ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Страхотен сезон за Ботев! След бронза "канарите" спечелиха и битката за Европа!
Автор: Стойчо Генов 20:26 / 28.05.2022Коментари (31)10582
Ботев (Пловдив) спечели битката за Европа и от новия сезон ще участва в турнира Лига на конференциите, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт, след като "канарите" победиха Берое с 2:1 в баража, който се игра при непрестанен дъжд на базата в "Коматево".

Мохамед Брахими (38) и Па Конате (48) бяха точни за домакините, а Давиде Мариани (53) се разписа за заралии. С двубоя жълто-черните сложиха край на един страхотен за тях сезон, в който се окичиха и с бронзовите медали в първенството.

Буквално при първата си атака в мача ботевистите получиха дузпа след единоборство между Бен Юсеф и Мохамед Брахими. След преразглеждане на ситуацията с VAR обаче реферът Драгомир Драганов отмени решението си и вдигна жълт картон за симулация на Брахими.

Жълто-черните доминираха на терена и откриха резултата в 38-ата минута. След центриране на Тодор Неделев от корнер топката бе избита с глава от играч на Берое. Самюел Супрайен обаче с едно докосване я подаде към Мохамед Брахими и той от границата на малкото наказателно поле шутира в мрежата за 1:0.

Три минути след почивката "канарите" удвоиха преднината си. Джеймс Етоо проби отдясно и центрира в пеналта, където Тодор Неделев остана под топката. Тя обаче стигна до Па Конате, който овладя и с премерен шут с левия крак вкара за 2:0.

В 53-ата минута гостите от Берое също отбелязаха гол. Роберто Пунчец се размина с топката и тя стигна до Давиде Мариани. Той напредна фронтално срещу вратаря Ханкич и с шут от дъгата пред наказателното поле го преодоля за 2:1.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Джеймс Етоо (56- Николай Минков), Реда Рабей, Дилан Мертенс, Па Конате, Тодор Неделев, Мохамед Брахими (46- Джак Лейн), Емануел Току.

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
27.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Целия град мирише на бронз, само От Лаута идва мирис на говна!
-5
 
 
Е гати и циганския форум явни мангали от шикера , розови градини / гюл бахча / също мангал . И бай не знам кой си . Жълти нещастници
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-5
 
 
Браво на Ботев, въпреки че знаете - 2-ма българи в състава
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+1
 
 
Тия горе от шикера и бай не знам си кво са вече направо жалки. От толкова много глупости, най вероятно това им е и всекиднев начин на комуникация. Като оная работа дето националиста мразел комшията, а патриота обичал родината. Да се правиш зорлем на циганин е същото като да ги изгониш от стадиона! Жалки сте и двамата.
-2
 
 
Селяндури жълти, верно ли се радвате толкова на "големия успех"? След петата ,6-0, 3-те поредни години е ЕКТ за Локото, 3-те му купи, 2-те титли футболист на годината...какво сте постигнали вие? Смешни сте! Опитите ви да се изкарате нещо особено са жалки и унизителни! Кой бихте и как стигнахте до тук? Жълти циркаджии! Продължавайте да ни забавлявате.
-2
 
 
Налъма трандафор не става. Факт.
+7
 
 
ний в коя лига ше играйм? на Индия и Пакистан или на Факултето , Столюпиново и Максуда? саде Локо и саде новити сопствиници мангизлий
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: