ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С нов мост над Марица свързват "Северен" и "Западен"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 06.01.2010Коментари (16)7384
© Plovdiv24.bg
Идеята за изграждане на тангента, която посредством мост над Марица от западната страна на железния мост в "Северен" с начална точка в района на езиковите гимназии до бул. "Копривщица" в район "Западен", да осъществява бърза връзка между двата квартала и разтоварване на трафика, обмислят в градската управа, съобщи за Plovdiv24.bg Георги Селенски, шеф на дирекцията по архитектура и благоустройство.

За изготвяне на проекта за западната тангента са необходими около 180 хиляди лева. Селенски ще внесе предложението при обсъждането на годишния бюджет, но дали парите ще бъдат отпуснати, е под въпрос. Идеята е все още сурова, но ако не тази година, то при първа възможност работата по нея ще бъде стартирана, категоричен беше Селенски.


Още по темата: общо новини по темата: 80
03.12.2023 »
09.05.2023 »
26.03.2023 »
23.03.2023 »
03.08.2022 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Прав е Веселин и другите колеги от форума - според Общия устройствен план на Пловдив там ПО ПЛАН трябва да има мост, както и нови жилищни квартали. Който се интересува как би трябвало да изглежда инфраструктурата в нашия град, просто да разгледа ОУП, може да се намери на страниците на Общината. Въпросът, който един управленец трябва да решава, е КОЕ ПО-НАПРЕД от хилядите неща, които така или иначе трябва да се правят. Безспорно е, че мостът на ВХВП е тотално претоварен, особено в пиковите часове. Но от мост без съответно изграждане на западната тангента (към Голямоконарско шосе) няма голям смисъл.
+1
 
 
Идеята е много здрава! Но да не закача района на Гребната база заедна с обкръжаващия го парк!
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 07.01.2010 г.
0
 
 
Еми дайте направо един мост да направим над трите най-големи града в България ??? Пловдив - София - Варна а ??? ... Какво сте се размрънкали тези 2мата под мен ... Стегнете се , та това си е супер идея да свържат крартала ми със Северен !
на 06.01.2010 г.
-3
 
 
Или пък за тунел под Бунарджика,който да е естествено продължение на Гладстон и да го свързва по права линия с Пещерско?
-5
 
 
Какво ще кажете за един мост между Панамския и Суецкия канал?
0
 
 
Дано да стане! Значително ще се улесни трафика по ''Герджика'' и Панаира по пътя за Езиковите, Нова сграда и Пазарджик! Дано да стане за максимално кратко време, а не за няколко години! Успех!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
Този мост рано или късно ще се направи. Марица Гардънс даде тонът за песен за застрояване в посока запад. Границата на гр. Пловдив е на около 400-500 метра (грубо преценено по спомен) след последните постройки (визирам Техно-това-новото-дето-пере-пари), а това си е доста свободно място за вдигането на цял квартал, особено взимайки предвид новия бул. България, който може да поеме доста трафик. Построяването на подобен мост само би засилило този процес. Тоест, това е една изключително добра инвестиция. Също добра инвестиция като облагородяването на южните квартали - Беломорски, Остромила, Модър, което не виждам защо не се случва до момента? Вместо градът да расте на юг към Родопите, хората си правят къщи в дивото, без канализация и без регулация? Куца ми логиката - очевадно има интерес градът да се развива на юг и да разширява границите си, защо някой тиквенит не поработи по този въпрос? Споменатите три квартала имат желанието и потенциала да станат най-добрите за живеене квартали в Пловдив- с ниско застрояване, не особено гъсто, един вид рай на 5 километра от центъра на града. Защо не получава одобрение от общината тази вълна строителство? Особено Модър е просто забравен от Бога. Хората се биха са канализация преди 10-на години и после се отказаха. Парцелите не се вкарват в регулация и ако отидете сега ще видите маса двуетажни къщи, които по план са земеделски парцел. Като изключим хубавия комплекс с еднофамилни къщи на Коматевско шосе - за него явно се намери кой да гушне рушчетчето и да ги вкара в регулация. Останалите (разбирай, обикновените хора) са го духали, в момента го духат и както е тръгнало, ще продължават да го духат.
You can't rely on other people to make you happy
на 06.01.2010 г.
+7
 
 
Определено има нужда от мост там и то отдавна. Особено живеещите в квартал "Захарна фабрика" и в новия "Марица гардънс" го усещат това нещо най-осезаемо, но не само те. Ако трябва да сме честни, отдавна е замислен този мост, тъй като присъства в плана на Общия устройствен план, тъй че Селенски да не се прави, че сега са го измислили. Все пак важното е да стане.
+5
 
 
Моста наистина е нужен. Хем и колите ще могат да минават, хем и пешеходците няма да се чекнат по ЖП моста.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: