ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьорка: Все си мислех, че ни правят на балъци, ама това вече е прекалено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 30.05.2022Коментари (19)262633
"Само аз ли съм прецакана, или има и други потърпевши? Няма такава наглост, при газова бутилка с вместимост 20 литра да заредя 24... То 'щото е много евтино горивото, дай да сложим някой и друг литър отгоре. Все си мислех, че ни правят на балъци, ама тва вече е прекалено". 

Това написа в социалната мрежа Фейсбук млада жена. Тя е заредила гориво на бензиностанция в Пловдив.

"На всичко съм се нагледал, включително и на това хората да не знаят колко им е бутилката", гласи коментар под публикацията, на който авторката на поста отговаря така:

"Ами карам колата от 2 години, преди мен са я карали 10, смених бутилката октомври 2021 и до този момент съм зареждала с максимум 17 литра до горе. Затова ми се струва доста нереално изведнъж да събере 24..."

"Принципно в самата газова бутилка трябва да им поплавък и ако всичко е наред, би трябвало бутилката да се зарежда на 80%, което не съм сигурен, ако пише 20 л, дали е сметнато тези 20. Аако е сметнато, то при дефект, ще зареждате 24-25. При дефект на поплавъка позволява да се напълни повече, та тук говорим за проблем при бутилката, не толкова в бензиностанцията", включва се в дискусията друг пловдивчанин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глупости, ако размера на бутилката е 20л, тя ще зарежда максимум 17/18л, ако и е изпуснал или повреден подплавъка ще зарежда максимум т.е 20л...ако налягането на газта е слабо т.е стара газ може да зареди и за 34л...газта не е постоянна величина, да не забравяме че зависимост от температури се свива или отпуска, а с течение на времето налягането спада...ЗА МЕН ЖЕНАТА Е ИЗЛЪГАНА...
0
 
 
Патица да си провери бутилката а не да ми разправя врели некипели. Сигурно са я дебнали точно на нея да и вземат 5 лв повече че да си оправят годишния бюджет...
0
 
 
Много експерти са се изказали тук, но истината е, че след всяко подобно оплакване ми се налага лично на мен да ходя с контролен газов протокомер на обектите, които са ми клиенти и да правя измервания на газколонките. Та от многогодишния си опит мога да споделя, че едно на сто от оплакванията се оказват верни, т.е. разходомера на газовата колонка е повреден и "дава" в полза на газстанцията, останалите 99% са фалшиви тревоги на параноични клиенти. Почти винаги разходомерите на газколонките се повреждат така, че "пускат" винаги в полза на клиента, но тогава се оплакват собствениците на газстанциите;) Нормално е техниката да се поврежда, особено с некачествената газ от Лукойл.
+1
 
 
И понеже повечето ги мързи да разровят даже в Уики: "ВВГ е газообразен при нормални температури и атмосферно налягане, а се доставя втечнен под налягане в стоманени бутилки. Те обикновено са пълни между 80% и 85% от капацитета си, за да се даде възможност за топлинно разширение на съдържащата се течност. Съотношението между обемите на изпарения газ и втечнения газ варира в зависимост от състава, налягането и температурата, но обикновено е около 250:1. Налягането, при което LPG се втечнява, (налягане на наситените пари), също варира в зависимост от състава и температурата, като е около 220 kPa (2,2 бара) за чист бутан при 20 °C, и около 2,2 MPa (22 бара) за чист пропан при 55 °C. LPG е по-тежък от въздуха, затова се събира по подовете и по-ниски места, като мазета. Това трябва да се има предвид при работа с пропан-бутан. "
+2
 
 
Резервоарите на автомобилите и тубите за гориво НЕ СА ИЗМЕРВАТЕЛНИ УРЕДИ!!! Те са приспособления за пренос и съхранение на гориво! Проектирани са и изчислени от хора- инженери, и за да не се запалят и избият всички форумни физици са предвидили и допълнителен обем за разширение на горивото и парите му! Тази другарка да не е случайно "физичката" от митинга на костя Копейкин?
+4
 
 
Нека госпожата да приложи и снимка от документите на бутилката, а не само на приказки:"Тя е 20 литра...". Относно колегата, който е получил 5.860 литра в 5 литрова туба - тубата също има безопасен обем и малко въздух. Пробвай в същата туба да налееш 5 литра вода и ще видиш, че не е пълна до капачка. Проблемът е, че на евтините /масови/ туби, никъде не е отбелязано докъде точно е 5 литра. Същото се получава и с т.нар. евросонди - масово се слагат турски, които не са калибровани и всяка си е с нейно мнение по темата. Отделно при разлика в налягането на помпата на съответната газстанция, може да зареди или до 80% от обема си или до колкото си реши, но не и над обема на бутилката, разбира се. Слага се италианска /скъпа/ евросонда и този проблем изчезва, зареждането при празна бутилка, всеки път "кове" на едно и също количество с +- 100гр., не повече. При турските сонди, всичко е на късмет. Да не говорим, че на някои просто поплавъците им се откачат след няколко зареждания и оттам започва да се пълни докато просто не може да поеме повече газ.
+3
 
 
Миналата година имах същия проблем. На различни бензиностанции зареждах с разлика около 4-5 литра. Налягането е различно и при развален клапан това става ,след когато смених бутилката и клапана зареждам точно 29 литра газ ! Има значение дали зареждаш при -10 или +40 градуса ! Твърде вероятно е да ви осъдят за такива постове! Така смело да показвате кога къде е безотговорно!
0
 
 
Госпожата да си погледне табелката на бутилката и да види че пише 30 литра и да спре да спори че става за смях
+4
 
 
Газовите бутилки се пълнят до 80% от капацитета им, но за това отговаря клапан на нивомера (евросонда). При не изряден клапан има вероятнст бутилката да се напълни повече, а това си е опасно. Тъй като няма информация за вида на бутилката, можем само да гадаем. Авторката да разбере точната вместимост на бутилката и тогава да си прави изводи. До сега за 8 години на газ не са ме цакали с количеството газ, а съм зареждал на почти всички вериги в страната, че и в чужбина.
+5
 
 
Няма как в Х-литрова бутилка да заредите точно тези Х-литра. Газовите бутилки се пълнят на максимум 70 или 80 процента от капацитета на техния обем. Според зависи от налягането с което пълни колонката на всяка бензиностанция, ще изключи на различни литри, но никога няма да превиши пълния обем, който събира бутилката.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: