ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът да направи лифт до Родопите, искат пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 18.12.2009Коментари (11)5100
© Plovdiv24.bg
Кога пловдивчани ще могат с лифт да се качват в Родопите? И такива претенции заявиха към Славчо Атанасов дошли на
снощния му отчет във Военния клуб граждани, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Предвижда се изграждането на лифт най-вероятно от Марково до хижа "Здравец", за за могат пловдивчани бързо и лесно да стигат до близката планина. Идеята залегна в новата районно-устройствена схема. Осъществяването е много скъпо. Дано да сме живи, докато стане", отговори за лифта ландшафтният архитект на общината Георги Селенски.

Близо два часа кметът и неговият екип от заместници и шефове на дирекции отговаряха на многобройните въпроси. Особено активни бяха хората от "Северен". Те похвалиха Славчо Атанасов за неговата човечност, но го отрупаха с критики. Тях не ги греела например статистиката, че в пловдивските градини има места за всички деца, дори 250 били незаети. Искали градини близо до дома си, а не в "Тракия", иначе щели да спрат да раждат. 

"Може и в "Северен", но няма да е догодина, защото няма пари. През 2010-а ще бъдат довършени "Рая" в "Западен" и "Лъджене" в "Централен". Дори парижани са доволни, ако изобщо намерят място в градините за децата си, ако ще да е на другия край на френската столица", обясни кметът.

Частен инвеститор искал да строи детска градина-замък в памет на майка си, която била детска учителка, съобщи заместник-кметът Петко Атанасов. "Ако одобрим предложението, може именно в "Северен" да му даден терен", потърси възможен изход той.

Нападки към градоначалника бяха отправени, че спъвал работата на мажоритарно избраните районни кметове, като не им отпускал достатъчно средства. При искани за "Северен" 9,5 милиона лева за тази година, били отпуснати само милион и десет хиляди.

"Средно по 50 управленски решения вземам на ден. По 5-6 от тях сигурно не са сред най-перфектните. Допускам грешки, но не ги крия, а си ги признавам. Различни проблеми ми се струпват на главата. Всекидневно приемам и хора. Мога ли да откажа на изслушам бабата, която от шест сутринта ме чака пред общината? Много съм доволен от районните кметове, защото решават голяма част от проблемите сами", самокритично отбеляза Атанасов.

На среща още днес с шефовете на шестте района той щял да чуе претенциите им към следващия бюджет, който този път заедно щели да правят. Според главния финансист  Наталия Делчева, тази година те са искали за районите си общо 350 милиона лева при положение, че рекордният бюджет достигна 260 милиона.

За други въпроси от обществен интерес, за които стана сума по време на отчета, Plovdiv24.bg ще съобщи допълнително.  


Още по темата: общо новини по темата: 3
18.12.2009 »
17.12.2009 »
17.12.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз предлагам лифта да почва от Альоша през Мл.хълм,Храбрино и чак тогава да се качва до Лилково и от там до Пампорово и Смолянските езера,а защо не и до Смолян.!!!!!
0
 
 
Тоя лифт беше споменат само за да стане по-атрактивно заглавието.Истината е,че от човек с вързани крака няма как да чакаш да играе футбол.Пловдив е такъв човек с вързани крака,от който мнозина чакат едва ли не и хоро да играе,а краката са вързани от общините "марица и родопи" - докато разширяването на града не стане общоградски въпрос и не започне да става факт,икономическото развитие и по-високият жизнен стандарт ще са само на хартия.
0
 
 
България би се 'оправила', само ако гражданите и започнат да гледат по-далече от паничката си (и тази на съседа най-вече), но като гледам скоро няма шанс да се случи. Наистина ще сте много по-щастливи, ако спрете да мислите само за дупки и пътища.
0
 
 
Аз лично намирам изграждането на велоалеи и свястни пешеходни пътеки за много по-удачно. А на планината обичам да й се любувам такава каквато е. Лифтът е пълна глупост.
0
 
 
следващият да е до луната ,,няма по важни проблеми града една пешеходна пътека няма като за хора
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: