ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Служители на военен завод в Пловдив обречени на безработица!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:55 / 15.07.2022Коментари (16)21459
©
Отнетите лицензии на военните заводи "Терем – Летец“ в София и "Авионамс“ в Пловдив ще доведат до тежки последици както за армията, така и за служителите на двете предприятия. Това коментира Димитър Ставрев, експерт по сигурност и отбрана пред "Фокус“.

"Има две измерения. Едното военно измерение, това е, че ремонтът на вертолетите на българските ВВС Ми-17 Ми-24 става невъзможно в България. И другото е гражданското измерение, това е, че колективите на двата завода със сигурност са обречени на безработица. Ако погледнете продуктовата листа на завода в Пловдив, той от 6 летателни апарата, които може да ремонтира, това са вертолетите Ми-8, Ми-17, Ми-24 и самолетите МиГ-29 и Су-25, остава единствената възможност за ремонта на учебно-бойните L-39, които са чешки“, поясни Димитър Ставрев.

"Положението на "Терем – Летец“ в София е още по-тежко, защото там на практика цялата им производствената гама изчезва след отнемането на лиценза. При тях единствено добро е, че на Летище "София“ и могат да отдават хангарите си под наем", посочи още той.

България ще загуби поредната порция висококвалифицирани служители, инженери, техници, които ще се пренасочат в частния бизнес вероятно, ако има къде в България, прогнозира той.

На този етап няма опасност "Терем - Хан Крум“ в Търговище да изпадне в същата ситуация, защото за предприятието не е необходим руски лиценз, поясни Ставрев.

"Там в момента се ремонтират само танковете Т-72. Доколкото ми е известно за тях не е нужно притежаването на някакъв особен лиценз от страна на Руската федерация, тъй като това е чиста механика и ремонта отдавна е усвоен, а документацията е получена още по времето на Варшавския договор, така че няма някакъв проблем“, каза още Димитър Ставрев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ремонтите в авиацията представляват подмяна на части на определени часове нальот...сиреч частната фирма купува от Русия чарколяци, прибавя труд и други разходи определя си някаква печалба и всичко това го продава на БА /българска армия/
0
 
 
Колко хора са !? Кадърния винаги ще си намери работа.
-1
 
 
ДА БЛАГОДАРИМ НА ТЪПОТО! ТЪПО БЛАГОДАРИМ ТИ!
0
 
 
Съжалявам за хората наистина ,които ще останат без работа,но нашите политици трябва да помислят и за последиците когато скачаш и плюеш срещу държава от която зависи голяма част от икономиката и бизнеса на страната ти.Не знам какво се очакваше друго.Дано са щастливи и спокойни като изгониха руските дипломати.Да му мислят работниците от двата завода.
+2
 
 
Когато една врата се затвори-друга се отваря! Та продължението на тази умна приказка е: Да, вярно. И аз имах Москвич. Всички тези кадърни хора, могат да се насочат към друг бизнес. Да му мислят “чиновниците”.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: