ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Форум, касаещ проблемите на МВР, ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 09.05.2022Коментари (1)1338
©
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в последните 10 години работи активно за трайна и устойчива промяна на МВР, която да гарантира качество на доставяната услуга "сигурност“ на всички български граждани, както и да се превърне в работно място, което осигурява здравословни и безопасни условия на труд, които включват и активна грижа за физическото и психичното здраве на работещите в институцията.

В последните две години, в рамките на проект "Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: управлението на професионалния стрес и риска на работното място“, финансиран от Иновация Норвегия, СФСМВР направи три изследвания, които са ключови за гражданите на Република България и сред работещите в МВР. СФСМВР изследва факторите причиняващи професионален стрес и промяната, която е настъпила в периода 2015-2020 г. ( през 2013 г. Федерацията направи за първи път в МВР оценка на професионалния стрес). Успоредно в това беше направена оценка на риска на работното място в общо 9 работни места – в 3 РУП, 3 РСПБЗН и 3 ГКПП. А последното изследване е количествено и представително за МВР, което установява основните очаквания на служителите за решаване на проблемите във Ведомството и ролята на СФСМВР в този процес.

Тези изследвания освен, че са уникални за МВР, бяха и основополагащи за разработване на дългосрочна визия за устойчива реформа, която да превърне вътрешното ведомство в институция, която е привлекателно работно място за младите хора и отговаря на реалните потребности на гражданите на Република България. Разработената от СФСМВР визия за реформа бе представена на Национален дебат през 2021 г., в който участваха представители на политически партии – част, от които в момента управляват Република България, академичната общност, неправителствени и синдикални организации и медии. По време на националния дебат бе одобрена предложената от СФСМВР визия за реформа, която като виждане е споделена и от представители на всички политически партии в 47-то НС.

Регионалният форум в град Пловдив ще се проведе на 10 май 2022 г. от 10.00 часа в сградата на 5 РПУ.

Регионалният форум има следните цели:

1) Да се представи, обсъди и подкрепи/отхвърли от участниците във форумите, изготвената от СФСМВР визия за реформа в МВР.

2) Да се идентифицират специфични за региона проблеми, които да бъдат описани и предвидени при изготвянето и изпълнението на стратегията за устойчива реформа.

3) Да се установят обществените нагласи относно необходимостта от изготвяне на местни и/или регионални политики за сигурност (политики съобразени с конкретните специфики на региона).

За участие в регионалния форум са поканени представители на всички заинтересовани страни - народни представители, представители на общински съвет и общинска администрация, неправителствени организации (в т.ч. училищни настоятелства, читалища и др.), медии и други представители на институции/организаиции, идентифицирани от СФСМВР като хора, които имат отношение към политиките за сигурност и безопасност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемите в МВР са много. Най-големият е 1100 лв. основна заплата за полицай и пожарникар. Това са хората на терен. Как да се привлекат млади хора на тези рискови професии? Кой ще си рискува живота и ще влезне в огъня за тези пари? Другите със стаж са демотивирани. Имало пенсионери? Как да няма? Ако се махнат, кой ще дойде? При тази тромава процедура не ми се мисли.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: