ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (16)
Потвърдено пред Plovdiv24.bg: Нередности със седалките за "Колежа"! Ето какво следва!
Автор: Стойчо Генов 11:44 / 18.05.2022Коментари (6)6145
© Plovdiv24.bg
Двете фирми, които участват в обществената поръчка за доставка и монтаж на седалки за стадион "Христо Ботев", имат нередности по документацията. Това обяви ексклузивно пред Plovdiv24.bg Тодор Тодоров, който е директор на Дирекция "Обществени поръчки". Той уточни, че кандидатите ще имат срок от 5 работни дни, за да отстранят проблемите.

Ако това обаче не стане, ще се наложи Община Пловдив да прекрати поръчката и да пусне нова. Стигне ли се до този вариант, седалките за стадиона могат да се очакват най-рано в средата на месец септември, провери Plovdiv24.bg.

Припомняме на читателите си, че нашата медия още в началото на май информира, че подадените оферти не отговарят на условията на поръчката.

"Първата стъпка бе разглеждане на документите по допустимост. Ние имаме 2 оферти. И двете фирми имат някакви нередовности, но те имат право да си ги отстранят в рамките на 5 работни дни. Затова днес ще им бъде пратен Протокол 1 относно тези нередовности. Ако успеят да си отстранят проблемите, при този вариант се минава към разглеждане на мострите. Комисията ще се събере на 27 май и тогава ще се види реално каква е ситуацията с двете фирми", заяви пред Plovdiv24.bg Тодор Тодоров.

Ето какво още каза той пред нашата медия относно седалките за стадион "Христо Ботев":

Последната стъпка е отваряне на ценовите оферти. Но ако нередностите не бъдат отстранени, тогава вече се отива към прекратяване на поръчката и пускане на нова.

Аз имам пълномощно от кмета на Пловдив и съм възложител, т.е. имам право да разписвам договора. Реалността изисква аз да не влизам в комисията, а да назнача други хора, които да вземат решение и да подпишат доклада. Примерно: "Предлагаме тази или тази фирма да се отстрани, тази да е победител или предлагаме прекратяване на поръчката“.

Ако се стигне до прекратяване на поръчката, тогава се изчакват 10 дни, в които евентуално някоя от фирмите има право да обжалва решението.

Чисто хипопетично, до края на юни е възможно да бъде пусната нова поръчка за седалките. Мен лично ме притесняват галопиращите нагоре цени на материалите. Всичко се оскъпява, колкото повече време минава.
Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024
25.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Абе до 10-20 години ще е готов Гомнежа :)))
+3
 
 
Г-н Тодоров, че не стават двете подадени оферти вече стана ясно, както и причините. Но защо трябва да правите нова поръчка, след като законът казва, че в случай че няма фирма, която да отговаря на изискванията на конкурса може да се премине към пряко договаряне по ЗОП с фирма, която отговаря (а такава има - това е третата фирма, която е избрана от феновете и неможа да си подаде документите). С това ще се спести много време и проблеми. А и по този начин ще докажете, че наистина се притеснявате за постоянно "галопиращите" цени! И не на последно място ще се разминете с нощно бдение на фенове пред дома Ви!!!
+4
 
 
Г-н Тодоров може ли да е по-конкретен какви "нередности" има или пак гледаме да замажем положението?
-5
 
 
Този строеж е тотално компрометиран, както строителството му и всички детайли около него. До дни следват още "добри" новини около строежа на копнежа. Защо институциите, които отговарят за контрол на обществените поръчки не си вършат работата?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Това се казва увереност! "Канарчетата" празнуваха с тениски за финала
Щастливият Керкез: Заслужихме финала! Благодаря на хората!
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
По минути: Ботев 2:0 ЦСКА-София
Разкриха голямата изненада за феновете на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: