ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мъж показа касов бон и попита: Как е възможно? Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 14.06.2022Коментари (15)168261
© Фейсбук
"Какво се случва??? Приятели споделям с вас една днешна касова бележка от немски супермаркет в Италия. Като с нея искам да попитам съвсем човешки:

Как е възможно в свръх развити страни с огромни заплати да има такива цени?

Какво се случва в нашата страна? Кой кого лъже? Кой ни заблуждава? Кой печели на наш гръб? Защо народа обира винаги пешкира? Защо, Защо, Защо...

Обърнете внимание... Малка минерална вода /много добра/, цена за брой 0.27 ст.

Малка кола 0.56 ст.; Качествено капучино и мокачино/големи/ 1.26 и 1.46 лв. Вижте и другите продукти! Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза. А аз имах още такива бележки с продукти от първа необходимост, които просто не се сетих да запазя...". Това написа потребител на Фейсбук и изрази възмущението си. Касовата бележка е от известната верига магазини "Aldi", видя Sofia24.bg

Коментарите не закъсняха. Ето какво мислят хората:

- "Тегаво е в България, да. Вчера се върнах след месец из Португалия и Испания и там за 10 лв. купувах килограм охладена ципура, изчистена от супермаркет в мола. Тук една консерва риба тон е вече 7 лв.";

- "Аз живея във Финландия, държава със стандарт в пъти по- висок от България. Слънчогледовото олио е под 2,50 евро";

- "Дано хората в България се осъзнаят скоро!";

- "Дори и най-скъпото масло в Германия например е по-евтино от обикновеното в България. Дори сега, когато увеличиха хранителните продукти и там. И другото, което винаги сравнявам, е Филаделфията. 1,69 € на редовна цена.

Не зная дали е спекула или държавна поръчка да ни държат на прага на оцеляването";

- "Зависи в кой район на Италия сте. В Южна Италия цените са много по-ниски не само на кафе, капучино и т.н., но и хранителните продукти и на дрехите. От Рим нагоре картината е друга и заплатите не са изобщо както ги представяте. Средната заплата е 800 евро";

- "Разчитат на оборот, а тук на еднократна печалба! Точно, защото има разлика в доходите! А предполагам и корупционните схеми /на всички нива/, помагат за високите цени у нас!".


Още по темата: общо новини по темата: 84
19.03.2024 »
28.02.2024 »
17.12.2023 »
01.12.2023 »
30.11.2023 »
29.11.2023 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До всички мангали дето реват кой се бил "събудил" и кой не....абсолютно е ясно на всички в България как ни грабят....ВИЕ не сте хитри-събудили сте....,ВИЕ сте страхливи мърши дето лаят зад оградата и си хапват мекото на леба...наистина ли си мислите,че хората тука са тъпи и не виждат какво става....ако всички избягат като Вас ,"душички",кой ще остане в родината...бабите и дядовците ли Ви...те ли ще ходят на протести,те ли ходят на жълтите паветата да мятат камъни...вместо да правите на мн умни и "сабудени",елата...и да изметем помията от България.... и не ми сравнявайте Алди с обикновенните магазини.Това е възможно най-евтиния магазин на планетата.Там съм виждал якета по 4 евро.Все едно да сравнявате "Руския пазар" с Главната улица или Витошка примерно.
0
 
 
Ние сами си го набутваме,а после се сърдим,че са ни опънали! Цените падат,когато няма търсене.Ние клиентите определяме цената,а не управниците. За едно олио с 40 стотинки по-евтино се избиха преди време. Като ти е скъпо не купуваш! Ама тиквите са дървени и не увират!
0
 
 
Не се казва обира пешкира а опира пешкира!
Aнонимен
на 14.06.2022 г.
0
 
 
Заради българския манталитет. мразите другите и това рефлектира върху вас самите. Българинът не се самообразова, а просто плюе другите. няма уважение към себе си и другите. май демокрацията беше проблемът, но Украйна оцелява по-добре от българската! Никой не си направи труда да провери причините. Живея тук като фореджийн от 3 години и вече открих проблема, все пак един прецедент трябва да учи българския! погледнете вашата данъчна система. той осигурява 35+% на правителството. и кой краде тези пари? вие им позволявате да крадат, защото вие крадете себе си! на немски данъкът е 17%, бизнесът осигурява уважение и добро обслужване и техният бизнес се развива добре. и българинът е мързелив. мързеливи да се уважават и твърде мързеливи да се държат като европейци! Ето, позволяваш на мафията да те осра, а после обвиняваш туристите!
0
 
 
Тези пък не се наядоха.... ХАХАХА..... ХАХАХА..... ХАХАХА..... Хората държавата превзеха, те още на ШАРЛАН И МАСЛО карат..... Добре че ония си взел ципурка да апне..... ХАХАХА..... ХАХАХА.... Смях
+2
 
 
Моли мои глупавички и тъпипки българчета! Много, ама много се радвам, че вече патешките ви кратунки започват да стоплят, че на последните избори Льотчика(червен комунист) и краварката с мюсюлманска фамилия ви го набутаха до макарите!!! Другарите се върнаха на власт след 12 години и сега наваксват! Чудя ви се! Как не проумяхте, че червените лапнаха икономическата власт още 90-те години, а тези като КИРЦАТА и ИЗМАМНИКА АСАНЧО са червени хрантутници! Слави е червен, Костов и Мики Маус(Христо ти Иванов), и те са червени, но от тези неосъществените, които ги пуснаха на Кръглата маса като Троянски коне в редиците на СДС!!! ТЪПИ СТЕ! Сега гледайте да гласувате и за Копейки....и той е скрит червен активист! Ето така се граби народ!!! През 1944 го грабиха, 60-те го грабиха пак, 90-те пак, след 2000 пак и сега отново!!! Ама много сте прости бе...овци остригани!!
0
 
 
Ха честита ни промяна.Нали скачаха миналата година на протестите, не им харесвал живота такъв, иска ли по-хубав. Даже писаха, че са се върнали от чужбина да подкрепят протестите.Малко ни се отпусна примката около врата започнахме да се чувстваме малко по-европейци ама нали искахме промяна. Трън в очите ни бе ГЕРБ ха искахме промяна получихме я. Народа не му пука защото на повечето деца им работят в чужбина и им пращат евра да закърпват положението родителите им.Да му мислят тези които са тука и децата не са им напуснали родината.Хубава промяна ни дадоха,че и още обещават боклуците им с боклуци.Осъзнай се българино.Такава ли промяна искаш или още по-добра.
0
 
 
А в Канада един идиот организирал *подкрепяща група* за правителството на Пунта Промяна.Я дайте цените от Канада,амсалаци!
Aнонимен
на 14.06.2022 г.
0
 
 
Коментаторът за северна Италия отгоре цитиран в статията не е прав - не е 800 евро средната заплата в Милано от много отдавна! С около 1000 евро отгоре е, към 1800 евро. Не са чак толкова по-високи от Рим нагоре цените и освен ги сравнявай с покупателната способност на заплатата им. Определено са много по-добри от нашите цени особено на италианските продукти като меса, сирена, паста и прочее.
+5
 
 
Промяната Продължава....сред най-голямата инфлация в Европа, ама всичко е 6, търсим 121, за да станем първи по инфлация!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: