместник-кметът Петко Атанасов пред репортер на Plovdiv24.bg

Според него изпълнителят на реконструкцията "Инжстрой" в момента се явява дарител на общината. За всеки специалист било ясно, че ремонтът е поне двойно по-скъп от сумата, посочена в подписания преди години договор.  

"За бул. "Руски" няма нито надхарчени, нито откраднати пари. Всичко, което е вкарано там, е изхарчено за строителство. Проблемът е, че по договор е записано милион и четиристотин хиляди лева и нито ние може да дадем повече пари, нито строителят има право да ги иска", коментира Атанасов. 

Общината продължава да чака отговор от прокуратурата може ли към "Руски" да бъдат пренасочени средства от други обекти, които се работят със средства от 50-милионния заем. 


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въобще глупостите, които творят общинските творци така дръзновено, НЯМАТ КРАЙ. По гадните неща любезно ни ги поднасят зам-кметовете, а самият Главчо Атанасов предпочита да изпъкне със срещи с чалга певици или побратимяване с Диарбекир. Само от време на време "инспектира" важно някой обект и току изръси нещо ужасно глупаво. А досега мандатът е едва преполовен. Какви ли не чудеса от храброст в невероятната глупост ще трябва да изтърпим още - все пак предстои НОВО УСВОЯВАНЕ НА НОВ ЗАЕМ. Все си мислих, че по-гадно от Чомака не може да има, че е достигнато дъното. Но Главчо Атанасов ще ме опровергае.
0
 
 
С такива новини малоумният кмет и неговите съратници малко по малко ни подготвят психически за поредното си престъпление. То първо въобще не е ясно защо не достигат пари - може преди години да са имали предвид други неща, например запазване на западното платно, което си съществуваше и нямаше да се налага да се мести, ако любимата на всички пловдивчани кооперация не се беше пръкнала точно по средата на новото трасе. Тук е моментът да напомня, че окончателният проект беше направен след подписване на договора, което само по себе си е достатъчно малоумно. И самият Главчо Атанасов се изпусна да каже, че "неговите инженери" били намерили решение на проблема с кооперацията, т.е. ударно се заеха да изправят кривите на завоите, така че в крайна сметка кооперацията да бъде заобиколена. И още няколко неща искам да припомня - 1) че България е правова държава, 2) има действащ Закон за обществените поръчки и Закон за задълженията и договорите, 4) че фирмата изпълнител Е СПЕЧЕЛИЛА КОНКУРС В СЪРЕВНОВАНИЕ С ДРУГИ ФИРМИ, ЧЕ ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ Е СПЕЧЕЛИЛА С НЕЙНА СОБСТВЕНА ОФЕРТА (инженерите на "Инжстрой" са си правили сметките грешно или не), 5) че е масова практика фирмите като "Инжстрой" да печелят обществените поръчки с нереалистични оферти, а после да надуват многократно цената под различни предлози, което си Е НАЙ-ОБИКНОВЕНА ИЗМАМА. Крайно време е измамниците да фалират и да попаднат в затвора, наместо да се перчат с бенлита, купени за сметка на данъкоплатците. А кметовете най-накрая да защитят интересите на гражданите и общината, а не на крадците, мошениците и измамниците.
-1
 
 
Този заместник-кмет Петко Атанасов говори все едно е собственик на строителната фирма извършваща ремонта... Коментарът нататък е излишен.
0
 
 
Хахаха, да бе, тези за будали ли ни имат или какво?!?!? Лафчо явно добре си пече питата... та... да видим колко време ще издържи новия булевард и след колко време ще дзейнат дупките! Дано да са работили добре и качествено- най-важното!
0
 
 
Ейй хора, ми то нащо кметче много хитро /или просто/ бе. Имало е възлагане и сключен договор, все има виновна страна, която не си е изпърлила задълженията. Това обаче е за прокуратурата. Това пък е за нас: Стига са ни баламосвали, а ние да си траем, че да не излезем най-накрая ние виновни!.
0
 
 
Строителят може и да няма право да ги иска, но ще си ги поиска. И Общината ще ги плати, рано или късно. Друг е въпросът, че са нужни сериозни промени в процедурите за възлагането на поръчките.
0
 
 
Heka някой ми каже ,че роботи без пари и то за общината. солено ще ни излезе ,добър сторител имали такова чудо а за общинари хептен
+1
 
 
Славчо стига си ни баламосвал от ясно по ясно е . Ако похарчиш и един лев повече от предвиденото ще правиш компания на Масларова .
0
 
 
Абсрдно е, но е факт.Парици ще се налеят. Никой не работи заради черните очи на слаФчо. Но аз питам- След като парите свършиха и фирмата спря работа и не довърши, а ремонта довършиха "Инжстрой"...не е ли редно сега да осъдим фирмата за неизпълнение на догорова и да си платим на този който довърши!?
+2
 
 
Това става все по-абсурдно. Проблемът си е на строителя! Договорът е подписан. Изпълнява се и точка по въпроса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: