ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка за "Либхер": Българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава
Автор: Цвети Тончева 19:58 / 18.04.2022Коментари (43)40011
©
Читателка на Plovdiv24.bg се възмути от публикациите за стачки и протести в "Либхер" и заподозря платено обслужване на интереси. "За мен беше чест да работя в тази фирма", написа в писмо до редакцията ни Неда Трендафилова.

“20 години съм работила в Електроапаратурен завод – Пловдив, който беше един от най-уредените заводи в България. Но такова отношение към работници и служители, каквото има в “Либхер", никога не съм виждала в живота си", разказа жената, която работи като обикновен конструктор в предприятието, без да е началник и има още няколко месеца до пенсия.

“Първият шок, който изпитах, когато започнах работа в “Либхер", беше точно това – отношението. Директорите стояха последни на опашката, никога не минаваха пред работниците. Изключителната чистота и откритост на всичко, което се върши беше другото, което ме впечатли. Факт е, че работниците при нас получават заплата над средната за страната, без да им се изисква никаква квалификация, или някакъв кой знае какъв сериозен труд.

Облечени са с работно облекло – зиме и лете, и обувки, имат уреден транспорт. Автобусите обикалят половин Южна България, за да ги събират. Имат почивки сутрин, обед и вечер, ако са нощна смята. Аз съм видяла какво представлява и българският работодател", разказа още Трендафилова.

Тя е възмутена, че се излива “такава помия" срещу този работодател у нас. На българина винаги му е малко, винаги го карат много да работи, българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава, без да дава", коментира още конструкторката.

“При нас, който работи, си получава каквото трябва. “Либхер" ги праща в задгранични командировки, плаща им като на бели хора, настанява ги в самостоятелни стаи. Това никога не може да се види при българските работодатели. Не е вярно, че няма немско ръководство. То е австрийско. Това, което се говори, са пълни глупости. Елате и вижте тоалетните! 90% от хората нямат и по домовете си такива тоалетни. Имаме и места за почивка, навеси за пушене, лампи за улавяне на комари, двойно изолирани тавани. Нашата народопсихология е под всякаква критика, Андрешко е жив.

Масово хората разсъждават като мен. Ако работата не им харесва, да я напуснат. Нашите ръководители били нереализирани комунистически началници. Абсолютно несъстоятелно е това, което се говори", разказа още Неда Трендафилова. По думите й, в германската фирмена група “Либхер" работят около 2000 души. Според Трандафилова, да се говори срещу този концерн означава да не се оценява какво бихме загубили и колко хора биха останали без работа, ако “Либхер" реши да се оттегли от България.


Още по темата: общо новини по темата: 24
10.05.2022 »
10.05.2022 »
09.05.2022 »
09.05.2022 »
07.05.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Въпросната служителка е за бесилото. Не давайте глас на такива дебили, вижда се че тая жена потна не е пила студена вода. ЗАплатите биле над средната за БГ, а какви са цените или този въпрос е неудобен????? Срявненнието е много просто. Какво може да си позволи един човек работещ в Испания примерно(не говорим за черен пазар на труда) и на същата позиция в БГ??????? Има ли разлика ????????? Вече липсват елементарни професии, като павьор, няма кой да им реди паветата пред вмирисания парламент , смях в залата :Х. Въпросният възпитаник на Либхер, защо не сподели какво е възнаграждението й или пак е неудобен въпросът????? Също толкова кадърна ли е , като конструктор на либхер , но в Германия????? Всеки един от турбо мега квалитетните заводи-каторги в БГ изпълнява минималните изисквания на трудовото законодателство в България, мога да го докажа. Темата е безкрайна. Тая кака мога да я направя за 5ст., но такива се крият винаги зад някой, защото ги е страх. Те не знаят , какво е ценно в живота и какво не е. Винаги са прави и безгрешни, а реално са поредните подлоги със самочувствие.Запомнете добре, че парите не ви правят по-умни, красиви или можещи.
+3
 
 
Права е госпожата-като ви чета писаниците,стигам до заключението,че българина е не само мързелив, но и много неграмотен и прост.Чекиране,камери,напрежение в работата-ами това го има във всяка бяла фирма и е съвсем нормално.Вие какво искате-като при бай Тошово време 8 часа да си бъркате в носа и да взимате 2000 лева.А на онзи,дето щял да ходи в Нидерландия-те точно такива неграмотни и неквалифицирани ахмаци като тебе чакат-ще ти отпорят дирника от работа и ще живееш като куче
0
 
 
В Либхер е като в затвор,влизаш и излизаш и всичко се следи,вътре на изкуствено осветление,без прозорци и вентилация,много шумна среда,всички в производството работят прави,лятото по време на пандемията те карат да работиш с маска,камери те гледат отвсякъде,ако сгрешиш нещо ти режат заплатата,работи се под напрежение и постоянно се бърза,надуват се бройките за да вземе началника ти голям бонус,след всичко това взимаш 1100 лв с всички добавки.Затова хората идват и си отиват,малко и все по малко ще остават балъци които да работят при тези условия
0
 
 
Макар това заглавие да е заложено у всеки човек, мисля, че тази госпожа е просто много глупава и изказването й е неуместно, и обидно. В чужбина подобен труд се върши отговорно, защото заплащането е добро, отношението е добро и човек се чувства личност, каквато изначално е. В България българинът е такъв, защото се подиграват с личността му, не я зачитат, а социалният статус е това, което те определя като човек. С такава фомула няма как да имаш послушен, работлив и изряден служител.
+2
 
 
Един и същ ПРОСТАК се жалва!Като нямаш образование и опит,като си тъп и мързелив - яж му главата!Не ви харесва - свят широк,от чистачи на тоалетни и берачки на ягоди имат нужда в Европата,бегом на там,миндили нещастни!Учат ги от кой край да хванат отверката,а те недоволни,шебеците!
-2
 
 
Тази г-жа да не би да е роднина на трендафилов великия производстен директор на Либхер който те гледа все едно си му взел хляба от устата работниците на Либхер в Австрия вземаха около 4-5000евро още преди години а нормите им бяха на половината на тези в България та по въпроса мързеливи и некадърни долу в производството надали има но по етажите са много като хванем инжинери отк началници и тема подобна скрап г-жо явно гледате от високо та имате подобно мнение не се излагайте поне по медиите много хора са минали през този завод
-3
 
 
Така че Phrozen ли си грозен ли си не коментирай неподготвен.Ако си от там значи си някой с дебели връзки...
0
 
 
Има работници със по 10 години и повече стаж там и обучават всички новаци.И знаят и разбират работата си по -добре от началниците им и въпреки това за тези хора няма увеличение нито в длъжност нито в заплата даже им е по-ниска от тази на новак от 1 година.
+3
 
 
На който му се работи и иска да се развива Либхер е чудесно място. Предлагат се и стипендиантски програми, като ти плащат сериозна част от образованието. Факт е, че са стабилна, бяла фирма и като идеш в банката само дето кафенце не ти предлагат. Който не го кефи, да ходи да бачка за българските фирми на минимални осигуровки, па ако ще да взима и 5 хил леа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: