ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инцидент с нож в Спортното училище!
Автор: Диана Бикова 14:03 / 03.06.2022Коментари (6)10370
©
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Васил Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За инцидент с ученик в Спортното училище сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Публикуваме разказа му:

"На 1.06.2022 г. е бил намушкан ученик от пловдивското Спортно училище от друг негов съученик. След което директора, просто праща майл до Министерството на образованието, за "инцидент", но полиция не е викана на място и нападателят не е задържан. 

Обяснението за горното от страна на директора на училището е: "Да не се накърнява авторитетът на училището..." 

Оттук възникват следните въпроси относно отговорността на директора на Спортното училище в Пловдив по отношение на здравето и безопасността на поверените му:

1. Какъв пропаднал тип трябва да си, за да поставиш авторитета на някакво училище над здравето и безопасността на неговите ученици? 

2. Въпросният директор не е ли наясно, че училището се държи именно на учениците си? 

3. Въпросният директор на Спортното училище не е ли наясно, че прикриването на криминално деяние също е престъпление само по себе си? 

Министерството на образованието и науката, които очевидно живеят в някаква паралелна вселена, където криминалните престъпления се наричат "инциденти", а авторитета на тази институция, колкото е останал, явно се крепи на съучастие в прикриването на престъпления!

Учителите и полицаите всяка година, без изключение, отварят големи глътки и претенции за високи заплати - биха ли обяснили в настоящата ситуация, как точно директора на въпросното школо, осигурява безопасността и здравето на обучаващите се и как по точно полицията изпълнява задълженията си по опазване на обществения ред?"

Директор на Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив е многократният шампион на България по шахмат за жени Ружка Генова. Потърсихме я за коментар и ето какво отговори:

"Случаят е преувеличен и не е за полицията. На фона на случващото наоколо може да прозвучи страшно, но не е така, защото няма агресия, няма намушкване, няма умишленост. 

Случило се е през деня, между часовете и тренировката, на междинна закуска.  Двама съотборници и приятели, които живеят в една стая в общежитието, се хранели и си разменяли шеги и единият, както мажел лютеница, изпуснал ножа. Другият получил лека порезна рана на предната страна на подбедрицата. Оказана му е бърза медицинска помощ, правят му се медицински изследвания, за да сме сигурни, че няма някакви последствия за него. 

Уведомени са РУО и Министерството на спорта, защото има нараняване на ученик. Това е нелепа случка, няма намушкване или пробождане. Разговарях и с двамата ученици, с всички свидетели, с родителите на децата. Ще им се окаже необходимата обща подкрепа и на двамата, ще им се проведат инструктажи за безопасност и внимание. 

Предстои да свикам Координационен съвет, който ще прецени каква образователна санкция в насока безопасност ще им бъде наложена.".

Директорката съобщи още, че в момента училището е в кампания за прием на ученици. Документи се подават до 20 юни, а от 21 до 29 юни са изпитите за първи тур.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Директорката на училището е една от мното типични директори на училика у нас-смотана,неставаща за нищо! Да припочним,че преди 5-6 г. бе зам.директор в същото училище,когато с директора Жилков окрадаха милиони като не плащаха с години тока и водата на училището.! Вместо да е разследвана-тая стана от цам.-директор. Беше голям функционер на МВРО,после се припозна с ГЕРБ,а сега се чуди да пее ли оди за Радев и Кирчо или не още...А че е прекрила престъпление-прикрила е!
0
 
 
Спортното в Пловдив за последните 15 години сигурно е най-криминалното училище. Мизерийте се извършват най-вече от безмозъчните от направление бокс/борба ! Там са каймака на отрепките !
0
 
 
Хахахаха Така се случва всичко в BG Мажеш си лютеницата и Хоп пада ножа и намушкваш някой. Айде стига глупости! Всеки втори ученик е запасан с няколко ножчета за лютеница.
+1
 
 
Имам въпрос- ако съученик наръга с нож моето дете и аз после направя въпросния ножар труден за разпознаване с киселина, това тормоз над дете ли ще е и ще нося ли отговорност? Само хипотетично.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: