ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нагли шофьори късат нервите на велосипедисти в Пловдив
Автор: Данислава Вълкова 15:40 / 16.07.2022Коментари (5)11742
В Пловдив има множество конфликтни точки, на които постоянно се нарушават правилата за движение. Едно такова място е кръстовището на булевард “Източен" и улица “Богомил", видя отново Plovdiv24.bg, след като наскоро сигнализирахме за проблема. И в двете посоки има спирки на градския транспорт. На тях обаче е особено трудно да се качиш или слезеш от автобуса заради паркиралите автомобили.

По-фрапантният случай е на спирката, която е в посока към Аграрния университет. Зоната е една от най-опасните за пътуващите в градския транспорт, пешеходците  и велосипедистите. Спрелите автомобили са не просто на спирката, но и на самата велоалея и създават сериозни предпоставки за инциденти. Велосипедистите няма откъде да минат и трябва да поемат или по пътното платно сред бясно движещите се коли, или по тротоара между пешеходците.

Знакът, забраняващ паркирането и престоя на това място, сякаш не съществува за водачите. Когато и да минете оттук, ще забележите паркирани автомобили. Причината за постоянното нарушаване на правилата е заради наличието на каса за плащане на битови сметки, аптека и нонстопче за кафе и алкохол. Така за някои “граждани", паркирали “само за малко", нарушаването на няколко члена на Закона за движение по пътищата и излагане на други хора на риск е бял кахър.

В последните години културата на придвижване в Пловдив е на особено ниско ниво - колите са по тротоарите, пешеходците са по пътното платно, велосипедистите и каращите тротинетки се чудят как да избегнат поредното препятствие: вървящ по велоалеята пешеходец или отворена врата на автомобил. В същото време общинска охрана отдавна се е отказала да догонва бясно преминаващите на две колела по Главната и е цяло чудо, че не са блъснали никой още. Все още…

Надяваме се контролните органи и по-конкретно от сектор “Пътна полиция" да обърнат приоритетно внимание на конфликтните точки в града - като тази на кръстовището на булевард “Източен" и улица “Богомил", за да се понижи рискът от инциденти.

Превенцията е един от най-добрите начини за опазването на човешки живот и здраве, а при българина това е равносилно на налагане на глоби, фишове и актове.


Още по темата: общо новини по темата: 2373
23.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
21.04.2024 »
13.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/396 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Родната полиция е командирована в хотел Кемпински да пази Кирчо Кокорчо и Лена общата.Иззели са всички телефони на персонала и пак пристигат снимки.
0
 
 
Няма култура! А също и власт. Не съм видял някой да глобява велосипедисти, които карат велосипеди по пътя, при положение че има велоалея. Както и не съм видял някой да глобява пешеходци за това, че крачат бодро по велоалеята, когато на две педи от нея се намира пешеходната зона. Някой да се разходи от Билата на надлеза към Лидл и Кауфланд на Кючука. Да види там какво чудо е.. Мисленето можеш да го промениш със солени глоби, които да не са съизмерими с твоя доход. Слагаш една глоба от 500 лева и за двете страни, която да не можеш да обжалваш. Че нещо на мен конкретно вече ми писнаха всички права... Всички си знаят правата, но никой задълженията. Това е разковничето!
0
 
 
всички цъкаме с език, но промяната трябва да започне от нас... все чакаме някой друг да ни оправи проблемите, защото народа е прост, невъзпитан, неук и мързелив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: