ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голям проблем пред Пловдив, строителният бизнес притеснен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:05 / 27.04.2022Коментари (3)23385
© Plovdiv24.bg
Сдружение "Бизнесът за Пловдив“ събра на една маса кмета Здравко Димитров, областния управител Йордан Иванов, главния архитект Димитър Ахрянов и заместник–кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов на открит разговор за бъдещето на град Пловдив.

Срещата бе инициирана от Сдружението по повод изявлението на последната общинска сесия на съветници от "Демократична България“ в Пловдив. По време на редовното заседание те заявиха, че Общинския съвет в Пловдив редовно приема десетки подробни устройствени планове (ПУП) преди да бъде одобрен Общият устройствен план (ОУП) на града и това вреди на обществения интерес и този на бизнеса. За тази практика те сезираха министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов.

От думите на главния архитект на общината пък стана ясно, че в отговор на това в община Пловдив вече е постъпило писмо от регионалния министър. В него се препоръчва да се спре разглеждането на проекти за промяна на ПУП-ове за имоти, докато РИОСВ не приеме задължителната екологичната оценка за ОУП. Архитект Ахрянов поясни, че към момента такава оценка се прави при всяко отделно разглеждане на ПУП.

Той припомни още, че промените в Общинския устройствен план са започнати още в 2016-а година, а в настоящия мандат са набавени всички необходими становища и документи за финализирането му. Първоначалните забележки от страна на РИОСВ са били отстранени, но регионалната инспекция отново връща плана в Община Пловдив за доработка с нови коментари.

"Спира се общината да развива града и се пречи на бизнеса да работи. В Пловдив има над 20 000 души, заети в сектор "Строителство“. Като сложим и съпътстващите дейности и приходите, които идват в общината от различни такси, които се плащат за строителство, цифрата става още по-голяма“. С тези думи Илиян Филипов, член на Сдружението, се обърна към представителите на властта и по-конкретно към областния управител, който е бивш общински съветник от същата политическа формация в местния парламент, отправила питането си към МРРБ.

Филипов добави още, че ако Общинският съвет в Пловдив спре да разглежда ПУП-ове под претекст писмото на министър Караджов, ще блокира целия бизнес, тъй като всяко намерение за строителна инвестиция минава през промяна на устройствен план.

В подкрепа на думите му кметът Здравко Димитров заяви, че няма да спре внасянето на предложения за изменения на ПУП-ове в Общинския съвет, тъй като те не засягат само бизнеса, но и всички инвестиции, които общината прави – от улици до детски градини.

Председателят на СНЦ "Бизнесът за Пловдив" Атанас Рогачев поясни, че бизнесът очаква институциите да намерят решение на този проблем, както и да се ангажират с време.

"Това не е мораториум върху строителството. Нека да отстраним нередностите в най-кратки срокове“, каза областният управител Йордан Иванов. Той пое ангажимент да обсъди с представители на МОСВ и МРРБ казуса. Първата среща за ускоряване на приемането на плана ще се състои на 4-и май в Община Пловдив, на която се очаква да присъстват всички отговорни институции.

Очаквайте много интересни подробности от утрешната пресконференция, която ще бъде точно в тази връзка!


Още по темата: общо новини по темата: 74
17.01.2023 »
09.01.2023 »
06.01.2023 »
19.12.2022 »
19.12.2022 »
18.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Големия проблем е мафиотското презастрояване, липсата на паркоместа, улиците с брутални дупки. Колко парка са построени през последните години? Колко детски градини, колко спортни игрища за деца и младежи? НИКОЛКО! Но мафията била притеснена. Вижте Южен на какво го направиха! И нямат спиране. Отношението на кмета към този град е перверзно! И не само на този кмет.
0
 
 
"дравко Димитров заяви, че няма да спре внасянето на предложения за изменения на ПУП-ове в Общинския съвет, тъй като те не засягат само бизнеса, но и всички инвестиции, които общината прави – от улици до детски градини" - тоя господин, така наречен кмет, да вземе малко да се огледа какво става в иначе красивият ни град - превръща се в една голяма, бетонна кочина с боклуци навсякъде.
0
 
 
здравко тъпото и пимкаджиите пищят, че ще им замразят презастрояването на града... няма такава наглост.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: