ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трета домакинска загуба! Ботев не успя да изненада Лудогорец пред празните трибуни в "Коматево"
Автор: Стойчо Генов 16:53 / 06.05.2022Коментари (36)7468
Футболистите на Ботев (Пд) имаха огромно желание, но въпреки това не успяха да спечелят втора шампионатна победа над Лудогорец в близо 11-годишната хегемония на тима от Разград, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните отстъпиха на шампионите с 1:2 в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който заради наказание на домакините се проведе пред празни трибуни на базата в "Коматево".

Спас Делев (39) се разписа за гостите, а Джеймс Етоо (56) си отбеляза автогол. Точен за ботевистите бе Па Конате (45).

При започването на мача на терена имаше общо четирима българи (по двама за всеки тим), но още в 27-ата минута единият от тях - Доминик Янков, получи контузия и бе сменен. Това едва ли се хареса на селекционера на националния отбор Ясен Петров, който изгледа мача заедно със своя помощник Костадин Видолов. На трибуните бе и собственикът на Ботев Антон Зингаревич.

Поражението бе трето за възпитаниците на треньора Азрудин Валентич в "Коматево" през настоящия сезон. Така те пропуснаха възможността да направят решителна крачка към спечелването на бронзовите медали. Ботев остана с актив от 49 точки, а до края на сезона предстоят само два мача - гостуване на ЦСКА-София и домакинство на Славия.

Лудогорец откри резултата след куриозен гол в 39-ата минута. Спас Делев нахлу отдясно в наказателното поле отляво, финтира Виктор Генев и шутира. Топката имаше съвсем друга посока, но рикошира в Супрайен и влезе в мрежата зад Ханкич за 0:1. Попадението бе записано на Делев, въпреки че може да се приеме като автогол на бранителя на Ботев.

В самия край на първата част жълто-черните възстановиха равенството. Реда Рабей овладя една топка отдясно и центрира остро към малкия пеналт. Там Па Конате бе оставен непокрит и от близко разстояние засече за 1:1.

Десет минути след почивката Лудогорец отново взе аванс в резултата. Това стана след куриозен автогол на Джеймс Етоо. Мануел Шоу проби през центъра и комбинира с Текпетей. Той опита да подаде към Спас Делев, но Етоо отклони топката неспасяемо към своята врата за 1:2.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев (61- Антоан Бароан), Дилан Мертенс (85- Точукву Ннади), Тодор Неделев, Мохамед Брахими (78- Джак Лейн), Емануел Току, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей (85- Димитър Тонев), Роберто Пунчец.

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
С Шест на нула и една Пета, ва занулихме за вечността.
-1
 
 
С Шест на нула и една Пета, ва занулихме за вечността!
-1
 
 
Мангал от шикеря и байонзи.. Стига сти на излагал ва. Запътили сми са пак към калъфкити... Вай вай, мой Ботев...
+2
 
 
Не е фатално, можеше да сме мнооого зле ...радвам се много и на това , което за мен си е доста добре...отбора като цяло няма стил , треньора е слаб , в смисъл , че не е респектиращ със сигурност, както и да е , колкото толкова...като се има в предвид, че миналата година играхме за спасение...
-1
 
 
аннааа вай вай поредната но не последната вноска от купата на изплащане от 2017 . братя кънаре ще я плащаме докато сме живи
+1
 
 
Хаха, жълтите били "Гранд на Пловдив" а победа над кренвиршите, кога? Казах ви да не се радвате на чуждо нещастие, че съдбата понякога се обръща рязко и после стават неприятни чудеса ;) САМО ЛОКО!
+4
 
 
Не ми харесва нито отборът, нито трньорът,нито играта нито нищо.А най-лошото е че на "Колежа" се имитира някаква работа с тези темпове 2030 г. може да стане, ще видите новия комплекс срещу "Кауфланд" в Тракия за колко време ще стане, един прост стадион 10 г. не могат да построят-бетон и седалки.
+1
 
 
Медали кога, селянчета??? Тази година ще видим от жълтите най- скъпото ПЕТО място в историята на България...
+1
 
 
Доста слаба продукция днес- липсват ни добри халфове- Рабей и Мартинс стават за малки вратички, но за голям футбол- не! Отделно - нападение никакво! Не зная как можеш да дадеш трансферна сума за Брахими, а не за Бабунски. Не виждам да се приобщават млади таланти- Бисер Бонев е съвсем забравен, Мунир въобще не ги взимат при мъжете.днес Лудогорец бяха готови да загубят точки, но нямаше кой да си ги вземе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: