ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Година и половина инкасатор на ВиК не е засичал показанията на водомера ни
Автор: Диана Бикова 15:22 / 06.07.2022Коментари (7)15964
©
Семейство от кв. "Коматево" сигнализира Plovdiv24.bg, че инкасатор на ВиК не е обикалял района си година и половина и не е нанасял данни за консумирана вода. След този дълъг период изведнъж на партидата е начислена сума от близо 90 лв., но са добавени и лихви за забавено плащане. Потърпевшите заявяват, че ситуацията не е по тяхна вина и настояват за компенсация за причинената им стресова ситуация. Ето какво написаха:

"Здравейте! Ние, живущите на адрес ул. "Георги Гешанов" в гр. Пловдив, в кв. "Коматево" искаме да изразим крайното си възмущение и недоволство от поставеното за този район от ВиК лице - Светлана Савова. Госпожата изобщо не посещава поверения си район. Не сме виждали нито инкасатор, нито бележки от него повече от година и половина. 

С много мъка успяхме да намерим връзка с нея миналата година на телефон.  Пращахме снимки на водомера си неколкократно всеки месец по Viber с цел да я улесним явно в нейното невършене на служебните й задължения. Получавахме отговор цитирам: "Няма" и само това. Съответно, проверявайки всеки месец сметките си чрез мобилния телефон, поща или Easypay, никога не излизаше сума за плащане.

Днес член на семейството посети пощата в кв. "Коматево", за да заплати сметката за ток и отново да провери сметка за вода дали може евентуално да се появи. И да, изненадата бе факт. Изведнъж ние имаме задължение от близо 90 лв., което е от по-предходни месеци. Явно лицето е решило изведнъж да "поработи" и нанесе някои данни в системата. За съжаление сега имаме начислени лихви за забава, която не е по наша вина и съответно сметка, която трябва да платим наведнъж?! 

Защо управляващите органи в Пловдив допускат такова нагло държание на служители срещу гражданите си?!

Моля за проверка, действия срещу поставеното от ВиК лице и компенсация, за нервите и стресовите ситуации, в които сме поставени в един слънчев ден като днешния - 04.07.2022 г.".

Предадохме сигнала на ВиК - Пловдив. "Много е странно година и половина гражданите да нямат връзка с инкасатора и да не е оставяна бележка. Ще проверим случая. При подобни проблеми най-добре е гражданите да се обръщат директно към кол центъра ни, там реагират много бързо на такива казуси" - коментира инж. Антон Гълъбов от дружеството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не съм адвокат или роднина на инкасатор, но хората засичащи водомерите не са виновни, че техните безхаберни начилници ги побъркаха. Няколко пъти ги съкращават, местят, ВиК "съкращават" бюджети. И на малкото останали на работа инкасатори ги натовариха с двойно и тройно повече работа и съответно райони. НЕ СМОГВАТ...! Тази политика я налагат почти навсякъде изедниците.
-1
 
 
Давам за пример моята къща - ежемесечно плащам по 30 лева. Подавам си показанията всеки месец. Или жената минава. Т.е., 30 лева на месец х 12 месеца, това прави 360 лева. Господата от Коматево се жалват, че цяла година не са дали и лев за вода, но ревАт за 90 лева + някаква лихва, с която едва ли сумата ще прехвърли 100-120 лева. Не защитавам инкасаторката, но и да намалят медийния вой. На тяхно място отдавна да съм посетил кварталния клон на ВиК и да изясня ситуацията.
+2
 
 
Като сме неандерталска държава - така ще е. В белия свят си подаваш декларация в началото на годината, плащаш си цяла година, според каквото си подал и накрая на годината като теглят чертата - или ти връщат пари, или си доплащаш. Без инкасатори, без тъпотии. Може ли тоя идиот да надписва сметките, защото не е записал действителните параметри? Мога ли аз да плащам за даден месец повече, отколкото е изразходвано и подсъдимо ли е това? Сами си отговаряйте. Малоумна държава, малоумни държавници, малоумен народ.
+1
 
 
В Смирненски инкасаторката мина за 3 години 6 пъти макс (като първите 2-3 беше точно преди пандемията) - без номера, без бележки за свързване по телефон за подаване на данни ми бяха начислили кубици, които реално после ми ги приспаднаха от следващите месеци, когато започна да събира данни по телефон/дойде на място. Тази година е идвала 2 пъти като даже при един не ми беше позвънявано на вратата, а само бе оставена бележка.
-1
 
 
Как да дойде, като работното му време е същото като вашето? Повечето инкасатори приемат показанията по вайбър-снимка на водомера или написани цифрите. И така е нормално-никой не може да ме задължи да пусна непознат в дома си, бил той и длъжностно лице.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: