ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: "Общинска охрана" лепи фишове на евтини коли, а скъпите не ги пипат
Автор: Цвети Тончева 15:53 / 08.07.2022Коментари (12)16507
Читател сигнализира в Plovdiv24.bg, че в района на мол "Пловдив" екип на Общинска охрана лепи фишове за неправилно паркиране и глоби, но само на евтини коли, а в същото време няколко скъпи автомобила са паркирали под знак "забранено спирането“ на ул. "Владивосток“.

"Когато сигнализирах на екипа на Общинска охрана за това, те се опитаха да ме оборят, като твърдяха, че колите са паркирали в ръкави, но аз настоявах, че не е така и видимо не е. След спор, отборът на Общинска охрана отказа да напише глоби и любезно ми каза "да не се занимавам" , а пасажерът каза на шофьора "Давай, махай го тоя". На снимките, които ви изпращам, се виждат скъпи коли.... клиенти на пицарията.... странно, че правят глоби на някакви коли за по 2000 лева, а на тези за 150 000 лева не можело“,  пише подателят на сигнала.

Plovdiv24.bg се свърза с шефа на Общинска охрана Димитър Палашев, който обеща, че ще провери специално случая от сигнала. Той твърди още, че глобяват абсолютно всеки, който е в нарушение и това може да се докаже със снимков материал.

"Това със сигурност е някой санкциониран гражданин, който се опитва да ни набеди, защото се е озлобил. Но въпреки това аз ще проуча случая. Ежедневно, всяка сутрин провеждам инструктаж на моите служители, на който се обяснява, че трябва да санкционират наред, независимо какви са причините за неправилното паркиране.

За целта закупихме и фотоапарати на служителите, за да заснемат автомобилите, тъй като много често се оспорват нарушенията. Имахме случай, в който собственик на луксозна кола дойде при нас с всякакви доказателства, че неговият автомобил не е нарушил правилата. Но като му показахме снимката, спря да оспорва и си плати“, поясни Палашев.

По думите му, глобените постоянно спорят и се разправят с тях. Палашев не отрече, че е имало случаи, макар и рядко, в които техни служители са допускали избирателно отношение при глобяването на нарушители. Но във всички такива случаи те са било изгонени. Контролираме ги тези неща, разбира се, че може да се допусне и грешка“, добави Димитър Палашев.


Още по темата: общо новини по темата: 2369
13.04.2024 »
05.04.2024 »
30.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Веднага ви обяснявам ЗАЩО, от опит. Ако работиш/живееш някъде на някоя уличка, която е зона, или е забранено спирането, нямаш адресна регистрация за месечен абонамент, или каквото и да е, но ти се налага да спираш идват и ти искат по 7лв на ден за кола - без бележка/талони и т.н. плащаш на ръка на ден(защото се въртят). Делят ги чичковците от зоната с паяците. За паркоместо пред заведение важат същите правила, НО тук плаща им собственика на заведението/офиса, за да има къде да паркират клиентите и да не им закачат колите., не е до уволнения, мутри и т.н. напротив. Там вече играят и общинската охрана, та пред пицарията, просто с опел за 2к няма да спреш. Предвид цените се познава кои са клиенти. Почти навсякъде е така, особено около Новотела и по центъра. Делят си после парите и хората викат ли викат- мутри. Еми мутри, или не 8 смс-а по 2.40лв си ги сметнете и ги сравнете със 7 лева за ден. Сега и сметнете по колко пари на ден си делят тарикатите, които всеки им се чуди, как така седят на тая жега да ги псуват за по 1100лв на месец бруто. Това е истината, ако искате вярвайте, специално се регистрирах, за да коментирам. Това, че караш скъпа кола не те прави мутра, или НЯКОЙ, както обичат да казват повечето.
+1
 
 
и аз мога да потвърдя за избирателно поставяне на фишове от задната страна на мола около роял гардън.работихме една седмица в комплекса и в уличката от задният вход на мола редовно остават за престой лъскави коли ,който са невидими за служителите на общината.Аз оставих служебната кола за известно време докато качим инструмента и като слезнах да я преместя оп -20 лева
+1
 
 
И в махалата не ходят да глобават ама иначе ако си за 5 минути някъде другаде - 50 кинта
+2
 
 
Това да не би да е новина. Общинарите се насират, като видят по скъп автомобил. Това е било винаги. Иначе са "принципни"...!
0
 
 
Това да не би да е новина. Общинарите се насират, като видят по скъп автомобил. Това е било винаги. Иначе са "принципни"...!
0
 
 
Защото всеки от нашите родни "бизнесмени" с едно обаждане може уволни, който си поиска от тези незначителни служителчета. Знаят, че не трябва да закачат заможните, защото няма закон и институция, кяото да ги спаси. Добре дошли в България.
0
 
 
...то и на центъра е така, пример улица Виктор Юго....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: