ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Махат кръговото кръстовище при Водната палата
Автор: Диана Бикова 11:15 / 19.06.2022Коментари (10)66403
© Plovdiv24.bg
Архив
Кръговото кръстовище между булевардите "Марица юг" и "Цар Борис III Обединител" при Водната палата ще бъде премахнато и на неговото място ще бъде изградено триклонно кръстовище. Това е окончателното решение, взето на база транспортното проучване на проектантите на измененията в Общия устройствен план на Пловдив и проведени кореспонденции и комисии, съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Строителната фирма "ИСА 2000", която е избрана да изгради пробива при Водната палата, е получила от общината изходни данни за изработване на работен инвестиционен проект на обекта. Срокът за проектиране е 60 календарни дни, които изтичат на 8 юли. Едва след изготвяне на проектната документация ще може да се направи сравнение между новия и изпълнения преди няколко години проект по ОП "Региони в растеж" по бул. "Марица юг".

Пловдивчани сигнализираха МРРБ още миналата година, че има застъпване на двата проекта и се нарушава принципа на устойчивост, който е един от основните изисквания за финансиране по европрограми. Последва кореспонденция между Община Пловдив и министерството и в крайна сметка е решено след изпълнение на проектантските дейности по пробива да се направи съпоставка с първия проект и рекапитулация на засегнатите площи.

Градската администрация има ангажимент да изпрати в МРРБ цялата проектна документация, за да се прецени необходимо ли е да се предприемат действия по възстановяване на финансови средства. Според пловдивските власти, новият проект няма да промени предназначението на реализираната вече инфраструктура, а ще допринесе за надграждане и допълване развитието на транспортната инфраструктура на община Пловдив.

Едновременно с това ще се проведат съгласувателни процедури с всички експлоатационни дружества и ведомства и проектът ще бъде представен на Обществения съвет, определен с решение на Общинския съвет на Пловдив, в които има представители на професионалните гилдии, сред които КИИП, КАБ, Камарата на строителите и др.

Към момента все още не е ясно как ще се осъществява движението в района на пробива. Изготвянето на проект за временна организация е част от инженеринга и предстои да се изработи и съгласува с КАТ и ОП "Организация и контрол на транспорта" към Община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ейй голям рев на новите пловдивчани срещу това кръгово, много им е сложно в тяхното село такива няма :))
0
 
 
Не знам защо още ги търпим тези олигофрени, които прахосват нашите пари!!! По същия начин с "пробива" под Централна гара ще разкопаят прясно изградената пътна структура на "Васил Априлов" от гарата чак до "Копчето"...Освен това планират и разширяването на Коматевско шосе и там също ще бъде унищожена половината от изградената тротоарна настилка ( отделен въпрос е малоумието да изградиш отначало тази входно-изходна артерия на Пловдив само с две ленти...) Идат избори, помислете си дали отново искате да ви управлява това крадливо племе!!!
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 19.06.2022 г.
0
 
 
Айдееее, отиде кръгчето за милионче и кусур!....
Сподели какво ново....
на 19.06.2022 г.
+1
 
 
Независимо от откраднатите(е, усвоени!) пари за направата на това кръгово кръстовище, по-добро от кръгово е само кръстовище на две нива! Но, естествено, само ако всички спазват(ако ги знаят, де) правилата! Тогава няма такива задръствания и замърсявания и трафикът си тече глдко и с по-малко нерви.
+1
 
 
В града и сега е лудница на много места. С Водната палата ще стане пълен цирк. Толкова могат нашите. Важно е средствата да се усвояват и бързат, като невидели. Иначе един месец нямаше кой да изкоси кръговите към Асеновград.
+1
 
 
колко милиона струваше изграждането му преди години?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: