ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Нека стоят пред къщата ми да ме наричат предател
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 23.06.2022Коментари (11)3852
©
Ние решихме вчера, заедно с цялата парламентарна група, да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме днес, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала, без да си играем с комисии. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на извънредно включване от централата на партията в НДК. Експремиерът изтъкна, че това е изключително важно за Западните Балкани.

"Ние сме лидери в това отношение и всички го очакват от нас. Благодаря на моя приятел Макрон, че са направили предложение до ЕК с един документ, който дава възможност да се стартират преговорите. Да, има неща, които не са уточнени, но поколенията знаят, че България не е причина за спирането на Северна Македония и Албания за влизане в ЕС", каза той.  

"Днес е исторически ден за Европа и света, защото има възможност Украйна, Албания, Северна Македония, Грузия, да направят съюза по-силен. Ние всички сме убедени европейци и знаем, че това е най-правилното, но от сутринта слушаме пак обяснения от Петков, че това не можело пак да се случи.

Кой смел, кой страхлив. Нека влезем в парламента, нека дадат предложението, нека успехът е техен, нека стоят пред къщата ми да ме наричат предател, но ние знаем, като партия, че това е най-доброто за Балканите и да го направим днес", обясни Борисов.  

"Умолявам ви, спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала и действайте. Вие ще оберете успеха", посочи той.  

"Този вот мина не заради ГЕРБ, ДПС или който и да е било, а защото управленската коалиция се счупи. Обвиненията в задкулисие, корупция, като слушах оня отсреща - Радев, говорят в прав текст за корупция. Слушам и уважавам г-жа Нинова, че щяло да настане хаос и да не се гласуват пенсиите. Ние имаме много забележки към това и имаме по-добри предложения.

Днес изтича срокът, направете ги. Изпълнителната комисия ги задължава, ако те продължат да се държат арогантно, който и да е нефелен този бюджет, той ще се използва", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов подчерта, че в думите му няма никаква спекулация и призова "Продължаваме промяната" да говори и с другите партии и да не се самоизолира. 

"Говорете и с другите политически партии и влезте - нека се внесат две точки. Това са Северна Македония, Албания и приемане на бюджета. Утре са процедурите, комисии, първо заседание, събота, понеделник, вторник и приемете бюджета. Дори лошия бюджет, приемете го, за да не се спекулира, че не е приет заради нас, вас или Митрофанова", каза той. 

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че не опозицията е свалила правителството, а тяхната арогантност и изолацията, в която изпаднала. 

Аз слушах сутринта водещи, които казват, че ГЕРБ е в изолация. Не, те са в изолация. Нека се върнем към предизборните програми. Когато започнах да се занимавам с политика, първо се гледаше предизборната програма.

Това беше най-важното, за да насочи избирателя къде са интересите му. Сега програми няма. Партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, която е "за" разширяване на Западните Балкани, "За" пълна диверсификация, са наши партньори", каза той. 

"Да не счупим и правителството на Северна Македония и да нанесем щета. Ако това се случи, вие г-н Петков, сте съюзникът на Путин на Балканите. Затова ви моля, наредете на своята партия да внесе, да е водеща, ние ще я подкрепим. Днес вие ще отидете с взето решение и всички ще ви аплодират.

Услуга ви правим, а не капан. Ние взехме това тежко решение вчера и то повлече крак, за да се случи. Ние дълго ще обясняваме на нашите избиратели, ще им четем френското предложение. Сигурно ще загубим избиратели, но ще спечелим обединени Западни Балкани", обясни още лидерът на ГЕРБ. 

"Говорете и с другите партии и свършете тези две неща, без да се обвинявате. Важно да е се вземе решението за Северна Македония и да има бюджет. Благодаря на парламентарната група на ГЕРБ, която за радост разбра и присърце взе тези задачи, за да изглежда силна, стабилна и да продължим напред. Друг път ще ви говорим как се управлява", завърши Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 975
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
24.10.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/163 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Борисов като политик е с три обиколки пред всички останали, и с четири пред чалгаро-джендърската псевдо-харвардска пасмина. За съжаление май и на него му писна от тия 80% дебили, и хич не му се връща. И за какво да го прави? Ще си гледа внуците и ще се радва на обикновените човешки радости.
-5
 
 
боли го оная работа как го наричат-нали я знаете песента на другия дългия герой-вънка вие вук,тате вътре маа пръжки с лук
-5
 
 
Давай Бойко,с теб сме,ЕПМ на боклуците.
+1
 
 
Строг тъмничен затвор за безродника от Банкя!!!
+2
 
 
Г-н БОРИСОВ,Вие и Партията взехте много да се излагате.Ако държахте на мъжката си дума,днес нямаше да саботирате Парламента.Вече при избори ще имате един глас по-малко.Явно,че всички депутати се кълнете за България,но мислите само за Вашите облаги,нищо повече.Народа е класи над Вас и всички,които в момента са в Парламента.
-2
 
 
Що за наглост? Хем не се явяват в пленарната зала, хем вика приемайте го това предложение. Бойко ще завърши земния си път, както Ст.Стамболов и Ал.Стамболийски, от ръката на някой македонски “войвода”, по поръчение от Москва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: