ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Собственик на затваряща бензиностанция: Държавата трябва да бъде оправена, не само Лена!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 16.06.2022Коментари (4)35535
© Фейсбук
"Здравейте приятели. Днес едровата цена на дизела с транспорт до бензиностанцията е почти 3,41 лв. с ДДС, а на бензина е 3,25 лв. с ДДС.

Работим в условия на дъмпинг, който цели унищожаването на независимите бензиностанции, които сме българите в тази индустрия. Спомнете си как Лафка взе поминъка на хиляди семейства и ще разберете, какво се случва в момента. Явно, когато в Харвард се е провеждала лекцията за това какво е дъмпинг, Петков е бил на такава за полова просвета". Това гласи част от съобщение, публикувано  във Фейсбук страницата на бензиностанция "АНТИМ", която ще бъде затворена. Ето какво още пише собственикът Венцислав Пенгезов:

"Въпреки че в момента в рафинерията се преработва сто процента руски петрол, който е рекордно евтин, въпреки ниския разход за заплати, осигуровки и корпоративни данъци, ако въобще се плащат и въпреки минималната ставка на акциза цената става непоносима. Българската държава има златна акция в Нефтохим и представител в надзорния съвет, но да сте чули нещо да се прави? За двайсет години не се намери политическа сила която да изреже този тумор, който разяжда държавата.

Вчера при нас на проверка бяха икономическа полиция, НАП, митницата, пожарната и държавната метрология. Провяряваха се документите за доставките, замерваха съоръженията за продажба на горива за точност, взеха се проби за анализ на горивата, въпреки че току що бяхме получили документите от последния такъв. Няма лошо държавата да проверява това е работата на тези хора и аз не ги виня за нищо. Единственото, което ми е странно е, че въпреки думите на Василев, че контрола се обръща към големите компании, това не виждам да се случва. Сегашните са като предишните.

Това положение ни налага да вземем мерки за оптимизиране на бизнеса за да оцелеем и те са:

1. Затваряме бензиностанцията в Средна кула за ремонт до нормализиране на ситуацията, т.като при тези икономически условия, съчетани с изграждането на канализационната мрежа там търпим големи загуби.

2. Спираме приемането на плащания с банкови карти считано от 19.06.2022г., т. като таксата, която банката удържа за транзакция на литър става непосилна.

Искам нещо да кажа на тези хора. Аз съм Венцислав Пенгезов. Българин, християнин и русенец. През целият си живот не съм отстъпил никому за нищо. И сега няма да го направя. Това е моята земя и моя град. Ще направя необходимото да защитя близките си, хората които разчитат на мен и ми се доверяват и това, за което съм се върнал и създал тук. Ако се наложи ще хвана гората, но няма да напусна родината си или да клекна пред когото и да било.

Много пъти съм падал, но винаги съм се изправял след това и винаги ще е така. Ако не се вземат в ръце и не почнат да вършат това, за което са пратени там - да служат на народа - скоро ще видят лошото, което се надига. Държавата трябва да бъде оправена, не само Лена.

Бог да пази България".


Още по темата: общо новини по темата: 726
29.03.2024 »
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/121 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мен , преди15г. ме затвори Кауфланд. От търговия на едро , после на дребно , станах шпакловчик и бояджия. Кой беше виноен тогава? Стягай се и почвай да бачкаш и то яко , ако не искаш да те изядат банките.
0
 
 
Прав си братино, прав си! Нека КИРЦАТА да оправя Лентата, а ние да вземем да оправим него! Да го поправим, да го пренастроим и него и ОКОКОРЕНИЯТ и всички малки пидалчета от ПП-то(посърналите пишоци)! Така де, идва време за ашладисване!
0
 
 
Браво г-н Пенгезов! Много добре написано, подкрепям Ви дори и само морално. Дано повече хора прочетат статията и се позамислят. Ама...... всеки народ заслужава управлението си. Прост народ - слаба държава!
+1
 
 
А аз съм Просто Киро. Канадец, атеист и гражданин на света. Винаги съм бягал по тъча и съм търсил тънката лайсна. Тук съм за да си напълня джоба, моя и на близките си. След като го направя с удоволствие ще се чупя в Канада защото не ми пука за тази мизерна държава, чието население презирам и ми е чуждо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: