ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
11 кръстовища с нови светофари и зелени вълни догодина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 29.12.2009Коментари (17)6069
© Plovdiv24.bg
11 светофарни уредби по най-натоварените кръстовища в централната градска част ще бъдат подменени с нови през следващата година, като за целта в бюджета ще бъдат осигурени около 100 хиляди лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Около един милион трябват за цялостно подновяване на светофарите, вече имаме готов проект. От общо 106 светофара само 7 са с LED-светлини. Пълната подмяна е част от техническото задание, с което ще бъде възложен проектът за управление на динамичния трафик. Той пък ще осъществи комуникацията между светофарните уредби. Датчици по кръстовищата ще измерват скоростта и преминаването на червено. При нарушения сигналите ще отиват директно в КАТ. Това обаче ще струва около 30 милиона евро и докато чакаме да дойдат европейските пари, ще започнем сами да подменяме първите 11 светофара", обясни заместник-кметът Руси Панчев пред журналисти. 

Новите уредби със светодиоди биха довели и до значителни икономии от ток. Докато те харчат за по 17 лв. месечно, старите със 100-ватови крушки, които дори вече са забранени, консумират електроенергия за по 270 лв. 

Зелена вълна започва да прави общината по новоремонтираната отсечка  "Руски"- моста на Герджика-"Победа"-"България". "Включи ли се в проекта и "Гладстон", сериозно ще се отпуши трафикът, тъй като автомобилите ще се движат в пакет", увери Панчев.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 11
10.03.2012 »
21.02.2011 »
02.08.2010 »
16.06.2010 »
14.03.2010 »
01.02.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вчера и аз се чудих не можаха ли да направят зелената вълна по "Руски"-"Герджика"-"Победа". При никакво движение снощи на бул.Руски от кръстовището с 6-ти. септември имаше колони от коли до ул.Преслав.Много късо зелено, а след кръстовището, по новия участък-тук там кола.Какъв е смисълът от полвинчати действия?
0
 
 
Колелото на панаира е третото най натоварено кръстовище в града. Там няма нито светофар нито подлез. Колко още пешеходци трябва да загинат за да се направи нещо?
You can't rely on other people to make you happy
на 29.12.2009 г.
+3
 
 
Зелената вълна по "Руски"-"Герджика"-"Победа" ще е много полезна, особено, след като при ремонта поставиха 2 нови светофарни уредби. Друг е въпросът защо не се сетиха за това при поставянето на въпросните светофари, а сега - няколко дена по-късно. Все пак наистина там, а и по бул."България" подобна зелена вълна ще е много полезна. На ремонтираната вече част от бул."България" има светофари през 300 метра. Зелена вълна ще направи чудо с времето за преминаване на въпросния участък, а все повече хора го ползват, за да стигнат до някои магазини към края на града, а и отвъд табелата.
+2
 
 
Да направят нещо и на бул."Шести Септември" ,в участъка след моста на Адата (към Бриколаж). Ако светофара на моста свети червено , то другия при частната гиманазия на Стоян Сариев свети зелено и не може да се пресича -особено на автобусната спирка. В участъка движението е много натоварено. Ама и да си пишем едва ли някой от тиквочите четат коментарите и едва ли ще обърнат внимание.
+3
 
 
Отдавна трябваше да станат зелените вълни по пловдивските булеварди! Това е едно от най-досадните неща за шофьорите тук! В Стара Загора отдавна направиха такава система и си е направо удоволствие да минаваш през там.
0
 
 
Абе тия само лъжат живея в кичука и на кръстовището на Никола Вапцаров и Димитър Талев светофара свети зелено и 100 метра по надолу на кръстовището с Македония свети червено за какви зелени вълни говорим незнам...
на 29.12.2009 г.
+3
 
 
Пловдивчани,горещо ви препоръчвам да прочетете първото мнение на 4i4oi4o,не напразно той е споменал Бай Тошо,техниката е точно от тогава а подобни бомби се хвърлят в интернет пространството през 3-4 месеца от 2 години насам. Само човек който е на светлинни години от светлинната сигнализация в града може да твърди че са нужни около 1 милион за цялостно подновяване на светофарите освен ако не говори за британската валутна единица! Един милион трудно биха стигнали само за въпросните светодиодни секции,защото всеки може да се поинтересува,че цената на една такава надхвърля 500 лева а още по лесно е да се пресметне,че на въпросните 106 уредби има над 2000,които освен за отпадък за друго не стават! Ако се ограничим само с подмяна на секциите обаче,тогава за какво пълно обновление говорим? На разкривените и все повече оредяващи стърбове ли ще ги слагат? Старите кабели с пробиви и муфи през 5 метра ли ще ползват? Старото контролерно управление ли? Зелена вълна ли казахте г-н Панчев?!? Моля ви се спрете до тук,че ще станете за кодош и пред малките деца!
+3
 
 
и да сложат камери, БОГОИЗБРАНИТЕ пак няма да си плащат! Когато някой глоби Ветковци, Герговци и техни протежета за превишена скорост, тогава ще повярвам, че има ЕФЕКТ
+1
 
 
Има вече доста кръстовища на които трябва да се сложи отделна секция за ляв завой. На прима виста се сещам за кръстовището на Априлов и България в Каршияка...
+2
 
 
Това добре, но трябва да вървят в "пакет" с видеокамерите! Така и с глобите съвсем ще се изплати всичко в ускорени срокове.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: