ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
СЗБ и БАЗ скочиха срещу заповедта за затваряне на част от Крайбрежната Алея за автомобили
Автор: Пламена Николова 15:37 / 12.07.2022Коментари (5)1865
© Фейсбук
От Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията изпратиха до Varna24.bg отворено писмо относно заповедта на областния управител на Варна за затваряне на част от Крайбрежната Алея за автомобили. Публикуваме текста на писмото без редакторска намеса:

"В последните няколко дни с интерес проследихме дебатите и последващата заповед на областния управител на Варна Благомир Коцев, касаеща ограничаването на достъпа на автомобили на Крайбрежна Алея. Умишлено не взимахме страна, защото от самото начало, станахме свидетели на опити за политизиране на проблема.

Постъпилите сигнали и оплаквания от членове на браншовите ни асоциации, пряко зависещи и потърпевши от промяната на условията, при които те извършват своята дейност, както и инвестициите им, поставени на карта, ни карат да вземем отношение по проблема.

Дебело подчертаваме, че Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията са браншови асоциации, създадени с цел да защитават интересите на своите членове.

Нека последващите редове бъдат приети и като "Отворено писмо" към настоящия областен управител, издал въпросната заповед.

Крайбрежната Алея във Варна е на всички граждани и гости на морската ни столица. Това, което се случи след влизането в сила на забраната за достъп на автомобили е, че една част от хората останаха дискриминирани. В това число работещи в заведенията, собственици, доставчици на стоки и услуги, клиенти, и не на последно място - граждани, решили да посетят свободно, една част от градската инфраструктура на Варна.

Ефектът от забраната - празна Крайбрежна Алея. "Бомба", както се изразиха собствениците на пострадалите заведения. Няма разхождащи се хора, няма майки с колички, няма плажуващи, няма клиенти. Отменени резервации, празни маси, връщане на капара, проваляне на дълго организирани тържества и лични празници, негодувание от служителите в заведенията, че не могат да стигнат до работните си места. И всичко това в средата на летния сезон, за който са се готвили и чакали цяла година. След две години пандемия, в която заведенията стояха затворени и чакаха. Чакаха двата месеца в годината, в които да работят нормално.

Защо точно в този момент? Защо точно в средата на сезона? Защо без да се вземат предвид всички останали предложения за облагородяване и нови инвестиции, с цел улесняване правилното придвижване във въпросния участък? Въпроси, на които ние нямаме отговори, но знаем едно:

Налагането на забраната не решава проблема!

Настояваме за незабавна среща на всички представители, както на държавната администрация, така и на всички страни, пряко засегнати от наложената забрана. Убедени сме, че в една диалогична среда, заедно ще намерим най-правилното решение за удовлетворяване на интересите на всички граждани и гости на нашия град", гласи писмото, изпратено от Емил Коларов, председател на СЗБ и Ричард Алибегов, председател на БАЗ.


Още по темата: общо новини по темата: 14
20.07.2022 »
15.07.2022 »
11.07.2022 »
11.07.2022 »
01.07.2022 »
29.10.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.07.2022 г.
0
 
 
В тези заведения с кола ли се влиза? Да неса като МакДрайв?
Aнонимен
на 12.07.2022 г.
0
 
 
ПРичи гедай си софето, паркинг ИМА крака имат ши повървят малко. И в тия ленефи само тъпанар може да отиде. А и въпросче може ли да има заведение със септична яма, в нормална държава НЕ.
Aнонимен
на 12.07.2022 г.
-1
 
 
Този Алибабаев до кога ще му слушаме глупостите, рушветаджия на мутрите. Махайте ги тия чалги от алеята, искаме си нормална алея, децата се занимават с глупости, ей да ходят на Златните при проститутките като искат чалга и простотия
0
 
 
НЯМА ДА ИМ ПАДНАТ КРАКАТА НА ТИЯ МЪРЗЕЛИ ПЛАЖНАТА ЯЛЕЯ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ ПЕШЕХОДНА ЗОНА БЕЗ АВТОМОБИЛИ.
Aнонимен
на 12.07.2022 г.
-1
 
 
Вън и заведенията на мутрите от там, да им дадат терени другаде, във Владиславоото, Кайсиева градина, алеята е за отдих, не за плюскане, кючеци и пиене
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: