ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Окончателно: Ученици, студенти и пенсионери с карти по 10 лева и без заплащане на билети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:13 / 17.12.2009Коментари (24)8248
© Plovdiv24.bg
С пълно единодушие общинските съветници преди минути утвърдиха предложението на кмета всички ученици, студенти, пенсионери, инвалиди, ветерани от войните и майки с деца до 3 годишна възраст да пътуват в масовия градски транспорт с карти, чиято месечна стойност ще бъде 10 лева. До това предложение се стигна след бурни протести на пенсионери и хора с увреждания през последните дни срещу предишното решение на Общинския съвет към преференциалните карти да се купува и билетче по 40 стотинки при всяко качване в автобус, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Очакваше се, поради малкото технологично време, оформеното вчера предложение да бъде внесено на извънредна сесия след днешната, но преди Нова година. Положеното старание на администрацията обаче направи възможно въпросът да бъде гледан днес. Още преди 9:00 ч. тази сутрин, когато започна заседанието на Общинския съвет пред сградата чакаха много пенсионери, за да видят резултатите от обещаното. При подреждането на дневния ред с многото извънредни точки, решението отиде към края на днешната сесия. Преди минути кметът Славчо Атанасов обяви, че се е разбрал с вносителите на точките от номер 15 до номер 23 да се съгласят на отлагане и пенсионерският въпрос беше гласуван без всякакви дебати: Преференциалните групи да пътуват само с карта и без купуване на билетче. Определянето на нейната цена е правомощие на кмета, който издава заповед.

Една част от останалите до края на сесията пенсионери обаче останаха недоволни и от това решение.

Всички за напред ще пътуват с едномесечни карти по 10 лева. За периода на картата, притежателят й ще се вози без закупуване на билет. В редакцията на Plovdiv24.bg постъпиха запитвания от ученици какво се случва със събраните им 15 лева. Учащите ще могат да получат чрез събраните пари карта за месец януари, а заплатилите по 15 лева ще заплатят само доплащане от 5 лева за февруарска, ако решат да закупят такава.



Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Само не разбирам как точно ще се осъществява продажбата на тези карти. Всеки месец да се ходи за карта е съвършено неудобство. Снимки, чакане уверения, нещо пак не са го измислили. А аз като класен ръководител не смятам всеки месез да ходя за карти.
0
 
 
добре и аз сега трябва да излизам от работа всеки край на месеца, поне един ден, ако ме огрее изобщо опашката да си изкарам карта с намаление. ....колко хитро.....и кой работодател ще ни търпи? Или това е с цел само пенсиите да могат да си купуват карти, щото видиш ли другите нямат време!!!
0
 
 
Стига сте нареждали пенсионерите. Надявайте се да доживеете тяхната възраст и да имате възможност да се возите с градски транспорт. Трябва да имате уважение към старите хора!
0
 
 
Винаги има някои който да не е доволен. На тези които сега не доволстват, че ще плащат по 10 лв. за карти, а се водят соц. слаби, да припомня, плаща ви се тока /276 лв. /. Соц трапезарии през зимата. Както се отчете и кмета Дневни центрове на издръжка на общината. Помислете и за тези които работят, защото всичко това се плаща от данъците т.е. от техните джобове.
+1
 
 
Айде, стига сте мрънкали вече! Решението е добро- 10 лв карта за 1 месец или 30- за 3 месеца и т.н и се возиш колкото душа ти иска, вместо да си с карта и всеки път, когато се качиш, да те таксуват с билет от 40 ст! Стига сте мрънкали! Да му мислят хората без преференции, които така или иначе на всяко качване ще си дават левчето... Айде, със здраве!
0
 
 
Аз лично виждам много недостатъци в това решение: 1. Автобусите ще са пълни с пенсионери, които ще затруднят придвижването на другите граждани; 2. Свръхнатоварените автобуси ще увеличат разходите си за гориво и поддръжка; 3. Чиновничките в бюрата за издаване на карти ще бъдат затрупани с работа, също и тези в Социални грижи; 4. Ако новите преференциални карти бъдат валидни за календарен месец, познайте какво чакане на опашка ще пада около 30-то число всеки месец; 5. и т.н.
0
 
 
Какво да правят майките с деца обаче? Или трябва да си дадат половината майчинство, за да купят целогодишна карта от 120 лева, или всеки месец да се редят на опашка пред Социални грижи за удостоверение и след това пак на опашка пред пунктовете, за да извадят карта !
+1
 
 
Без спор това е супер изгодно за пенсионерите, които срещу месечна карта от 10 лева си решават въпроса с отоплението през зимния сезон - имам предвид, че по цял ден ще си седят на топло в автобусите, дори ще си гледат телевизия
+1
 
 
Наистина е по изгодно така.Но какво ще правим лятото като няма училище и няма кой да извади картите ?
0
 
 
А останалите хора с какви карти ще пътуват? Или 1 лев билет или карта от колко лева ... ? Иначе това с тези 10 лева на месец ми се вижда страшно изгодно за хората :) Като се сметне на ден по 2 рейса минимум за 30 дена ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: