ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (9)
Крахът в пловдивския футбол ни принуди: Без анкета за "Футболист на годината"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 31.12.2009Коментари (29)8603
© Plovdiv24.bg
Тоталният крах, който претърпя пловдивският футбол през 2009-а година ни принуди тази година да не правим анкета за "Футболист на Пловдив". Анкетата в Plovdiv24.bg събира изключително много и разнообразни мнения за това кой трябва да бъде най-добрия футболист в града за изтеклата година, като вече няколко поредни издания гласуват по няколко хиляди души. През последните години обаче, колкото и слабо да беше представянето на тимовете ни, поне то беше донякъде достойно. Тази година обаче вкупом пловдивските отбори удариха дъното.

Светлина има единствено при Локомотив Пловдив, тя обаче се появи само седмица преди Нова година. Малко преди сделката с Коко Динев, феновете се разбраха на среща, че трябва да се съкратят разходи, да се изгонят чужденците и да се играе само с български футболисти с по-ниски заплати. Всичко това, когато отборът е предпоследен в класирането. През цялата година "смърфовете" записаха редица загуби и една от най-слабите си години. Все пак след тежката 2009-а, надеждата за феновете на Локо е жива след смяната на собствеността.

Положението в Ботев е далеч по-черно. След управлението на Димитър Христолов отбор на практика няма и ако проточилата се толкова дълго сделка не се състои в близките 2-3 седмици, "канарчетата" няма да започнат пролетния дял поради липса на футболисти, треньор с лиценз, пари за транспорт и т.н. Част от футболистите на Ботев и Локо пък записаха и черна страница в историята на Дербито, когато се сбиха в центъра на терена след победата на "канарчетата" с 1:0 през есента.

Спартак е единственият отбор, който запази някаква стабилност и продължава да е в средата на "Б" група, но въпреки очевидния потенциал, не е ясно защо тимът продължава тези игри и не атакува "А" група. Марица пък записа ужасна пролет и изпадна от професионалния футбол.

На фона на тези постижения няма база, на която да се даде награда "Най-добър футболист на Пловдив". Спечелилият миналата година Йордан Минев е титуляр в ЦСКА, игра е Европейските клубни турнири и бе един от най-добрите в отбора си. Под него остана Йордан Милиев, който е може би единственият стабилен защитник в шампиона Левски. Преди две години футболист на годината стана Георги Христов, който сега също играе при Милиев в Левски, въпреки критиките. След изибирането му през зимата, стана голмайстор на "А" група. В подножието на върха през 2007-а година остана Мартин Камбуров, трикратен голмайстор на "А" група.

Отборите тогава правиха интересни мачове, футболистите се бореха, имаше интрига. Сега Ботев и Локо загубиха всичко, което можаха и съвсем логично след показаното на терена са на дъното на таблицата. Разбира се, има футболисти, които заслужават да бъдат споменати, но не са достатъчно, за да има някаква реална конкуренция или анкета, а и не показаха никакво постоянство в играта си през сезона.

Нападателят на Локо Димитър Илиев показа добри изяви, но само на моменти. През по-голямата част от сезона играта не му вървеше и само си навличаше гнева на феновете. Може би най-талантливият футболист, пристигал от чужбина под тепетата - Даксон Да Силва пък прекара половината сезон нахапан от кучета и насекоми, пропусна предсезонните подготовки и не бе на ниво през сезона. Дани Кики и Кирил Акалски пък скриха всичко футболно у себе си, от което имат много, с глупавия бой, в който участваха след Дербито.

В Ботев три различни отбора избутаха два полусезона без заплати. Пролетта игра отбора, който дълги години беше заедно и в крайна сметка някак успяха да се спасят от изпадане. Тодор Тимонов може би бе най-качественият футболист от този тим и сега го показва от време на време и с екипа на ЦСКА в Европа, но и той бе много непостоянен и често бе освиркван от феновете на Ботев. През есента младите футболисти, които започнаха показаха доста желание, но не им достигаха качества и записаха няколко поредни загуби. В средата на сезона се появиха италианците, които също показаха хъс, качества и тактика, но им куцаше физическата подготовка и не показаха какво умеят. Все пак сред тях се отличи Емануеле Морини, който за половината есенен дял вкара 6 гола и се изкачи в голмайсторската листа. Място в отбора успяха да намерят и част от талантливите българи - Иван Караманов, Чудомир Григоров, но и те бяха непостоянни и често допускаха глупави грешки.

Малко изненадващо в Спартак се събраха доста добри футболисти. Над всички е Емил Аргиров, който въпреки позицията си на десен бек, се оказа голмайстор на отбора и в редица мачове спасяваше отбора си с решаващи попадения. Всъщност той може би е единствения футболист сред пловдивските отбори, който запази качественото си ниво на игра през цялата година и нямаше фрапантни спадове. Георги Аврамов и Добри Орловски, които показваха достатъчни качества за отбор от "А" група, също подпомагаха отбора, но всички заедно някак не успяха да създадат тим, който да печели наред.

Марица изпаднаха през пролетния дял и се разделиха с доста играчи. От пролетния тим впечатление правеха Рангел Абушев и Владимир Байрев, които обаче напуснаха тима. През есента се отличиха Райчо Танев и брата на Владо, Димитър Байрев.

От изброените обаче няма как да изберем достатъчно, за да сформираме група за анкета, от която да се избере най-достойния. Надяваме се управленската криза или това, което пречи на отборите, да се промени от догодина, за да може в анкетата "Футболист на Пловдив" за 2010-а година отново да гласуваме за голмайстори на "А" група.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Богат-беден!!!Това ще е за напред...Жалки жълти мърши!!!
0
 
 
а комунистите от тракия кво имат след падането на режима dgidgo ли си минджо ли си. и кво е тва велбайд някой да му превежда на тоя турчин постовете
0
 
 
локомотив в историята си има един сребърен с бонев 1973 и един бронзов тези години , и имат едни купени бронзови с гигов и кокайновата титла на велбайд и с това успехите ви приключват
0
 
 
и откъде на къде 70 те да са на локо като ботев пловдив 1977 , 1978 , 1979 имаха може би най силния отбор в историята си , победиха левски категоречно 1978 с 4.1 хет трик на антон милков , 1979 4.1 хеттрик на красимир манолов и играха незабравими мачове с херта западен берлин 0.0 и 1.2 през 1978 година , а локомотив след 1976 постояно се борече да не изпадне
-1
 
 
аве пич 2001-2004 са на велбайд , то бива наглост ама
+1
 
 
60-те години бяха на Спартак и Ботев, 70-те на Локо, 80-те на АФД Тракия (Ботев), 90-те поравно, 2000-2009 безспорно на Локомотив ПД. Айде живи и здрави на всички майни, и научете малко за историята на пловдивският футбол--важи главно за жълтите фенове от които някои са с промити мозъци.
+1
 
 
Весели празници,българи ! Независимо от кой град сте.Да живее велика България.
+1
 
 
през 50те и 60те години отборите на пловдив са ботев пловдив и спартак пловдив , през това време локомотив е имал по голямо участие в б група
+1
 
 
да спартак пловдив е бил велик отбор , които в дербито с ботев пловдив през 1963 определят чанпиона на страната , спартак побеждава с 2.1 , гола за ботев е отбелязан от георги аспарухов гунди
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
ФК Пловдив с победа над Спартак при юношите
ФИФА и БФС удариха здраво по клуб от Първа лига
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: