ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Ако Альоша е символ на Пловдив, ние фашисти ли сме?
Автор: Любомир Минчев 13:46 / 08.04.2022Коментари (25)10060
© Plovdiv24.bg
На последната общинска сесия съветникът Йордан Василев прочете декларация от името на групата на БСП. Поводът беше тревогата, с която съпартийците на господин Василев наблюдавали "зачестилите прояви на посегателства и опити за преиначаване и поругаване на исторически събития и свързаните с тях паметници на територията на Пловдив“.

Писнало ми е от подобни декларации, пълни с отвратително лицемерие и следвайки опорните точки на посланик Митрофанова.

Соцалистите пишат: "Всяка историческа епоха има своите победители и губещи! Всяка историческа епоха оставя за бъдните поколения паметни градежи, ознаменуващи победителите, които фиксират историческата истина!“

Вие сериозно ли, господа социалисти, твърдите, че градежите на победителите фиксират историческата истина? Коя истина? Каква е истината? Чий символ е Альоша, който изградихте над Пловдив – на Народния съд, на лагерите, на съветската окупация? 

Съветският ботуш наложи режим,изграден от альошовци, които си построиха альошовски паметници. Това не е историческата истина. Това е вашата альошовска истина.

И в лицемерните ви декларации много обичате да говорите за "неофашистки прояви в обществото ни, целящи да подменят колективната ни памет, подменяйки историята“.

Не, вашата колективна памет, родена под шпагина на Альоша, няма нищо общо с моята и това не ме прави неофашист. И в името на тази "колективна памет“ крайно време е да обясните на обществото кога точно станахте антифашисти? Бяхте ли такива когато Сталин и Хитлер като ортаци си поделяха Европа? Нямаше ли тогава фашизъм или се появи по-късно – когато двамата сатрапи се сбиха.

Заради подобна нагла безпардонност по отношение на "колективната ни памет“, отказвам да имам общо с нея. Тази ваша памет си я закачете на Альоша.

"Наблюдаваме и поредната порция опити за унищожаване и поругаване на един от символите на града – паметника Альоша, от псевдообщественици“, пишете още в декларацията.

Да, бяхме забравили, че само вие, петата колона на Альоша, сте обществениците. И като отговорни общественици, а не псевдо, браните комунистически символи в момент, когато любимият ви национал-социалист в Кремъл убива безогледно в Украйна.

Уважавам русофилството ви, тъй като то означава достойно отношение към руската цивилизация. Но не приемам твърдението ви, че Ленин, Сталин и Путин имат отношение към нея.

Твърдите още, че "опитите за унищожаване на паметници от отминали епохи, колкото и политкоректно да звучат днес в някои глави, не е демокрация, това е фашизъм!“

Търсихте фашизъм и в Украйна, но намерихте друго.

Ако аз искам събарянето на Альоша, подкрепям Украйна и не харесвам режима на Путин – това прави ли ме фашист, според вашата терминология? Хората, които мислят като мен, фашисти ли са?

Хора, бдете! Така завършва декларацията на пловдивските социалисти. Да, цял свят бди и се опитва да обуздае един фашизиран диктатор.

А вие, уважаеми социалисти, време е да се превърнете в истински антифашисти.


Още по темата: общо новини по темата: 114
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Минчев и аз съм против разрухата и мъките на Украинския народ но това е следствие на управлението получило милиони долари от Америка в последните 8 години и избиваните хора които НЕ са украинци , но ти явно си СПАЛ и нищо не си чул за тези зверства на Азовци и Бандеровци събуди се и сега Плюеш - ДА БЕШЕ СИ МЪЛЧАЛ ПО - ДОБРЕ .
0
 
 
Альоша! Иди дамой! Над града на седем хълма. В Перлата на древноста. Хвърля сянка окупатор. Стиснал шмайзер във ръка! Кой ли вятър го довея Кой посрещна го с цветя? И за него песни пеят Сякаш той е всьо и вся! Някакъв мужик незнаен Символ на Режим суров. С искане да го признаем Като Символ на Мира! Той с ботушите прегази От Урал до Бранденбург. И отвори много рани Да кървят и днеска тук! До кога ще го търпиме? До кога ще всява страх? Докато не го свалиме Винаги ще носим грях. Долу в ниското се гуши Скромен бюст на Син Велик! Дякона стои послушен В Сянката на Чужд войник! Окупаторе, Альоша Хвърляш сянка ти над нас! УБери свои галоши! Ухади дамой сейчас!
+1
 
 
Никой нормален човек не иска "руския мир", т.е. военщина, диктатура, пиянство, незачитане правата на индивида, властващо правото на силния, корупция, пренебрежение към слабите групи и пенсионери, ниска продължителност на живота, необразованост и скодоумие, облъчени мозъци и духовен разпад. На всичко това "Альоша" е символ, затова и не искаме да кибичи над главите на хората от един от най-древните градове в цивилизована Европа, да си го взимат в азиатското блато.
+5
 
 
Когато поддръжници на класически фашистки режим говорят за фашисти, абсурдът е пълен. Великороссия, отричане на нации, младежка гвардия, несменяем лидер, убийства на опоненти, Lebensraum, закриване на медии, масови репресии, окупации. За какво иде реч?
+7
 
 
Нямаме ли достатъчно наши герой че трябва руснак да седи там и да гледа тъжно към Москва ? Нямаме ли Левски ? Нямаме ли Ботев ? Нямаме ли Бенковски ?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 08.04.2022 г.
+7
 
 
Айде, почвайте го още другата седмица, тоя "герой"! Оня сатрап в Кремъл нареди да се избиват хиляди жени, деца, старци - ние "ще се гродеем" с "Альоша"! Същите пияндета и типове избиват хората в Украйна! Срутете го най-после! Там горе имат място САМО изтъкнати българи, а не чужди окупатори!
+4
 
 
Взривяване моментално на този комунистически терористичен СЕАМ и ПОЗОР за пловдивчани и България . Всеки дръзнал да го защитава арест и в районното бой до припадък и насиране
-5
 
 
Минчев, минчев... Добре, че всяко изречение трябва да започва с главна буква, защото и малката си буква в името не заслужаваш... Все ти се привиждат разни работи, че пий си хапчетата, бе човек.!напиши нещо за това - ти какво си направил за този град. Едно дърво поне да си засадил, а? Щях да съм чувал..
+4
 
 
Свинските червени тролове веднага са ви писали по един *минус*!Този руски *освободител* няма място на това място!Тъпи кратуни,кога ще го разберете,че това е подигравка с България?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: