ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кърваво писмо! Кметът на "Родопи" направи на пух и прах Зико
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 15.06.2022Коментари (19)28662
©
Кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов се обърна към жителите на Пловдив в откровен пост в личния си профил в социалната мрежа. Ето какво написа Михайлов на страницата си във Фейсбук

Уважаеми пловдивчани,

обръщам се към Вас като кмет на съседна община. На половина съм пловдивчанин. Влюбен съм в Пловдив, защото това е моят град, но обожавам Община Родопи, защото това е моята община. Имат ли двете общини съвместно бъдеще? Да, имат. Това е новата тенденция зададена от Европа. А тя е следната: свързаност и нови съвместни проекти, както е в Европейския съюз.

Имам няколко въпроса към Вас. Най-добрият визионер сред градоначалниците ли е кметът на Община Пловдив? Ако смятате, че не е така, то тогава следващият ми въпрос към Вас е добър управленец ли е той? Ако не можете да ми отговорите и на този въпрос, искам да Ви попитам става ли за кмет? Мислите ли, че вместо да мисли за свързаност, той мисли за обвързаност? Какъв е интересът на пловдивчани да се присъединява село Белащица към града?

Оправи ли той града, та иска да оправи Белащица? Доволни ли сте от работата му? Изпълнява ли програмата си и предизборните си обещания? Колко инфраструктурни обекта осъществи? Трябва ли да Ви натовари с нови данъчни тежести, ако иска да присъедини Белащица? Знаете ли, че обещава на Белащица нова детска градина, цялостна канализация, нов водопровод, нов път от Белащица до район“ Южен“, намаляване на данъците и таксите (а всъщност няма ли да се увеличат данъците и таксите на всички пловдивчани?)

Уважаеми пловдивчани, той питал ли Ви е дали искате да се борите с нови проблеми? Новият водопровод на евентуално новия Ви квартал или село ще струва над 5 милиона лева. Новата канализация вероятно над 35 милиона лева, новата детска градина най-вероятно също над 5 милиона лева, а новия път до кв. "Беломорски", с новото кръгово, колко и откъде? Кажете Вие!

Не, по-добре да каже г-н Димитров, от бюджета на Пловдив ще отдели тези пари и ще ги даде на Белащица ли? Вярвате ли? Колко от предизборните си обещания към пловдивчани изпълни г-н Димитров, та сега обещава на белащенци? Оправи ли трафика на Пловдив? Свали ли данъците? Колко детски градини построи и защо над 500 деца не бяха приети в детските градини?

Относно инфраструктурата:

- Реализира ли обещания вътрешен ринг на Пловдив?

- Изгради ли нова пътна връзка между районите "Тракия“ и "Южен“?

- Построи ли новия мост на р. Марица? -Направи ли пробива под Водната палата и транспортния достъп на две нива?

- Къде са многоетажните буферни паркинги в районите на града?

Да продължавам ли да изброявам, мисля, че няма нужда. А искате ли да се сдобиете и с три кариери за строителни материали срещу, които хората справедливо протестират от няколко години? Докато чакам да ми отговорите на въпросите, ще се обърна към моите хора - белащенци.

Уважаеми жители на село Белащица, във вторник кметът на Пловдив Ви гостува с цялата си свита и Ви обеща светло бъдеще! Дали Ви манипулира? Излъга ли Ви? Обеща ли Ви по-ниски данъци и такси? Каза ли Ви, че слънцето на Здравко е по-топло от белащенското слънце, а може би здравковата месечината е по-ярка от Вашата месечина?

Уважаеми белащенци, избрахте си вече един интелигентен, отговорен, работещ, умен и знаещ човек. Е, няма ли да Ви стане в повече да си изберете и втори такъв само в рамките на две години и половина?! А, да не забравим и кукловодите! Но да оставим всичко това. Дали може да бъде село или квартал - Белащица ще бъде част от район "Южен".

Знаете ли колко е бюджета на този район? Триста хиляди лева. Жителите са 100 000. Хайде да смятаме: 300 000 ÷ 100 000 = 3. Три какво ще питате? Отговорът е 3 (три) лева на човек на година. За сравнение, бюджета на Белащица, в рамките на Община Родопи за 2022 година е 1 000 000 лева на 2400 жители.

Вие може да смятате, разликата е САМО 140 пъти повече на човек в полза на белащенци. В бюджета са включени пет улици - "Беласица", чийто ремонт вече започна, "Иван Вазов"( ремонта започва след няколко дни), част от "Пейо Яворов“ и "Даскал Лазар", "Васил Левски‘‘ - изток с водопровод, както и канализацията на Военния блок, включваща ул. "Стопанска" и част от улиците "Христо Ботев“ и "Еделвайс“. Предвидени са 110 000 лева за проектиране за цялостна канализация на селото и вече има проект на стойност 5 000 000 лв. за подмяна на водопроводната мрежа, за които ще очакваме държавно финансиране.

Определено е място и започва проектиране на нова детска градина и физкултурен салон и столова към училището и т.н. и т.н. Това не е всичко. Очаквайте подробности. Не подценявайте хората от Белащица, г-н Димитров, последната дума е тяхна! Дерзайте!

С уважение: Павел Михайлов


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Чакай, чакай малко! Що съседна община? Чий го търси администрацията Ви в Пловдив, а не е в Дедево? Да речем. И май нещо за някаква капачка се притеснихме?!
+1
 
 
Абе г-н кмете на Родопи, нещо да не ти запари под дупето ? Притесни се от разцепване на общината ти и спиране на лапачки ? Всичко фалшиво си има край, а това е началото на края. Аз съм пловдивчанин и съм готов да плащам по-високи данъци за да се разшири градът и да дишам малко повече въздух, а вие, много злоба и много мъка.
0
 
 
Павката да не забравя че е от комунисхическата партия .Такива момчеца гибат.Някои и и в затвора.
Сподели какво ново....
на 15.06.2022 г.
+1
 
 
При все, че това излиза от устата на кмет на общината, която от 30 години прави обратните води на Ягодово - най-близкото до Пловдив село, което си е реално в Пловдив вече.Това излиза от устана на кмет на общината в която е Ягодово - най-богатото село, от което само се взима, и 60% от улиците му са буквално калища без грам асфалт, и за 30 години асфалтираха няма и километър.Това излиза от устата на кмет на общината в която е най-близкото и най-богатото село до Пловдив, и не му са предоставили и стотинка за обратните води, и всичко е в отходни ями и мизерия.Това излиза от устата на кмет на общината в която е Ягодово, и зимата се хвърля луга, чак, когато снега стигне до покривити на къщите. А да, да не говорим за липсата на вода или електричество. Има дни, когато се чудим дали не живеем през 80-те години - Я няма ток, я няма вода, и то по цял ден.
+1
 
 
Хаха...верно го е направил на нищо...100% има нещо скрито в това намерение на най-слабия кмет на Пловдив,Здравеца.Нищо не направи за града този човек.
+1
 
 
Зико е безспорно най-глупавия и некадърен кмет на Пловдив, но от друга страна общините "Марица" и "Родопи" са паразити и трябва да бъдат премахнати веднъж завинаги. Не е нормално землището на областен град да свършва до табелките му.
+1
 
 
Има ли хора,които да вярват на Димитров.Той окепази града ни ,а сега ламти и за Вашите имоти.В Пловдив дишаме най-запрашения въздух,презастрояват всеки сантиметър,транспорта е на 20-30 минути и то ако го има.Не вярвайте на обещания.Ще получите за кмет(южен(човек,на когото не му пука какво се случва в района.Мислете .За нас вече е късно
+2
 
 
А ти какво свърши за община Родопи,и за Белащица.
+1
 
 
Вчера чух какво каза кмета на Белащица,приказки,приказки,обещания и пак обещания г-н Михайлов.
0
 
 
Хахаха, да питали пловдивчани? Не мосля, че това е печеливша позиция! А другите глупости от сорта дето Южен се оправял с 300к не си струва дори да се коментират!!! Кметът да отговори къде другаде има подобно разпределение в България най-големият град, областният център затворен от 2 селски общини.....НИКЪДЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: