ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нарочиха известен пловдивчанин, че промива мозъците на децата с конспиративни теории и фалшиви новини
Автор: Георги Кирилов 09:43 / 13.06.2022Коментари (5)7234
©
Любимият на всички деца Слави от The Clashers спечели награда в тазгодишното издание на класацията - "Пловдив - град на доброто", която е под патронажа на кмета Здравко Димитров. Той беше удостоен с приза, заради просветителката дейност, която прави сред малките деца.

"Горд съм, че съм пловдивчанин и че има такива инициативи. Винаги бъди една идея по-добър, отколкото трябва. Това е мотото ми. Ако всеки го носи във себе си, светът, в който живеем ще бъде по-добър", заяви той при получаването на своята награда пред Plovdiv24.bg.

От популярната научна oбщност "Българско рационално общество" обаче, меко казано, са озадачени от това негово отличие. Според тях youtube каналът на известния пловдивчанин е инкубатор за конспиративни теории и фалшиви новини, който промива мозъците на малките деца. Ето цялата им гледна точка, публикувана в страницата им във фейсбук:

Слави от The Clashers, който спечели награда за "Образование" в гр. Пловдив, твърди, че РНК молекулите са съставени от протеини. Това твърдение е толкова вярно, колкото и по-голямата част от съдържанието в канала му.

РНК съдържа изцяло и само нуклеотиди, свързани с фосфодиестерни мостове. Това се учи още в средно училище, но Клашърът изглежда е бързал да напише книгата и е пропуснал уроците.

Каналът на Слави в YоuТubе е най-влиятелният инкубатор за конспиративни теории и фалшиви новини в мозъците на малките деца. Още от малки ги кара да вярват в широк спектър глупости - от това, че не сме стъпвали на Луната, до това, че пирамидите са дело на извънземни и Йети е сред нас.

Разбира се, нищо от това не е пречка, за да спечели наградата "Образование" на град Пловдив. Живеем в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"РНК съдържа изцяло и само нуклеотиди, свързани с фосфодиестерни мостове. Това се учи още в средно училище...". Чудя се може ли един средностатистически средношколец да го разбере това?
0
 
 
Славчо сега ви е проблем. Погледнете по какви псевдоучебници учат в средните училища. Не зная кое е по-лошо: да демонстрираш незнание в интернет или да те учат на откровени измислици в училище. Гледах няколко пъти канала на въпросния човек. Откровено казано не ми допадна. И веднага ще кажа защо: защото винаги се стреми да звучи прекалено гръмко. Всяка дума иска да бъде като гръм от ясно небе. Самият му изказ ме дразни. Няма нищо лошо иначе да вярваш, че не сме били на Луната. Най-малкото защото цялата американска постановка е пълна с глупости. Нищо че са я признали официално руснаците. А че пирамидите и до ден днешен не могат да се репликират. И че има редица доказателства за тяхната възраст (много повече от официалната). И че практически нищо от намереното вътре не може да бъде репродуцирано - това е хляб за свободния и мислещ мозък. Защо трябва да вярваме на всичко официално? В конспиративните теории няма нищо лошо. Особено когато са защитени с факти. Конспирация ли е, че Украйна е най-успешният проект на Сорос? Ми не. Особено когато той сам си го признава. Хайде сега мислете... Славчо го оставете. Като него има хиляди в нета.
0
 
 
При малко повече внимание и кинти, хората започват да превъртат! Искат все повече и повече!
+2
 
 
То сега ли се разбира че лъже за доста от фактите му и най вече на доста голяма част от тях който не са с потвърдена информация се измисля нещо което да привлече аудитория и абонати тези хора от това се издържат. Начинаещи лъжци
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: