ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов за пенсионерските протести: Стигнахме върха на баира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 30.12.2009Коментари (19)4517
© Plovdiv24.bg
"Неморално е поведението на някои пенсионери, които пак са недоволни от цената на картите за градския транспорт и се канят да протестират" - коментира Славчо Атанасов заявеното желание на нов пенсионерски съюз за протест на Богоявление, за което Plovdiv24.bg вече съобщи. 

Според кмета това вече било изнудване. Той можел и да забрани протеста точно на Йордановден, за да не разваля празничното настроение в града, но нямало да го стори. "Твърдост няма да проявявам към нашите майки и бащи, но и те трябва да проявят морал и да помислят освен за себе си, и за своите деца и внуци. С тези карти от по 10 лв. месечно стигнахме върха на баира. С по 30 стотинки на ден могат да пътуват колкото си искат с всички автобуси из целия град. Какво повече?..." - изрази недоумението си кметът пред нашия репортер.

Заместник-кметът по социалната политика Красимир Ангелов и колегата му, който отговаря за реда и сигурността, Руси Панчев щели да се срещнат с новите протестиращи, за да ги чуят, а пък шефът на стопанската дирекция Георги Божев да им обяснява финансовата страна на въпроса. Главният финансист Наталия Делчева вече е спретнала сметка: ако пенсионерите пътуват абсолютно безплатно, това би натоварило и без това кризисния бюджет за 2010-а с още 10 милиона лева.

"Това означава да не направим нови пътища, детски градини и други придобивки за по-младите пловдивчани", обясни Славчо Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам пенсионерка вкъщи и знам,че без мен няма да може да се справя.Но мисля,че тези 10 лв. на месец са максимума,който може да даде общината.Има хора,които са останали без работа,а децата им трябва да ходят на училище и те ги плащат тези пари и не мрънкат.Човек трябва да си знае мярката.
0
 
 
може да вдигнат пенсията на пенсионерите, както е редно - една минимална заплата и лекарствата или 90% от тях да са без пари. Тези хора с ПОДИГРАВАТЕЛНИТЕ 120 лв какво по-напред да си купят? За градския транспорт просто билетите за пенсионерите да са по-скъпи в пиковите часове....това ще ни избави от присъствието йм когато е нужно
0
 
 
Чудя се ако всички проблеми на пенсионерите се решат какво ще правят тези хора? Ако им се изпълни всяко едно желание и им се угоди за всичко ?
0
 
 
Хора не забравявайте, че и ние ще остареем и нас ще мачкат така. И аз не харесвам, че всеки вдига цени без да се замисля, ама чак такова отношение към бъдещето( всеки остарява рано или късно) с плюене няма да стане. @RVM не е вярно, ако поне пенсиите бяха като европейските щеше да е друго. Най-ниските заплати и пенсии в целият бял свят и доста високи цени на всички стоки. Сам си прави изводи. @myzrael ем айде накарай учениците или студентите да са вдигнат де. Оценявай, че някой въобще си прави труда да излиза на студа и подкрепя някаква кауза. В една проста Гърция, като им увеличат нещо и всички излизат на протести. Само тук е мизерия защото мисленето ни е такова. Защото аз да давам повече пари от съседа (пример) То така или иначе нищо няма да стане с този протест, но все пак аз оценявам факта, че има борбеност и активност по доста наболял проблем.
+1
 
 
на нашите скъпи пенсионери ако щат и безплатни рейсове и пенсии по 2000лв да им дадат пак ще мрънкат за нещо. всичко си има мярка. наистина пенсиите са ниски, но не може само заради тях целия свят да спира и да им прави път. пенсиите в плд масово по цял ден си се возят по рейсовете и ходят от каршака до тракия защото там хляба е с 2ст. по евтин.
+2
 
 
тия пенсии станаха много нагли бе.няма само да шънкат и тва е.Ето дават Перла,Дързост и красота да си ги гледат кво ми висят като споли по спирките и автобусите,че видиш ли да видят ехеее на 4-ти км кво ново продават :) така де.Някоя партия ги натиска за тия протести.Е кво студенти и ученици дасе бъркат 10 лв.на месец,а пенсиите какво с по 5лв ли искат да минат?или с левче?Да не говорим наистина колко дават под наем и то сериозни суми искат по 200-300 лв.на месец за някви боксониери едва ли не.
0
 
 
Вчера в автобус №1 в 11 ч на обед съпругът ми изброил 17 пенсионера с по 0,40 лв билетче,той с 1 лв билет и кондурката и шофьора,окей ама аз имам също деца,също ходя на работа -някой да ме мисли,вървя си като гламава половината път пеша,за да ходя до местоработата си само с 1 рейс.Кучето скача според тоягата си.Имам родители пенсионери и не съм против тях,но гледам реалността
-2
 
 
Що за ''изцепки'' ''ръси'' нашият Лафчо?!?!?! тцтцтцтцтцтц- Лафчо- Главчо :))))
+3
 
 
Наглостта на пенсионерите наистина излиза извън рамките на всичко нормално, но 100% тези протести са подтиквани от определени политически сили!
0
 
 
А ти Славчо за пореден път счупи тъпомера с такива изказвания.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: