ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Семейство от Пловдив: Морето ни е хубаво, въздухът - чист, по-евтино е. Защо трябва да си харчим парите в Гърция или Турция?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 20.07.2022Коментари (36)85657
От 20 години Николай Милушев и Хубена Георгиева предпочитат да летуват на палатки сред спокойствието на родния балкан. Тази година обаче са избрали да прекарат почивката си край морето. При това на каравана на къмпинг край Ахелой. Двамата са от Пловдив и отбелязват, че това, което най-много ги привлича в този начин на прекарване на почивката е свободата и по-близкия досег до природата, разказва БНР.

"Не си затворен както през другото време на годината в апартамент или къща. Доста по-евтино е, защото тази храна, която ние си консумираме е същата, която си ядем и вкъщи“, поясни Хубена.

Те посочиха, че в момента по Черноморието е по-скъпо, а по този начин човек не е длъжен да излиза по заведения всеки ден.

Предимството на къмпинга е, че на близо са плажът и морето. Спокойствието и липсата на много туристи там също се оказват плюс.  

А защо почивка в България, а не в чужбина? Хубена Георгиева посочи, че като българи трябва да подкрепяме родния туризъм.

"В крайна сметка ние подпомагаме пак наши сънародници. Не да си харчим парите в Гърция, Турция или където и да е другаде. Въздухът е хубав, чист по морето. Морето ни е хубаво, не е толкова солено, колкото е в Гърция и Турция“, посочи жената.  

"Плажът ни е хубав, няма камъни. По принцип ходихме на Емона, на къмпинг в Слънчев бряг. От 20-25 години, само че тогава ходихме с палатки. На балкан сме си всяка година“, допълни Николай Милушев.

От планините в България, любима за двамата се оказва Родопите.

"Заради въздуха, разликата в температурата. Ние сме от Пловдив и при нас лятото е около 37 -38 градуса и не може да се диша. Там е 10-12 градуса разликата. Наспиваш се, отпочиваш си. На Широка поляна предпочитаме, защото е 1500 м. – 1600 м. височина. Има язовир, борове навсякъде“, обясниха двамата.


Още по темата: общо новини по темата: 936
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
01.11.2022 »
28.10.2022 »
17.10.2022 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Изключително точен анализ на адв.Тодор Кръстев във фейсбук: Минаха повече от 30 години от промените, а българският бизнес от сферата на туризма и услугите, сякаш е застинал в началото на 80-те години на миналия век. Изумително е просто това, че не искат да се променят, а и не искат да се научат. Всяка година, буквално всяка година, особено по Черноморието, се отчита отлив на български туристи, но не, не и не, няма земна сила, която да ги накара да променят поне пет-шест неща в дейността си и с това поне малко да се доближат до обслужването, не на Малдивите или Бахамите, а до най-обикновените и прозаични курорти в Гърция и Турция. Да, наистина става въпрос за немного усилия, които трябва да се направят, но не искат и не искат. Например да се ликвидира отвратителното положение с паркирането. Няма как човек да почива пълноценно, когато или няма къде да си паркира колата, или ако намери, това да му струва колкото парите, които ще похарчи за детето си през цялата почивка. Паркингите са раздадени на разни момченца, които дерибействат и са превърнали това в сладък бизнес. Ами вземете им ги просто. Второ, върнете плажовете на хората. Да, на хората. И там нещата са отвратителни. Всички са раздадени на концесия на някакви тъмни субекти, които се държат с плажуващите като служители на колекторска фирма. Та, вземете ги, какво толкова. Направете като в Гърция - чадъри и шезлонги да се ползват срещу консумация. И няма да загубите, ще спечелите. Трето, спрете с този отвратителен All Inclusive по хотелите. Или го направете наистина добър, или наистина го махнете. Не може кюфтетата, които си консумирал на обед, да разбереш, че са се превърнали в супа топчета вечерта. Четвърто, плащайте както трябва на хората си, по дяволите. Няма как да задържите персонал и да го развивате, като им давате пари колкото да преживеят. И не на последно място - променете си манталитета. Разбирането ден година храни, не е работещо. Научете се да мислите в перспектива, направете хората не просто клиенти, а гости, приятели. Лигавете ги, обгрижвайте ги, накарайте ги да се почувстват специални и те задължително ще се върнат. Не знам защо всичко това им се вижда толкова трудно на нашите хотелиери и заетите в туристическия бизнес.
+2
 
 
Аз лошо от нашето море не видях. Любезни домакини в хотели /3 звезди/,отношение,помощ при нужда. Да бия път някъде по Гърция, дето не знам условията за мен и детето ми.Не,благодаря. Ще стъпвам и по моята земя. С влаковете също нямам проблем.Чисто,уютно,климатик, удобства. Не знам къде ходят повече българи,та все някакъв проблем изниква. Аз що не видях такъв ?! За 5-та поредна година ще бъда във Варна и съм спокойна ,че знам къде отивам,и ще прекарам чудесна седмица с дъщеря си ? Да се седи 5 часа на границата, как пък не... Времето също е пари.
0
 
 
Пичуе, гледайте сега....връщам се от Гърция! УЖАС Е! Такова нашествие в Северна Гърция на туристи НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ЗА 15 години!!! Плажът, който ходим е пълен САМО с шезлонги и чадъри - по дюни, до колите - гротескно е, не знам как им позволяват да запълнят цялата ивица без свободна зона!!!!! В 10 часа вече първите 5-6 реда са пълни - всичко кряка и врещи....представете си 4 км плажна ивица с шезлонги и чадъри от-до, 70% пълни през работните дни и 110% пълни събота и неделя!!! ЗА заведенията вечер няма да отварям дума...АКО си намерите къде да седнете и да ядете преди 22 часа СТЕ КЪСМЕТЛИИ!!! Отвратително беше! Не знам....ама май целият "китайсти" народ е решил да почива на гръцко! Дано не съм скофтил на някой предстоящата почивка, ама е брутално!!! "Слънчака ряпа да яде"! А и вече почвам да се съмнявам, че северната част толкоз народ едва ли може да поеме....пречиствателни станции, а и като гледам канализация нЕмат, ще видим!
+3
 
 
Оказва се,че последните две,три години селяните и селяндурите от големите градове ,се надпреварват да ходят до Гърция и Турция за почивките!Нали това е мода,да се покажеш,снимаш ,изпъкнеш...ба*ти и почивката в Турция,по цял ден ядене и врещене от деца и жени!А и кога отидохте на плаж,като 80% от хотелите са далече от морето?
+1
 
 
И аз съм решил, че на нашето море няма да стъпна, но не съм седнал да убеждавам хората да не ходят. Само от гол патриотизъм, на Черно море няма да отидя, ще трябва да остане и малко, в случай че трябва да се защитава Родината на бойното поле.
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 20.07.2022 г.
+1
 
 
Майна никой не ти пречи да си одиш у Българията като толкова искаш само не се опитвай да ни натякваш твоя избор. На мен лично ми е писнало от хранителни отравяния, лошо обслужване, ненужно високите цени на нормалните стоки, мръсната вода, скапаните хотели и къщи с измислени звезди, и за тва ще си ходя по чужбините... Когато е трябвало да се вземат мерки против застрояването по черноморието не с взети а сега вече няма и политическа воля да разкарат сградите.. така че....
+6
 
 
И са много прави! Друг е въпросът, че сега любителите на гръцкото море ще скочат и ще започнат да те убеждават колко си тъп. Да попитам: а защо родното море заприлича на онова, което твърдите, че е? Гърците за най-малкото скачат и протестират. А ние нали сме по-умни и по-големи тарикати - все си траем. Ето за това морето е презастроено. А водата някъде може и да е мръсна, защото наказани кметове няма! Бандита от Галиче не го броя. Всяко място има своите достойнства и недостатъци. Почивал съм няколко пъти в Гърция: веднъж на север и останалите 3-4 лета далече на юг. Само като трябва да минавам Маказа и ми се разтреперва джуката. Гърция ми идва прекалено гореща. Пътят ми е в повече. И откровено казано, гърците като народ не ги харесвам. Нашето море е без КПП-та. Има много места, където е все още спокойно. Да не говорим, че на море не ходя преди 15-ти септември. Т.е., навалиците никога не ме блазнят. Планината ни е прекрасна. Просто трябва да имате очи и душа да оцените всичко. Другото е едно просто гъзолизане, само защото години наред ни учиха да презираме всичко българско.
-1
 
 
"Хубаво било, чисто било" - на септичната яма наречена черно море било чисто, хубаво и евтино! Вие нормални ли сте или не!? Изобщо не е бетонирано, изобщо не е мръсно, ла*ната не плуват в морето, не е ултра скъпотия, не се плаща за щяло и нещяло! И изобщо някога били ли сте в Гърция или Турция, или си говорим глупости ей така! 800 лв ултра ол инклузив на Кушадасъ как е? Х-л 4*, който спокойно може да мине и за 5. За Гърция и прекрасните плажове да не говорим, кристалната вода - кеф ти хотел, кеф ти къмпинг за 10 евро на вечер, пък пак си ходете с торбите от Лидл, никой не ви кара да ядете на ресторанти. Жалки сте с това нашето фекаломорие и стига с тия напоителни, сърцераздирателни статии - на никой не действат вече! И да - ще стоя по 3-4 часа на Маказа, но няма да ви стъпя на мутро-фекаломорието повече никога! Баста на селянията и простотията!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: